karolyn1987
Fanka BB :)
U mnie bedzie 16 miesięcy różnicy. Będzie wesosło
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czy macie już pomysł jak urządzicie pokój dla dzieci? U mnie różnica wieku będzie 4 lata i 7 miesiący. Mam nadzieje, ze juz będę mogła liczyć na pomoc mojego pierworodnego a co pokoju, to mój synek ma pokój 10 m2. Jest szafa wnękowa, komoda i łóżko. I tak się zastanawiam czy odrazu ich przyzwyczaić to bycia razem czy może, tak jak to było z pierwszym, do pół roku jak karmiłam piersią to spał ze mną, a potem przenieśliśmy synka do łóżeczka. Hmmmm nie mam pomysłu na projekt pokoju...jak to jest u Was ?
A czy macie już pomysł jak urządzicie pokój dla dzieci? U mnie różnica wieku będzie 4 lata i 7 miesiący. Mam nadzieje, ze juz będę mogła liczyć na pomoc mojego pierworodnego a co pokoju, to mój synek ma pokój 10 m2. Jest szafa wnękowa, komoda i łóżko. I tak się zastanawiam czy odrazu ich przyzwyczaić to bycia razem czy może, tak jak to było z pierwszym, do pół roku jak karmiłam piersią to spał ze mną, a potem przenieśliśmy synka do łóżeczka. Hmmmm nie mam pomysłu na projekt pokoju...jak to jest u Was ?
Robie identycznie z synem tylko odkąd nie śpi w przedszkolu to usypia w trakcie bajki i tak naprawdę tylko go przenosimyU mnie na pewno jakieś 1,5 roku młodsza będzie w sypialni z nami, zwłaszcza że niemowlę z początku co najmniej 2 razy wstaje do jedzenia, a płacz mógłby starszą córkę przebudzić... Później jak już nie będzie nocnego karmienia to przeniosę do pokoju starszej córki.
U mnie 3 latka śpi na łóżku 80x160 cm, jest z barierką, lubi na nim spać, ale nim zaśnie muszę się położyć koło niej, 5 minut i śpi, a ja powoli uciekam
W sumie u nas zmiana łóżeczka była jak młody miał ...hmmm ponad dwa lata, pieluchy juz nie miał napewno.My mamy taki plan, aby właśnie drugi synek był z nami w pokoju (pierwszy był też właśnie przez okres karmienia - 8 miesięcy, może trochę dłużej), a po pewnym czasie dopiero przenieść go do starszego. Właśnie stanęłam przed problemem wyboru łóżeczka dla starszego. Ma niecałe 2 lata i śpi ciągle w łóżeczku dziecięcym, które chcemy przeznaczyć zresztą dla młodszego. Niestety nie widzę w ogóle mojego starszego w "normalnym" łóżku, gdyż boję się, ze spadnie. Nawet te barierki wydają mi się dla niego złe. Zastanawiam się nad fotelem rozkładanym, bo ten zajmuje mniej miejsca, ale czy to takie dobre? :/
Ma niecałe 2 lata i śpi ciągle w łóżeczku dziecięcym, które chcemy przeznaczyć zresztą dla młodszego. Niestety nie widzę w ogóle mojego starszego w "normalnym" łóżku, gdyż boję się, ze spadnie. Nawet te barierki wydają mi się dla niego złe. Zastanawiam się nad fotelem rozkładanym, bo ten zajmuje mniej miejsca, ale czy to takie dobre? :/