reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

mi od kilku dni doskwiera uporczywy ból żołądka. Przypominam sobie, że z synkiem też tak mialam w pierwszej ciąży. Jako, że jadam raczej "sensownie", to wydaje mi się, że Dzidziuś po prostu jakoś mnie uciska. Czasami staje się to już nie do zniesienia. Czuję taką kluchę w brzuchu, że ehhh :) też tak macie?

reklama
Cześć dziewczyny , podczytuje Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć :) jeśli mogę ? :)
Po latach staran w końcu i ja zaciażylam, co prawda z niemałą pomocą medycyny, ale ważne się udało ... Póki co... Mam już 7 letniego syna poczętego bez problemów . W listopadzie poronilam 14 tygodniowa ciążę, która wciąż oplakuje... moja córeczkę , która zmarła zanim się urodziła... Ale na szczęście noszę teraz pod sercem kolejna kruszyne, będzie SYN, w poniedziałek na polowkowym definitywnie pokazał narządy, wiec wątpliwości nie ma. Jestem w 21 tyg . Termin na 29.11. We wtorek mam kolejne usg , poprzednie prywatnie , teraz na fundusz , wraz z echo serca plodu...
Mieszkam w Anglii, niedługo jadę na wakacje do Pl i zastanawiam się jakie badania moge/ powinnam wykonac?? Tu robią tylko krew i mocz na pierwszej wizycie z polozna. Widzę, Że niektóre z Was robiły już krzywa cukrowa , tu dopiero po 30tc. Także zrobię sobie to i posiew moczu na pewno , bo miałam wcześniej bakterie i antybiotyk. Coś jeszcze robicie w okolicach 23-27tc??
Pozdrawiam wszystkie brzuchuchatki

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

[QUOTE="Paulinaa25, post: 15433972, member: 158228"zapominam lku dni doskwiera uporczywy ból żołądka. Przypominam sobie, że z synkiem też tak mialam w pierwszej ciąży. Jako, że jadam raczej "sensownie", to wydaje mi się, że Dzidziuś po prostu jakoś mnie uciska. Czasami staje się to już nie do zniesienia. Czuję taką kluchę w brzuchu, że ehhh :) też tak macie?[/QUOTE]
Pozz tymCześć. Ja rano jak się budzie to mam wrażenie właśnie, jak to nazwalas, kluchy w żołądku. Tylko, że nie jest to dla mnie aż tak uciążliwe ;)
Poza tym Synek w brzuszku rano tak wariuje, że o wszystkim zapominam:-D

[QUOTE="Paulinaa25, post: 15433972, member: 158228"zapominam lku dni doskwiera uporczywy ból żołądka. Przypominam sobie, że z synkiem też tak mialam w pierwszej ciąży. Jako, że jadam raczej "sensownie", to wydaje mi się, że Dzidziuś po prostu jakoś mnie uciska. Czasami staje się to już nie do zniesienia. Czuję taką kluchę w brzuchu, że ehhh :) też tak macie?[/QUOTE]
Pozz tymCześć. Ja rano jak się budzie to mam wrażenie właśnie, jak to nazwalas, kluchy w żołądku. Tylko, że nie jest to dla mnie aż tak uciążliwe ;)
Poza tym Synek w brzuszku rano tak wariuje, że o wszystkim zapominam

Cześć. Tak jak wymienilas badania to wydaje mi się, że to wszystkie, które powinny być zrobione w tym okresie ciąży. Super , że będziesz miała synka:)
Aaaaaaaaaaaaa .. jeszcze jest badanie dla kobiet, które mają "- " gr.krwi. I właśnie jakiś teraz się to badanie robi.

Cześć dziewczyny , podczytuje Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć :) jeśli mogę ? :)
Po latach staran w końcu i ja zaciażylam, co prawda z niemałą pomocą medycyny, ale ważne się udało ... Póki co... Mam już 7 letniego syna poczętego bez problemów . W listopadzie poronilam 14 tygodniowa ciążę, która wciąż oplakuje... moja córeczkę , która zmarła zanim się urodziła... Ale na szczęście noszę teraz pod sercem kolejna kruszyne, będzie SYN, w poniedziałek na polowkowym definitywnie pokazał narządy, wiec wątpliwości nie ma. Jestem w 21 tyg . Termin na 29.11. We wtorek mam kolejne usg , poprzednie prywatnie , teraz na fundusz , wraz z echo serca plodu...
Mieszkam w Anglii, niedługo jadę na wakacje do Pl i zastanawiam się jakie badania moge/ powinnam wykonac?? Tu robią tylko krew i mocz na pierwszej wizycie z polozna. Widzę, Że niektóre z Was robiły już krzywa cukrowa , tu dopiero po 30tc. Także zrobię sobie to i posiew moczu na pewno , bo miałam wcześniej bakterie i antybiotyk. Coś jeszcze robicie w okolicach 23-27tc??

myślę, że im nas więcej tym raźniej :) sama dołączyłam zupełnie niedawno. Przykro mi ogromnie z powodu Twoich doświadczeń :( Bardzo współczuję i życzę dużo sił. Tym bardziej gratuluję upragnionego dzieciątka - tym razem synka :)
co do badań to mnie czekają w przyszłym tygodniu: glukoza, anty HCV, mocz oraz morfologia. Badania te mam wykonać przed następną wizytą, która wypada 1.08. Będę wtedy ok 26 t.c. Teraz zaczynam 24 :)

Termin na 29.11. We wtorek mam kolejne usg , poprzednie prywatnie , teraz na fundusz , wraz z echo serca plodu...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj co do badań, to morfologia, mocz, odczyn Coombsa (jeśli masz grupę krwii ujemną).
Odczyn Coombsa powinien być powtarzany w każdym trymestrze...
W Polsce miedzy 24 a 28 tyg. robi się krzywą cukrowa z 75 g, czasem lekarz zleca wcześniej, ja w 21 tygodni robiłam.
Oczywiście to też od lekarza zależy jakie inne badania Ci zleci, ja na kolejną wizytę co mam 10 sierpnia mam zrobić, morfologie, glukozę (zwykła) i D-Dimery.

reklama
Do góry