oleczkaa_1987
Fanka BB :)
Ja chyba dopiero pójdę w kwietniu żeby juz było serduszko. Będę trzymała kciuki za twoją wizytę. Robilas sobie badanie bhcg??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja chyba dopiero pójdę w kwietniu żeby juz było serduszko. Będę trzymała kciuki za twoją wizytę. Robilas sobie badanie bhcg??
Nie robilam... ja mam wizyte na 10Ja chyba dopiero pójdę w kwietniu żeby juz było serduszko. Będę trzymała kciuki za twoją wizytę. Robilas sobie badanie bhcg??
jesli chodzilo Ci o to, ze ciaze masz uzyskana ze stosunku na dzien przed owulacja lub jej w dniu, to kierujac sie zasada przewidywania plci bazujaca na czasie jaki plemniki musialy czekac na jajo (meskie szybsze ale zyja krocej, zenskie ciezsze, wolniejsze ale zyja dluzej) to wychodzi Ci synek.
To jest metoda tylko nieco zeiekszajaca poczecie danej plci, nie jest 100% z otoczenia widac, ze pary zeby na glowie stawaly to sa faceci, ktorzy plodza same corki badz samych synow.
Dzień dobry
Posłusznie melduję, że byłam dzisiaj rano na wizycie i od tej pory fruwam z radości pod samym sufitem Moje maleństwo ma dopiero 5 mm, ale serduszko już pięknie bije Karta ciąży założona. Jupppiiii!!!!
W piątek mam zrobić podstawowe badania krwi + krzywą cukrową (teraz już tak co 4 tygodnie będzie).
Kolejna wizyta za 4 tygodnie, czyli 20.04.2017. Umówiłam się też na badania genetyczne na 05.05.2017.
Dalej mamy bana na współżycie, farbowanie mogę zrobić dopiero za około 4 tygodnie.
Z mniej ciekawych spraw, to najprawdopodobniej po ostatniej infekcji zrobiła mi się mini nadżerka Gin powiedziała, że to nic groźnego, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko słabo tak... nigdy nie miałam takich problemów :/
Wiek ciąży:
Z USG: 6t2dz
Z OM: 8t
Co jak sobie to sprawdziłam dokładnie zgadza się z terminem mojej owu w 20 dc, czyli 13.02. I tak sobie pomyślałam po dzisiejszej wizycie, że najbardziej wiarygodny wiek ciąży, to ten liczony od potencjalnej daty owu, a nie ostatniej OM. Licząc od ostatniej OM można osiwieć ze stresu, jak ja w poprzednim tygodniu, bo ciąża jest po prostu młodsza niż mi się wydawało
Tak więc... mój suwaczek do wywalenia
A ja z kolei na dziewczynke ani mięsa ani nic nie moglam ruszyc a w tej ciazy kocham czosnek i cebule,gdzie z mala po.tym haftowalam [emoji23] takze widzicie. Ciaza ciazy nierowna [emoji4]
A ja dzis uwaga uwaga zaliczylam urodzinowe mdlosci, pierwszy raz byly i w dodatku silne. Polecialam zeby zygnac ahhahaa ale ze nie ma.duzo na zoladku to troszke przeszlo
cześć dziewczyny nieśmiało piszę żeby do Was dołączyć. Może pokrótce opowiem moją historię. O dziecko staraliśmy się bardzo długo, mija już 2,5 roku. W 2016 we wrześniu wyszedł mi pierwszy pozytywny test, bardzo delikatna kreska ale była, poszłam na betę i wyszła bardzo niska 21,2, po 48h już było 15,7.. 3 dni później dostałam okres. W listopadzie postanowiliśmy postawić na cykl stymulowany: clostilbegyt + ovurell + duphaston i udało się. Było pięknie, beta przyrastała idealnie w 7tyg usłyszeliśmy serduszko, które biło jak dzwon. Niestety w 10tyg okazało się że serce przestało bić miałam podane tabletki a potem łyżeczkowanie. Świat nam runął...W lutym konkretnie 19 dostałam pierwszą @, w połowie cyklu poszliśmy sprawdzić czy wszystko się wygoilo. Okazało się, że endometrium idealne 11mm i pęcherzyk 21mm, lekarz kazał się starać, bo nie widział przeciwskazań. Wyobraźcie sobie nasze zdziwienie kiedy w niedzielę wyszedł pozytywny test.
Pierwsza naturalna miesiączka po poronieniu, cykl nie stymulowany, naturalny i się udało. W poniedziałek hcg wynosiło 220.9, dziś po 48H wyszło 545,4 czyli 147% przyrost więc bardzo ładny. Postanowiłam już więcej hcg nie robić, żeby dodatkowo się nie stresować.
Na 10 kwietnia czyli 7tydz1 umówiłam się na usg, powinno być już serduszko. Z leków przyjmuję duphaston + acard + kwas foliowy + witamina d oraz leki na niedoczynność tarczycy. Sprawdziłam też ten wynik i wyszło 0,78 ths czyli bardzo ładnie, bo zdarzało mi się mieć duże wyniki.
Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i się tym razem uda. Termin wg. OM wychodzi 27 listopada.
To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn
W poniedziałek kolejne usg.
Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
@89Katia, bardzo współczuję tego stresu :/ ale do poniedzialku na pewno sie rozkręci, to dopiero 6.3 t, masz tez bardzo niewielka roznice miedzy USG a wynikiem z OM, wiec wg mnie to tez dobrze Moze sprzet byle jaki i dlatego tez tak widać. Musi byc dobrze!!
No to teraz ja wam sie zamelduje. Jestem po wizycie, z OM mam 6t6d, a USG wyliczyło 6t5d, więc praktycznie idealnie serce jest, na USG jest napisane FHR 121, więc to chyba ta częstotliwość (z tego wszystkiego nie zapytalam czy to dobry wynik). Martwi mnie trochę, ze włączył dopplera, czyli ten podsłuch tętna, no ale cóż, przeciez to lekarz w końcu, powinien sie lepiej znac ode mnie. Chociaż jesli o mnie chodzi, bardzo mnie wzruszył ten dźwięk
Dzis jeszcze o 17:35 idę na USG piersi, bo kazal mi zrobic.
Nastepna wizyta jest 21.04 ale powiedzial, zebym wpadla do niego do szpitala 11 kwietnia i posłuchamy jeszcze serduszko, zebym przez swieta nie musiala sie zamartwiać. Prenatalne będę mieć 28.04 w szpitalu w ktorym bede rodzić. Ahaaa, no i dostałam dupka 2 x dziennie po 1 tabletce
Matko, oby do konca ciąży bylo tak wspaniale..
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak dzis odebralam.corke z przedszkola to na kazdy wozek mowila...o dzidzia jak slodko... heheMetoda Shettlesa została obalona [emoji3] Najnowsze badania producenta Baby Comp pokazują zupełnie odwrotna zależność [emoji6]
I tez uważam, ze to w największej mierze zależy od faceta.
Gabrika tak się cieszę [emoji7][emoji7][emoji7]
mój dziś mówił, zeby uważać przy współżyciu właśnie do około 12t wiec ja tez mam bana, nie będę ryzykować [emoji6]
Urodzinowe ? [emoji4] najlepszego kochana [emoji253][emoji322][emoji512]
Witaj ... na pewno teraz będzie wszystko dobrze [emoji6] życzę powodzenia !
Katja dobrze, ze masz wizytę w poniedziałek, zobaczysz wtedy cudowna fasolkę z pięknie bijącym [emoji173]️ będzie dobrze ... musi być !!!
Iska super wieści ... oby tak dalej [emoji106][emoji6]
Ja tez po wizycie dziś. Wreszcie odetchnęłam, wszystko pięknie [emoji3][emoji3][emoji3] Fasolinka ma 7,4mm 6t4d czyli dokładnie tak jak wychodzi z owulacji. 2 dni młodsza niż z OM.
Serduszko pięknie bije ... aż nie mogę uwierzyć, ze tak bije we mnie [emoji7]
Dostałam listę badań do zrobienia oraz mam brać Pregne plus (już zakupiłam).
Następna wizyta za 3 tygodnie.
No i teraz najlepsze ... powiedzieliśmy synowi i reakcja początkowa zaskakująca ... nie chce, nie dotknę, będzie przeszkadzać itp itd (a chciał rodzeństwo). Dopiero po jakiejś godzinie zaczął dopytywać, co było super fajne, i ostatecznie jest ok, tak nieśmiało się cieszy ... [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Masz jakieś objawy?? Ja prawie w ogóle
Oprocz sennosci bolacych piersi i ciagnacych jajnikow nic... ale w zadnej ciazy nie mialam wiekszych mdlosci a wymiotow zadnychMasz jakieś objawy?? Ja prawie w ogóle
Super gratuluję!!! [emoji173]Metoda Shettlesa została obalona [emoji3] Najnowsze badania producenta Baby Comp pokazują zupełnie odwrotna zależność [emoji6]
I tez uważam, ze to w największej mierze zależy od faceta.
Gabrika tak się cieszę [emoji7][emoji7][emoji7]
mój dziś mówił, zeby uważać przy współżyciu właśnie do około 12t wiec ja tez mam bana, nie będę ryzykować [emoji6]
Urodzinowe ? [emoji4] najlepszego kochana [emoji253][emoji322][emoji512]
Witaj ... na pewno teraz będzie wszystko dobrze [emoji6] życzę powodzenia !
Katja dobrze, ze masz wizytę w poniedziałek, zobaczysz wtedy cudowna fasolkę z pięknie bijącym [emoji173]️ będzie dobrze ... musi być !!!
Iska super wieści ... oby tak dalej [emoji106][emoji6]
Ja tez po wizycie dziś. Wreszcie odetchnęłam, wszystko pięknie [emoji3][emoji3][emoji3] Fasolinka ma 7,4mm 6t4d czyli dokładnie tak jak wychodzi z owulacji. 2 dni młodsza niż z OM.
Serduszko pięknie bije ... aż nie mogę uwierzyć, ze tak bije we mnie [emoji7]
Dostałam listę badań do zrobienia oraz mam brać Pregne plus (już zakupiłam).
Następna wizyta za 3 tygodnie.
No i teraz najlepsze ... powiedzieliśmy synowi i reakcja początkowa zaskakująca ... nie chce, nie dotknę, będzie przeszkadzać itp itd (a chciał rodzeństwo). Dopiero po jakiejś godzinie zaczął dopytywać, co było super fajne, i ostatecznie jest ok, tak nieśmiało się cieszy ... [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To jest najgorsze... ja nie przedstawialamDostała któraś z Was zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy? Czy bez takiego zaświadczenia mowilyscie o ciąży? Ciągle nie wiem kiedy powiedziec w pracy :/
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom