reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
karolyn1987 : czemu nie możesz dźwigać? :) Dzisiaj leżę i odpoczywam bo źle się czuję. Mam nadzieję ze przejdzie mi do jutra :)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Też nigdy nie wiem jak liczyć. Na dodatek lekarz podaje zawsze w tygodniach a mnie wszyscy pytają który to miesiąc. I nigdy nie wiem.

Moja córcia pokonała choróbsko w jeden dzień i weekend mieliśmy spokojny a tu nagle dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha. Do tego zgaga, wymioty, biegunka i stan podgorączkowy. Właśnie wróciłam od lekarza. Swoje oczywiście musiałam odsiedzieć, zdrowi ludzie patrzyli jak się słaniam i słuchali jak zwracam w toalecie, mąż pytał czy nas ktoś przepuści ale wszyscy się bardzo spieszyli. Jeszcze pod koniec jak już miałam wchodzić przyszła do mnie jakaś kobieta że jej mama ma bardzo wysokie ciśnienie i żebym ich przepuściła. Ja jestem dobra dusza i szczerze mówiąc zwykle bym przepuściła ale mąż się zagotował aż. Pokazał kobiecie mój brzuch i mówi 7 mc, nie wiadomo co się dzieje, żona się ledwo na nogach trzyma, nie ma mowy. Zaczęłam się tłumaczyć, to jeszcze powiedział głośno że nie muszę się nikomu tłumaczyć bo wszyscy widzą co się ze mną dzieje a nikt się jakoś do odstąpienia mi kolejki nie palił do tej pory.
Dostałam leki i czekam czy przejdzie bo jak nie to wieczorem szpital.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

brak słów :( chociaż mnie już nic nie zdziwi :/ ludzie nie mają serca. Im się chyba wydaje, że wszystkie kobiety w ciąży czują się rewelacyjnie tylko udają wszelkie dolegliwości. O ile facet może pewnych kwestii nie rozumieć (chociaż powinien!) to dziwię się szczególnie kobietom. Przecież kiedyś też nosiły dzieci pod sercem....

i jak się czujesz? mam nadzieję, że już lepiej! Dużo zdrówka :*

Ja dziś korzystałam z ładnej pogody - w sumie niedawno wróciliśmy do domu. Jak mały zaśnie to zabieram się za zamawianie łózka dla niego. Dzisiaj kupiliśmy też fotelik, także jestem zadowolona.

Tak sobie porównuję i dochodzę do wniosku, że czuję się lepiej na tym etapie ciąży aniżeli z pierwszym synkiem. Mam dużo energii, jestem w stanie wszystko ogarnąć sama. Jedynie noce mam gorsze, na odpoczynek zdecydowanie mniej czasu, no i chyba częstotliwość wizyt w toalecie osiągnęła swe apogeum :) Brzuchol też większy, waga pokaźniejsza - oby szybko zeszło po porodzie :)

karolyn1987: to dobrze: ) tak, na 9.15 :)
Paulinaa25 : Ja właśnie często się spotykam z tym że niektórzy ludzie nie mają serca. Mi czasami nie ustępują miejsca w autobusach mimo ze strasznie ciężko znoszę podróż autobusem. Moim przyjaciółkom się czasem wydaje że mam siłę jechać na drugi koniec miasta i ze to jest takie super jechać w zatłoczonych autobusach bez klimatyzacji i na dodatek samej.

karolyn1987: to dobrze: ) tak, na 9.15 :)
Paulinaa25 : Ja właśnie często się spotykam z tym że niektórzy ludzie nie mają serca. Mi czasami nie ustępują miejsca w autobusach mimo ze strasznie ciężko znoszę podróż autobusem. Moim przyjaciółkom się czasem wydaje że mam siłę jechać na drugi koniec miasta i ze to jest takie super jechać w zatłoczonych autobusach bez klimatyzacji i na dodatek samej.

Moim koleżankom, które nie były nigdy w ciąży też wydaje się, że jazda autobusem na drugi koniec miasta teraz to przecież nic takiego ... I w ogóle, jak można źle się czuć, chyba przesadzam

reklama
mnie się wydaje że mój brzuch osiągnął rozmiar bliźniaków <wow> nie wiem czy to wynik tego, że mały jest taki duży czy co ;/ masakra ciąży mi strasznie, plus wizyty w toalecie :D

Do góry