reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

też ok 3 godzin to trwało: msza+ niezbyt długie Jego gadanko+ święcenie każdego z osobna, kupiłaś coś z książek Paulinaa? jakiś modlitewnik mi kupiła znajoma i spytała, czy otrzymałam zaproszenie do cierpienia

mąż na mnie nakrzyczał podczas przygotowywania obiadu, bu
właściwie to dobrze zrobił, bo nic mi nie pasowało, a to "od dupy strony robisz sos", "a gdzie ziemniaki, znowu wyrzuciłeś?", a to coś tam - czepianka na każdym kroku
aż pękł chłopina...ale krzyczeń na mnie nie powinien, więc jakoś czuję obrazę, czyżbym cierpiała?:o

taka pogoda ziewająca, na spacer może bym poszła, ale ciężko dupsko ruszyć
chodzicie na spacery z tym brzucholkiem?o_O

reklama
obecnie Pruszkarska, ale dość daleko tam mam. Na IP w Zeromskim przyjęła mnie Karolina Pniewska i też bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła. Ona przyjmuje na Lublańskiej i na Al Pokoju w Luxmed

Nieźle. Mi z pracy polecali jakąś przychodnie na bohaterów września i na os Piastów. Ale wybrałam KovMed bo kilka przystanków 572 tam mam i jestem bardzo zadowolona. A okolic os Piastów i na bohaterów września nie kojarzę :)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Też nigdy nie wiem jak liczyć. Na dodatek lekarz podaje zawsze w tygodniach a mnie wszyscy pytają który to miesiąc. I nigdy nie wiem.

Moja córcia pokonała choróbsko w jeden dzień i weekend mieliśmy spokojny a tu nagle dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha. Do tego zgaga, wymioty, biegunka i stan podgorączkowy. Właśnie wróciłam od lekarza. Swoje oczywiście musiałam odsiedzieć, zdrowi ludzie patrzyli jak się słaniam i słuchali jak zwracam w toalecie, mąż pytał czy nas ktoś przepuści ale wszyscy się bardzo spieszyli. Jeszcze pod koniec jak już miałam wchodzić przyszła do mnie jakaś kobieta że jej mama ma bardzo wysokie ciśnienie i żebym ich przepuściła. Ja jestem dobra dusza i szczerze mówiąc zwykle bym przepuściła ale mąż się zagotował aż. Pokazał kobiecie mój brzuch i mówi 7 mc, nie wiadomo co się dzieje, żona się ledwo na nogach trzyma, nie ma mowy. Zaczęłam się tłumaczyć, to jeszcze powiedział głośno że nie muszę się nikomu tłumaczyć bo wszyscy widzą co się ze mną dzieje a nikt się jakoś do odstąpienia mi kolejki nie palił do tej pory.
Dostałam leki i czekam czy przejdzie bo jak nie to wieczorem szpital.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

mam już nogi nabrzmiałe od kolan po stopy
siedziałam 2 godziny podczas badania pedagogicznego syna
no, ale pegagożka pochwaliła mi syna w wielu zakresach, że taki przykładny; na formularz uczniowski dzieci odpowiadały tak/nie, a on wszystkie pola rozwinął
a po badaniu spytał, "Ile ma tam przychodzić? Bo nic się tu nie nauczy"
jest mocarz
jeszcze za tydzień badanie psychologiczne
ale widać, że raczej będzie miał zaświadczenie dyslektyka, bo pismo niekształtne, tempo pracy wydłużone, no i byki orto pomimo znajomości reguł pisowni (z resztą po mamusi)

z Tymkiem to w oóle mieliśmy taką akcję wczoraj, ucho mu się zatkało korkiem, próbował sobie wytrząsnąć to, bo ponoć tak ma w zwyczaju
ale tym razem, trząsł nawet głową, że i ucho i głowa bolą go do dzisiaj
dobrze, że mama miała krople z nagietka, a że mieszka 4 m od nas, to z miejsca podałam
wyleciał taki duży jak kikut od noworodka:szok:jak mu się to tam zmieściło, to nie wiem
pewnie to jakaś alergia, bo odkąd skończyły się wakacje cały czas ma katar, przed wakacjami chrapał, z tej samej przypadłości
no ewidentnie trzeba to zbadać
pediatra mnie zlinczuje, bo ciągle na tego Tymka coś wołam, a to zwolnienie z zajęć fizycznych, a to skierowanie na rehabilitację
jednak dziecko na wagę złota

no to dziewczyny miałyście przejścia widzę.

Sophie z tym lekarzem to masakra, daj znać potem jak się czujesz

Bejbi też miałaś przejścia z tym korkiem. Dzieci jak widac są zdolne do wszystkiego :)

reklama
U mnie zaczął się już 33 tydzień ciąży. Jutro się dowiem ile maleństwo waży ;) Troszeczkę się stresuje :)
Ale piękna dziś pogoda w Krakowie: ) Aż się chcę iść na spacer: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry