reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

6 t 0 d ale pani doktor powiedziała ze chyba mam farta bo to jest takie maciupkie ze wczoraj jeszcze moglo byc tak ze nic bym nie uslyszala.

m3sxskjo6qsoarci.png
Wspaniale :):) Gratuluje!

reklama
Klementinka, u mnie ziemniaki to jeden objaw ciazowy haha, w kazdej ciazy zazeralam sie ziemniakami, czyzby skrobi nam brakowalo. Twraz mam parcie na smietane, jem wszystko ze smietana :)
Moja pierwsza ciaza byla wywolywana w terminie, bo dziecko bardzo malo przybieralo, drugie wywolywane 10 dni po terminie ;) I juz byl klocek . Boje sie trzeciego, ze bedzie tak duze, ze nie dam rady wypchnac :( Przy drugim parlam 40min, dziecko wyszlo sine bo za dlugo parlam, ale bylam tak wykonczona, ze masakra...
w jakiej pozycji parłaś?

oar89n7312bz9t17.png

@Majeczka85 gratuluję!!

A ja dzisiaj powiedziałam dyrektorce o zwolnieniu. Przyjęła to bardzo dobrze. Powiedziała, ze mam sie nie przejmować. Tylko prosiła, żebym popytala koleżanek, bo chcialaby kogos zatrudnić na zastepstwo za mnie, ale zebym sie nie martwila, że jak wrócę to będę miała prace.
Ja normalnie się boję tego l4.. Ale z drugiej strony wiem, że to dobra decyzja.
Co ja bede robiła. Koniecznie muszę znaleźć sobie zajęcie.

super :) ja wlasnie siedzę w kolejce do gin ;)

oar89n7312bz9t17.png

Czekamy na info :)

@Majeczka85 gratuluję!!

A ja dzisiaj powiedziałam dyrektorce o zwolnieniu. Przyjęła to bardzo dobrze. Powiedziała, ze mam sie nie przejmować. Tylko prosiła, żebym popytala koleżanek, bo chcialaby kogos zatrudnić na zastepstwo za mnie, ale zebym sie nie martwila, że jak wrócę to będę miała prace.
Ja normalnie się boję tego l4.. Ale z drugiej strony wiem, że to dobra decyzja.
Co ja bede robiła. Koniecznie muszę znaleźć sobie zajęcie.

Poprosilas lekarza o zwolnienie czy sam dał?

Gratuluję serduszka :)
Mi lekarz już chciał 10.03 dać zwolnienie ale nie chciałam dopóki serca nie będzie. i teraz idę 31.03 i już wezmę. Dlatego że muszę przejść cała procedurę prenatalnych z punkcie włącznie. 10.04 zaczynam od pobrania krwi. Z tym że ja musze na to dojeżdżać 30 km. A w pracy ciężko jest dawać mi wolne na zawołanie. w poprzedniej ciąży byłam badana nawet 2 razy w tygodniu więc chociażby chciała to nie mogę pracowac.

Gratuluję serduszka :)
Mi lekarz już chciał 10.03 dać zwolnienie ale nie chciałam dopóki serca nie będzie. i teraz idę 31.03 i już wezmę. Dlatego że muszę przejść cała procedurę prenatalnych z punkcie włącznie. 10.04 zaczynam od pobrania krwi. Z tym że ja musze na to dojeżdżać 30 km. A w pracy ciężko jest dawać mi wolne na zawołanie. w poprzedniej ciąży byłam badana nawet 2 razy w tygodniu więc chociażby chciała to nie mogę pracowac.
A czemu takie częste badania?

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

A czemu takie częste badania?

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png
[/QUOTE
Mój mąż ma bałagan w chromosonach. Jest zdrowy ale mamy 50 % szans na zdrowe dziecko. Pierwsze nie miało tyle szczęścia i przerwana ciąża w 21 tc. często bo jak lekarz nie mógł czegoś zmierzyć to trzeba było przyjechać za parę dni. aż się maleństwo obrocie i zechce pokazać:) a sama amniopunkcja niestety też po niej trzeba prowadzić oszczędny tryb życia. Zdrowe rodziny mała dwa czy trzy badania ja w na badaniach byłam co tydzień od 13 do 21 tyg.

reklama
Mój mąż ma bałagan w chromosonach. Jest zdrowy ale mamy 50 % szans na zdrowe dziecko. Pierwsze nie miało tyle szczęścia i przerwana ciąża w 21 tc. często bo jak lekarz nie mógł czegoś zmierzyć to trzeba było przyjechać za parę dni. aż się maleństwo obrocie i zechce pokazać:) a sama amniopunkcja niestety też po niej trzeba prowadzić oszczędny tryb życia. Zdrowe rodziny mała dwa czy trzy badania ja w na badaniach byłam co tydzień od 13 do 21 tyg.

Do góry