reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

pierwszy poród miałam 2tygodnie przed terminem, siłami natury 35min
drugi 4kg synek 5min porodu:cool:
trzeci 3500 Agatka po oksytocynie, bo 3dni leżałam w szpitalu, sączyły mi się wody, dość szybko ją urodziłam
a Zosia 3600 długo nie skracała mi się szyjka, ale od razu po przyjeździe do szpitala na porodówkę, jakiś ucisk dostałam i nie mogłam nogami ruszać, M mi trzymał nogę w porodzie, bo mi bezwładnie leciała

ja mam bardzo popękane naczynka na całych udach, czasem to boli
mam żylaki szyjki macicy
z Zosią miałam lekką niewydolność szyjki macicy

wczoraj dowiedziałam się, że jestem szykowana od września na "maluszki" to ogromny przywilej, jak będzie wszystko dobrze, to chcę poprowadzić grupę
moja mama przechodzi na emeryture w czerwcu, jak przejdzie to bym miała pomoc
dziś trzeba było zaplanować urlop na 2017r.
zaplanowałam normalnie na wakacje
ale nie nastawiam się, nie żyję tak daleko wyskakując poprostu życie pokarze

wszystkim mamą, które przeszły na l4 życzę wypoczynku. zbierania sił na poród, no i wszystkim nam zdrowo rozwijających się maleństw
gratuluję udanych wizyt
ja ciągle piję po 1do dwóch kawy, ale bez mleka. bo po mleku mam wzdęcia
też dziś miałam fazę na ziemniaczki:)

reklama
Danielkowa w lezacej, ale mialam epidural I to mi zwolnilo akcjr, poznie z oksytocyna, masakra, druga dawka epiduralu (I tu byl blad) bo zbyt bardzo bylam znieczulona, ogolnie, nie mialam sil , bo caly dzien chodzilam a na porodowke zabrali mnie o 23 ,cala noc nie spalam, parte przed 7 rano, nie moglam jesc, bylam mega wyczerpana I wykonczona jak nigdy, nie mialam sil juz przec...
w lezacej to w najgorszej z mozliwych! :/
miałam dwa razy w lezacej, ost.raz w siedzacej i to jest niebo a ziemia, w zasadzie przeć nie trzeba, dziecko doslownie wyskakuje :D grawitacja robi swoje

oar89n7312bz9t17.png

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku :) serduszko bije :) dzidzius jest wiekszy az o tydzien niz to wychodzi z om. Z OM mam teraz 7 t 4 d, a z usg 8 t 4 d. Mam do zrobienia wiele badań (bez sensu ze znow trzeba robic grupe krwi..). I nast.wizyta 10.04. Musze dzwonic by umowic sie na bad.prenatalne.

oar89n7312bz9t17.png

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku :) serduszko bije :) dzidzius jest wiekszy az o tydzien niz to wychodzi z om. Z OM mam teraz 7 t 4 d, a z usg 8 t 4 d. Mam do zrobienia wiele badań (bez sensu ze znow trzeba robic grupe krwi..). I nast.wizyta 10.04. Musze dzwonic by umowic sie na bad.prenatalne.

oar89n7312bz9t17.png

Gratulacje, czyli pięknie rośnie!

@mirson91 witamy na pokładzie! :)

p19uskjojbeqaxq5.png

Ja swój pierwszy poród też przeżywałam bo okazało się że z każdym dniem miałam coraz mniejszą ilość wód płodowych. Trafiłam do szpitala w 38 tc z powodu ostrej biegunki i zostałam w szpitalu aż do porodu. Próbowali mi 2 razy wywoływać poród ale pomimo podania różnych leków akcja porodowa się nie rozwijała i skończyło się CC. Moja kruszynka urodziła się z wagą 2700 gram więc bardzo się bałam czy będzie wszystko ok. Teraz ma 14 miesięcy i wszędzie jej pełno :)

Dziewczyny a jak to jest z Waszymi wizytami u lekarza? chodzicie same czy z mężami? ja mam wizytę w sobotę i mam zamiar wejść do gabinetu z mężem żeby miał szanse usłyszeć serduszko naszej drugiej pociechy :) ja też bardzo się martwię czy wszystko będzie ok ale staram się myśleć pozytywnie :)

xnw43e3khrmo3f95.png

bhyw3e3kql3cteyp.png

Ostatnia edycja:
Narazie chodze sama. Mam kolejna wizyte 6.04 i wtedy bede zakladac karte ciazy. Poniewaz mam o godzinie 19 45 przyszly tatus bedzie mogl jechac wiec mam zamiar go zabrac wlasnie po to by posluchal serduszka ;)

m3sxskjo6qsoarci.png

Ja podczas pierwszej ciąży zabierałam męża zawsze ze sobą bo to są super chwile których się nie zapomina :) a poza tym nie ma to jak wsparcie kogoś bliskiego :)

xnw43e3khrmo3f95.png

bhyw3e3kql3cteyp.png

witam się i ja :)

Aktualnie jestem w 6 tc, tak sama wyliczyłam i potwierdzają to badania krwi ;)
Do lekarza idę w następną środę, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :D
w niedzielę chwalę się rodzicom :D

Trzymam kciuki za nas wszystkie !
I mam niesamowitego pietra, to moja 1 ciąża... ;)
Witamy [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

oar89n7312bz9t17.png
Ale rosnie :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Koleżanki które miały już wizyty :-) czy macie gdZieś napisane po której stronie jest fasolka w macicy np z tylu macicy po lewej stronie itp. ????? Czytalam na mamaginekolog że może mieć związek z płcią :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry