reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja śpię coraz gorzej. Nocami łażę po domu. Ciągle się budzę albo nie mogę ułożyć. Wiecznie mi coś przeszkadza, mały kopie jakby nie mógł chociaż na moment przestać. A jeszcze dochodzi mi tyle stresów w rodzinie że mam ochotę to wszystko rzucić w cholerę i wyjechać. W weekend miałam przeprawę z teściami aż oświadczyłam mężowi że więcej do nich nie pojadę i dziecka też więcej nie zobaczą. Dzisiaj kolejne przejście z kuzynką, do której nic nie dociera. Mam wrażenie że jestem jedyną normalną osobą w tej rodzinie.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące badan.
Ja też źle śpię ostatnio, jak się kładę na wznak to tak mnie dusi , Że na czworaka staje na kilka chwil i ogólnie leżeć mogę najlepiej tylko na boku. Budzę się 100 razy, w tym.4 razy na siku. Na dodatek ma intensywne sny, bardzo dziwne , np wczorajszej nocy śniło mi się , że byłam na cmentarzu, chyba z mężem, widziałam krzyż z tabliczką z moim imieniem i nazwiskiem i ... 'żyła 49 lat'... no kuzwa...
Mój mały nie budzi mnie kopniakami jeszcze , dziś w ogóle mam schiza bo jakieś dziwne uczucie mam w brzuchu i prawie go nie czuje... nawet tętna, badanego detektorem musiałam poszukać dłuższą chwilę.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja śpię coraz gorzej. Nocami łażę po domu. Ciągle się budzę albo nie mogę ułożyć. Wiecznie mi coś przeszkadza, mały kopie jakby nie mógł chociaż na moment przestać. A jeszcze dochodzi mi tyle stresów w rodzinie że mam ochotę to wszystko rzucić w cholerę i wyjechać. W weekend miałam przeprawę z teściami aż oświadczyłam mężowi że więcej do nich nie pojadę i dziecka też więcej nie zobaczą. Dzisiaj kolejne przejście z kuzynką, do której nic nie dociera. Mam wrażenie że jestem jedyną normalną osobą w tej rodzinie.

A no własnie :) czyli nie ja jedna miewam takie odczucia :D ze spaniem u mnie różnie - tzn o przespaniu całej nocy to oczywiście nie ma mowy. Przez ból żołądka nie mogę zasnąć, jak już zasnę - budzę się na sikanie minimum 3,4 razy - nad ranem to już takie "dogorywanie" a nie spanie. Budzi mnie wszystko, na przemian jest mi gorąco i zimno; mam niesamowicie intensywne i realistyczne sny - przez co oblewają mnie poty. No, a najgorsze jest to, że od pewnego czasu (pomimo tego, że suma sumarum śpię te kilka ładnych godzin)budzę się wiecznie zmęczona.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące badan.
Ja też źle śpię ostatnio, jak się kładę na wznak to tak mnie dusi , Że na czworaka staje na kilka chwil i ogólnie leżeć mogę najlepiej tylko na boku. Budzę się 100 razy, w tym.4 razy na siku. Na dodatek ma intensywne sny, bardzo dziwne , np wczorajszej nocy śniło mi się , że byłam na cmentarzu, chyba z mężem, widziałam krzyż z tabliczką z moim imieniem i nazwiskiem i ... 'żyła 49 lat'... no kuzwa...
Mój mały nie budzi mnie kopniakami jeszcze , dziś w ogóle mam schiza bo jakieś dziwne uczucie mam w brzuchu i prawie go nie czuje... nawet tętna, badanego detektorem musiałam poszukać dłuższą chwilę.

a no widzisz...mnie też męczą własnie realistyczne sny. Zawsze śniłam intensywnie, ale w ciąży to już przegięcie :) Mąż mówi, żebym książkę pisała, bo sam by takich rzeczy w życiu nie wymyślił :p

A myślałam, że coś że mnie tak. Wszędzie obiecują zastrzyk energii w drugim trysmetrze, A ja codziennie ucinam sobie drzemkę 30-60minut. Chyba, że pośpię w miarę ok do 9 to wtedy mogę się powstrzymać, Ale jak wstaje po 7, to o 12 na oczy nie widzę ...

Właśnie siedzę w poczekalni u gina i czekam na USG. Jestem druga ale ostatnio jak byłam druga czekała od 10 do 13:30. Nie wyspałam się jak zwykle i jak zwykle przed badaniem czuję niepokój. Chciałabym żeby już było po wszystkim.

Właśnie siedzę w poczekalni u gina i czekam na USG. Jestem druga ale ostatnio jak byłam druga czekała od 10 do 13:30. Nie wyspałam się jak zwykle i jak zwykle przed badaniem czuję niepokój. Chciałabym żeby już było po wszystkim.

powodzenia na wizycie:)

reklama
No wlasnie gorzej jak ma się drugiego malucha bo wtedy odespac nie bardzo jest kiedy. Jak mały spi to trzeba coś zrobic w domu :)

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry