reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja niestety nie musiałam, bo my walczyliśmy o ciąże (oprócz synka, który był od "strzała"), ale znajome mają i bardzo sobie chwalą. To jest zresztą najbezpieczniejsza metoda i 100% skuteczna, no i właśnie nie faszerujesz się bez sensu hormonami, nie zaburzasz nic w organizmie. Wkładka starcza na 5 lat, chyba, że będziesz chciała wcześniej dziecko, to ją wyjmujesz. Po 5 latach chyba trzeba wymienić po prostu.

reklama
Ja jeszcze się nie zastanawiałam. Na hormony bardzo źle reaguje (wahania nastroju itp). Myślałam o spirali ale wiem, że to nie dla każdego. Czy ta wkładka to jest to samo co spirala? Wkładka hormonalna to koszt około 1000 zł i jeśli się okaże że źle reaguje i muszę wyjąć to pieniądze będą wyrzucone w błoto... do tej pory nie uzywalismy niczego bo chcielismy dzieci. Poza tym ja mam problem z zajściem więc nigdy jakiegoś stresu nie czułam, że mogę wpaść. Jednak teraz już więcej dzieci nie chce i jednak chciałabym to sobie zagwarantować.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze się nie zastanawiałam. Na hormony bardzo źle reaguje (wahania nastroju itp). Myślałam o spirali ale wiem, że to nie dla każdego. Czy ta wkładka to jest to samo co spirala? Wkładka hormonalna to koszt około 1000 zł i jeśli się okaże że źle reaguje i muszę wyjąć to pieniądze będą wyrzucone w błoto... do tej pory nie uzywalismy niczego bo chcielismy dzieci. Poza tym ja mam problem z zajściem więc nigdy jakiegoś stresu nie czułam, że mogę wpaść. Jednak teraz już więcej dzieci nie chce i jednak chciałabym to sobie zagwarantować.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

zazwyczaj jest tak że jak dobrze reagujesz na tabletki jednoskładnikowe to wkładkę też będziesz dobrze tolerować. Ja tak miałam

Ja też mam ten problem z hormonami. Od razu potworne migreny, problemy z cerą i huśtawka nastrojów. Wkładki nie chcę żadnej więc nie wiem co zrobię. Na szczęście ja nie jestem zbyt płodna. Widać po prawie 6 letniej różnicy między dziećmi. No ale więcej dzieci nie chcę więc będę musiała coś wymyślić.

Jutro mam się zgłosić do szpitala. Nie mam żadnego skierowania ani nic, lekarz kazał mi po prostu pojechać. Mam nadzieję że wezmą się od razu do rzeczy bo to już 9 dni i powoli zaczynam świrować. Tak się stresuję, że obgryzłam wszystkie paznokcie, a myślałam że się z tego wyleczyłam gdy byłam nastolatką. Nie wiem skąd ten strach. Może dlatego że tym razem wiem co mnie czeka.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam ten problem z hormonami. Od razu potworne migreny, problemy z cerą i huśtawka nastrojów. Wkładki nie chcę żadnej więc nie wiem co zrobię. Na szczęście ja nie jestem zbyt płodna. Widać po prawie 6 letniej różnicy między dziećmi. No ale więcej dzieci nie chcę więc będę musiała coś wymyślić.

Jutro mam się zgłosić do szpitala. Nie mam żadnego skierowania ani nic, lekarz kazał mi po prostu pojechać. Mam nadzieję że wezmą się od razu do rzeczy bo to już 9 dni i powoli zaczynam świrować. Tak się stresuję, że obgryzłam wszystkie paznokcie, a myślałam że się z tego wyleczyłam gdy byłam nastolatką. Nie wiem skąd ten strach. Może dlatego że tym razem wiem co mnie czeka.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

jak nie chcesz hormonów to zostają wam gumki :) bądź dobrej myśli, stres też nie jest dobry :)

Cześć dziewczyny. Gratuluje serdecznie nowym mamusiom :) Trochę się nie odzywałam, ale jestem taka wyrąbana ze nie miałam siły pisać. Ten nieszczęsny pępek odpadł po interwencji mieszaniną 70% alkoholu izopropylowego, po 2 dniach. Mogliby od razu przepisywać receptę jak widza grubą pępowinę, która jest mokra, tak na marginesie. Anastazja jest małym obzartuchem, je co 2 godziny praktycznie z zegarkiem w ręku, na dodatek delektuje się po 40 minut, po czym wali w pampers i tak naokraglo. O 6-tej trzeba wstać żeby towarzystwo wysłać do szkoły i w rezultacie chodzę jak zombie. Z kp jest lepiej, jak nie śpi ładnie ssie, jak śpi po 20 minutach daje jej butle z moim mlekiem i dojada sobie jeszcze Ok 60. Poliki już ma takie tłuściutkie, ze są aż twarde za każdym razem jak ja całuje to się śmieje ;). Co do antykoncepcji zdecyduje się na spirale z hormonami, bo 4-tego dziecka nie chce, tym bardziej ze mam 36 lat. Trochę się boje o wahania nastroju, kiedyś zażywałam hormony i trochę mi odbijało, z drugiej strony 1,5 roku temu zażywałam Elin i nic mi nie dolegało. Co do jedzenia jestem cały czas głodna, nie mam juz brzucha ale jak tak dalej pójdzie będę musiała sie odchudzać i wprowadzić poniższy plan dietetyczny

Załączniki

• IMG_2771.JPG
    IMG_2771.JPG
    54,6 KB · Wyświetleń: 130
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jak z bolesnoscia krocza ,u mnie ciągną szwy idzie prawie drugi tydz we wt krew leci nawet wiecej teraz może za długo na nogach jestem jak to u Was.
Bierzecie coś przeciwbolowego

Do góry