reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Nie wiem co robisz dziewczyny. Wczoraj przez pół nocy miałam twardy jak kamień brzuch. Dziś też mi się wydaje twardy. Nie wiem czy iść do tego szpitala. Skurczy nie mam. Troche się boję że mnie poloza, a mój starszy synek zlapal chorobsko i mnie tez boli gardło :(

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
karolyn położna na szkole rodzenia mówiła, że taki twardniejący brzuch to norma
macica już przygotowuje się do porodu
może się powtarzać 10 razy w ciągu dnia
jak długo nie puszcza, to właśnie zrobić sobie przyjemną kąpiel/prysznic i jeśli nadal nie przechodzi to podjechać do szpitala na ktg, nawet bez skierowania, nie mogą żadnej odmówić
ale na bank to normalny stan
acha
i jeszcze mówiła, że ważne przy tym żeby czuć ruchy dziecka
można się martwić jedynie jeśli ruchów nie czujesz

Karolyn ja mam zawsze wrażenie jakbym miała wzdęcie. A przy tym brzuch twardy jak kamień.

Moja córcia od rana wymiotuje, nic nie może zjeść, nawet wodę ledwo toleruje. W kwietniu z takimi samymi objawami wylądowaliśmy w szpitalu więc bardzo się martwię.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co robisz dziewczyny. Wczoraj przez pół nocy miałam twardy jak kamień brzuch. Dziś też mi się wydaje twardy. Nie wiem czy iść do tego szpitala. Skurczy nie mam. Troche się boję że mnie poloza, a mój starszy synek zlapal chorobsko i mnie tez boli gardło :(

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

mi też bardzo twardnieje brzuch na wieczór/ na noc. Gin powiedziała, że w pierwszej kolejnośći mam się położyć, odpocząć. Mogę też spokojnie wziąć nospę. Poza tym u mnie trochę dziwna sytuacja, ponieważ mam takie ułożenie dzieciątka, że wyjątkowo naciska mi na pęcherz i jak dłużej wstrzymuję mocz to wtedy brzuch mi twardnieje i mam nawet skurcze lekkie. Także zwróć uwagę czy np nie wstrzymywałaś siusiu

SophieAnne smekte jej da (chociaż nie koniecznie może Ci to wypić)j, a można kupić nifuroksazyt bez recepty w tabletkach, to ja bym już dawno podała, nie czekała jak samo przejdzie, i zawsze mam w domu osłonówki, np. osłonik, w okresie jesienno-zimowym to podaje codziennie jak tran, tyle, że rano na czczo

ja ma wrażenie, że opad mi brzuch, bo tak na kolanach go już praktycznie mam i zazwyczaj jak siedzę to mam uczucie twardnienia, ale w zasadzie twardy to już cały czas jest, a wieczorem to mam stopy opuchnięte i od kolan nogi bele
od wczoraj skurcze mnie nie dosięgły więc taki twardniejący brzuch to pikuś

a o tym sercu pisałyście też,jak się kładę spać to tak mam, że pikawa mi wyskakuje, mam nadzieje, że to nie anemia, ale jakby była to jeszcze dochodzi ogólne osłabienie (głowa ciężka, bezsilność w rękach aż od ramion)

Bejbi zwraca każdy lek, który jej podam. Poję powolutku i czekam aż żołądek się trochę uspokoi i będzie mogła wziąć leki. Jak nic się nie zmieni to chyba pojedziemy na SOR bo się odwodni.

Mam w domu probiotyk i syrop przeciwwymiotny ale zwraca od razu po podaniu.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Karolyn pewnie jedź niech sprawdzą jak.Cię to niepokoi. Mi jakoś rzadko brzuch twardnieje, każdy już też mi mówi, że brzuch mam bardzo nisko, no oby jeszcze chociaż 6 tygodni wytrzymać w dwupaku.

SophieAnne zdrówka dla córci, pewnie jakiś wirus się przyplątał. U mnie na szczęście żadne z dzieci nie miało ale zdarzały się czasami hlustające wymioty po jajku/ żółtku,( jakaś nietolerancja) i dopiero po skończeniu roku im przeszło.

Ja już na L4 ale ciężko z odpoczynkiem, zawsze się w domu coś do zrobienia znajdzie ;-)
za tydzień wezmę się powoli za segregacje, pranie i prasowanie ubranek, no i jakieś brakujące zakupy ale większość już mam

reklama
Karolyn : jak rzeczywiście cię to niepokoi to idź do szpitala :)
Ja już po oddawaniu krwi. Wizyta u ginekologa w wtorek. A tak to dziś jadę do teściów z moimi rodzicami o mężem: )
Też czasem czuję ze mi twardnieje brzuch jak wstrzymuje siusianie :)

Sent from my LG-K350 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry