reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Kasia ma rację, dziecko musi załapać ja teraz też się o tym przekonałam. Złościł się, zasypiał wszystko dokładnie tak jak opisujesz ale nie dałam za wygraną i teraz już tylko cycek nawet w nocy:blink: z laktatorem nie ma co przesadzać ze względu na ból ale też późniejszy nawał. Ja ciągle odciągałam i teraz mam ogromne, pełne mleka cycki. Ściągam tylko do uczucia ulgi żeby się to unormowało i mam nadzieję że zaraz się unormuje. Też mam laktator ręczny Avent.

Dziewczyny karmiące też jesteście ciągle głodne??
Tak, zwłaszcza po nakarmieniu aż żołądek mi ściska:szok: ale waga ładnie spada a brzuch juz w miarę normalny;-) ;)

Ja mam właśnie jakiś awers do jedzenia, przypuszczam że jeszcze sporo zapasów z ciąży mi zostało [emoji6] za to pić mi się chce non stop.
U nas dziś pogoda ładna, słonko świeci a my jeszcze wychodzić nie możemy [emoji21] dopiero w poniedziałek czeka nas pierwszy spacer. Już mam dość tego koszenia się...
Monia zazdrosze tego brzucha, u mnie jeszcze jakiś 5 miesiąc... no ale skończyłam na 20 + a jeszcze trochę do zagubienia zostało...
Smoka nie używam ale nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem. Porostu jeszcze nie było potrzeby.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam właśnie jakiś awers do jedzenia, przypuszczam że jeszcze sporo zapasów z ciąży mi zostało [emoji6] za to pić mi się chce non stop.
U nas dziś pogoda ładna, słonko świeci a my jeszcze wychodzić nie możemy [emoji21] dopiero w poniedziałek czeka nas pierwszy spacer. Już mam dość tego koszenia się...
Monia zazdrosze tego brzucha, u mnie jeszcze jakiś 5 miesiąc... no ale skończyłam na 20 + a jeszcze trochę do zagubienia zostało...
Smoka nie używam ale nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem. Porostu jeszcze nie było potrzeby.

No mnie tez 20 + przybyło w ciazyale nie wiem z czego to wynika ze brzuch jakoś szybko się zrobił " zgrabny". Nie ukrywam ze od 2 dni używam pasa poporodowego.

o

Kejt87, SophieAnne25 oby się szybko u Was zaczęło i maluszki do końca tygodnia pojawiły się na świecie :-)

Oj ja brzuchol też mam jak w 5 miesiącu, waga w ogóle nie spada :-( a apetyt niestety dopisuje i dużo jem, bo ale do maja mam zamiar schudnąć 13 kg, trzymajcie kciuki ;-)

No mnie tez 20 + przybyło w ciazyale nie wiem z czego to wynika ze brzuch jakoś szybko się zrobił " zgrabny". Nie ukrywam ze od 2 dni używam pasa poporodowego. [emoji4]

o
Monia ile czasu po porodzie można zacząć ten pas ubierać? Też planuje ale u mnie dopiero 11 dni po porodzie a z tego co pamiętam to minimum 2 tygodnie nie można nic robić?
Izabella u mnie jeszcze 10 do zrzucenia więc trzymam kciuki za nas dwie [emoji4]

Hej dziewczyny!! Nadrobilam wiadomosxi od srody wieczorem i pochwale sie rowniez!! Urodzilam 16.11 o 12.05!!:happy:
Emilka wybrala sie na swiat w 38 tyg i 5 dniu ciazy!:laugh2:
Udalo sie silami natury a zaczelo sie tylko odchodzenien wod plodowych... o 24.30 zaczely sie saczyc ale bez skurczy:nerd:
Trzymam kciuki za wszystkie czekajace i wspieram wszystkie karmiace!!:biggrin2: laczymy sie w bolach :p

reklama
Do góry