reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Koleżanki które miały już wizyty :-) czy macie gdZieś napisane po której stronie jest fasolka w macicy np z tylu macicy po lewej stronie itp. ????? Czytalam na mamaginekolog że może mieć związek z płcią :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Ale tez ta metoda zostala obalona przez mameginekolog gdyż z polozenia łożyska wyszlo ze dziewczyna a z badań wolnego plodowego dna wyszlo ze bedzie Ernesta ;)

m3sxskjo6qsoarci.png

reklama
Duże to jaki ? Małe to jakie ? [emoji6]

Odpoczywaj kochana ! ... póki jeszcze możesz [emoji12]

Gratulki [emoji106][emoji3]

@gabrika zdecydowałaś w końcu kiedy powiesz w pracy?
Ja mam spotkanie dotyczące dalszych planów organizacyjnych 07.04 i do tego czasu na pewno nie powiem, bo nie chce aby to miało wpływ na jakiekolwiek decyzje. Za ciężko pracuje aby im pomoc w tym temacie [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem, bije się z myślami. Mam wrażenie ze działam nie fair nic nie mówiąc bo to zmienia trochę plany i ich realizację na ten rok... Aneks do umowy juz podpisalam, wiec teoretycznie awansu mi nie cofną... A z drugiej strony aż do 5.05. kiedy robie genetyczne wszystko się może zdarzyc... [emoji24][emoji24][emoji24]

Co to za zmiany? Powiesz zaraz po 07.04?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku :) serduszko bije :) dzidzius jest wiekszy az o tydzien niz to wychodzi z om. Z OM mam teraz 7 t 4 d, a z usg 8 t 4 d. Mam do zrobienia wiele badań (bez sensu ze znow trzeba robic grupe krwi..). I nast.wizyta 10.04. Musze dzwonic by umowic sie na bad.prenatalne.

oar89n7312bz9t17.png
Super :) gratuluję :) [emoji173]

Nie wiem, bije się z myślami. Mam wrażenie ze działam nie fair nic nie mówiąc bo to zmienia trochę plany i ich realizację na ten rok... Aneks do umowy juz podpisalam, wiec teoretycznie awansu mi nie cofną... A z drugiej strony aż do 5.05. kiedy robie genetyczne wszystko się może zdarzyc... [emoji24][emoji24][emoji24]

Co to za zmiany? Powiesz zaraz po 07.04?

Tak chce powiedzieć właśnie podczas tej rozmowy. Dobrze się składa bo 05.04 mam następna wizytę i jak będzie wszystko ok to już raczej powinno być, mam nadzieje.
W tym momencie mam za dużo obowiązków, bo dość dynamicznie rozwija się organizacja. I czekam od kilku miesięcy na zmiany ... i właśnie mam nadzieje, ze się coś już dowiem tego 07.04.
To jest każdego indywidualna sprawa, kiedy czuje się na tyle komfortowo, aby powiedzieć o ciąży (No oczywiście nie możemy za długo zwlekać, bo będzie widać [emoji39]). Ja nie widzę w tym nic nie fair. Co więcej takie informacje, z racji mojego stanowiska, są mi często komunikowane i powiem Ci szczerze, ze nigdy nie pytałam o wiek ciąży, wiec nawet nie wiem kiedy dziewczyny mówiły. Ja zawsze pytam ile mniej więcej chcą pracować zanim przejdą na zwolnienie tak aby odpowiednio zorganizować zastępstwo.
My dotychczas powiedzieliśmy synowi i mamie M. Ja nie czuje jakiejś ogromnej potrzeby komunikowania wszystkich dookoła. Zrobię to wtedy kiedy uznam za stosowne.
Pamiętaj myśl o sobie ... [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję udanych wizyt :)
Fajnie się czyta jak są same dobre wiadomości!

Wy myślicie nad L4, a ja się zastanawiam nad podjęciem pracy teraz ;)

@shaggy, znowu ciekawość zawodowa mnie ciągnie, jak wyszło u męża, że ma bałagan w chromosomach, dopiero przy ciąży? Współczuję bardzo Waszych przeżyć, wyobrażam sobie jaki stres przeżywałas... No ale teraz na pewno będzie wszystko w porządku :*

p19uskjojbeqaxq5.png

Jak wyszły u dziecka wady to po ciąży skierowali nas na kariotypy. Żeby ustalić przyczynę. No i wyszło.

Do góry