reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

teraz mam 33+2 więc w poniedziałek, wtorek (jeszcze nie wiem kiedy wizyta) mam powiedzieć 33 czy 34 :D? nawet jak mi polozna na pomiarach wpisała 32+3 to gin mi poprawił na 32 w karcie ciąży :)

reklama
33 :) Bo tyle masz skończone :) Ale skoro masz skończone 33, to nie ZACZYNASZ 33 tygodnia tylko już 34 (który dla ginekologa się nie liczy, ale jest zaczęty jako taki). Bo napisałaś że zaczynasz 33 tydzień jak już miałaś 33 tyg. 1 dzień, czyli skończone 33.

Aaaa juz czaje :)

Dziewczyny jakie mnie przeziębienie zlapalo :( katar, gardło. Ns szczęście bez gorączki. Biore cala serie na p..... Syrop, na gardlo, na katar areozol ale średnio pomaga. Najgorszy katar. Gardlo przechodzi bo dodatkowo plukam woda z solą ale ten katar mnie wykonczy. Dodatkowo uzywam soli morskiej i odciagan aspiratorem ale średnie efekty. Macie jakiś sprawdzony sposób na katar w ciazy?

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

o rety współczuję kataru, zwłaszcza jak i tak ciężko już się oddycha
syrop z cebuli i czosnku jest chyba najlepszy, maść majerankowa pod nos
ale u mnie jeszcze się sprawdza inhalacja z tymianku, tzn. albo ze zwykłej suchej przyprawy albo świeżej, i jak gotuje we wodzie to staram się przy tym stać
dzieciom w nebudzie robie

dobrze, byłoby, żeby M teraz pomógł nieść ten ciężar...ale kto jak kto?wiadomo jesteśmy twarde babki damy radę!

ten ojciec Elia wspaniały, trochę mi papieża Franciszka ze sposobu mówienia przypomina, tak spokój, łagodność,miłość w głosie
i od razu zaczął mówić nt. którego myślałam: że chciałabym być piękna, czuć się piękna
A on zadał nam pytanie, Czy wiecie jaka jest najpiękniejsza rzecz na świecie?
warto naprawdę warto pomodlić się razem z Nim i posłuchać o Jego cierpieniu, a także tego co chce nam powiedzieć w naszych zmaganiach życia codziennego

Dopiero się obudziłam, jak wróciłam to się taka śpiąca poczułam, ale zaraz zbieram się na tańce z Agatką, instruktor jest tak przejęty, że jak mu się coś nie podoba to każe przychodzić na dodatkowe lekcje w opłacie stałej, no świr...ale pozytywnie zakręcony

My też wczoraj byliśmy na mszy z ojcem Elia - trzy godziny w Kościele :p mój dwulatek dzielnie stał, zero marudzenia - taaaaka byłam dumna :) ja o dziwo też się nie posikałam, za to byłam głodna jak smok.

U mnie na szczęście przy każdej wizycie to ginekolożka sama sprawdza, w którym tygodniu ciąży jestem i zapisuje, ale nigdy nie z taką dokładnością typu 32+3, tylko raczej 32, 33 itd. Ja dziś rozpoczęłam 33 tydzień (chociaż raz liczę od niedzieli, a raz od wtorku - bo różnie mi na USG wychodzi), ale mniej więcej dziś wkraczam w 33 tydzień :)

co do przeziębienia to bardzo współczuję. Ja to jestem z tych, że męczy mnie po tydzień, dwa i musi samo minąć :/ zawsze ratuję się inhalacjami - może to przyniesie Ci ulgę. Poza tym domowe sposoby: syrop z cebuli, herbata z sokiem i miodem, płukanie gardła

U mnie na szczęście przy każdej wizycie to ginekolożka sama sprawdza, w którym tygodniu ciąży jestem i zapisuje, ale nigdy nie z taką dokładnością typu 32+3, tylko raczej 32, 33 itd. Ja dziś rozpoczęłam 33 tydzień (chociaż raz liczę od niedzieli, a raz od wtorku - bo różnie mi na USG wychodzi), ale mniej więcej dziś wkraczam w 33 tydzień :)

co do przeziębienia to bardzo współczuję. Ja to jestem z tych, że męczy mnie po tydzień, dwa i musi samo minąć :/ zawsze ratuję się inhalacjami - może to przyniesie Ci ulgę. Poza tym domowe sposoby: syrop z cebuli, herbata z sokiem i miodem, płukanie gardła
Gdzie chodzisz do ginekologa?:)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry