reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
A czy macie już pomysł jak urządzicie pokój dla dzieci? U mnie różnica wieku będzie 4 lata i 7 miesiący. Mam nadzieje, ze juz będę mogła liczyć na pomoc mojego pierworodnego ;) a co pokoju, to mój synek ma pokój 10 m2. Jest szafa wnękowa, komoda i łóżko. I tak się zastanawiam czy odrazu ich przyzwyczaić to bycia razem czy może, tak jak to było z pierwszym, do pół roku jak karmiłam piersią to spał ze mną, a potem przenieśliśmy synka do łóżeczka. Hmmmm nie mam pomysłu na projekt pokoju...jak to jest u Was ?

A czy macie już pomysł jak urządzicie pokój dla dzieci? U mnie różnica wieku będzie 4 lata i 7 miesiący. Mam nadzieje, ze juz będę mogła liczyć na pomoc mojego pierworodnego ;) a co pokoju, to mój synek ma pokój 10 m2. Jest szafa wnękowa, komoda i łóżko. I tak się zastanawiam czy odrazu ich przyzwyczaić to bycia razem czy może, tak jak to było z pierwszym, do pół roku jak karmiłam piersią to spał ze mną, a potem przenieśliśmy synka do łóżeczka. Hmmmm nie mam pomysłu na projekt pokoju...jak to jest u Was ?

My mamy taki plan, aby właśnie drugi synek był z nami w pokoju (pierwszy był też właśnie przez okres karmienia - 8 miesięcy, może trochę dłużej), a po pewnym czasie dopiero przenieść go do starszego. Właśnie stanęłam przed problemem wyboru łóżeczka dla starszego. Ma niecałe 2 lata i śpi ciągle w łóżeczku dziecięcym, które chcemy przeznaczyć zresztą dla młodszego. Niestety nie widzę w ogóle mojego starszego w "normalnym" łóżku, gdyż boję się, ze spadnie. Nawet te barierki wydają mi się dla niego złe. Zastanawiam się nad fotelem rozkładanym, bo ten zajmuje mniej miejsca, ale czy to takie dobre? :/

U mnie na pewno jakieś 1,5 roku młodsza będzie w sypialni z nami, zwłaszcza że niemowlę z początku co najmniej 2 razy wstaje do jedzenia, a płacz mógłby starszą córkę przebudzić... Później jak już nie będzie nocnego karmienia to przeniosę do pokoju starszej córki.
U mnie 3 latka śpi na łóżku 80x160 cm, jest z barierką, lubi na nim spać, ale nim zaśnie muszę się położyć koło niej, 5 minut i śpi, a ja powoli uciekam:D

U mnie na pewno jakieś 1,5 roku młodsza będzie w sypialni z nami, zwłaszcza że niemowlę z początku co najmniej 2 razy wstaje do jedzenia, a płacz mógłby starszą córkę przebudzić... Później jak już nie będzie nocnego karmienia to przeniosę do pokoju starszej córki.
U mnie 3 latka śpi na łóżku 80x160 cm, jest z barierką, lubi na nim spać, ale nim zaśnie muszę się położyć koło niej, 5 minut i śpi, a ja powoli uciekam:D
Robie identycznie z synem:p tylko odkąd nie śpi w przedszkolu to usypia w trakcie bajki i tak naprawdę tylko go przenosimy :sorry:

My mamy taki plan, aby właśnie drugi synek był z nami w pokoju (pierwszy był też właśnie przez okres karmienia - 8 miesięcy, może trochę dłużej), a po pewnym czasie dopiero przenieść go do starszego. Właśnie stanęłam przed problemem wyboru łóżeczka dla starszego. Ma niecałe 2 lata i śpi ciągle w łóżeczku dziecięcym, które chcemy przeznaczyć zresztą dla młodszego. Niestety nie widzę w ogóle mojego starszego w "normalnym" łóżku, gdyż boję się, ze spadnie. Nawet te barierki wydają mi się dla niego złe. Zastanawiam się nad fotelem rozkładanym, bo ten zajmuje mniej miejsca, ale czy to takie dobre? :/
W sumie u nas zmiana łóżeczka była jak młody miał ...hmmm ponad dwa lata, pieluchy juz nie miał napewno.
No właśnie, żeby jeden nie budził drugiego. ...teraz też się zdarzają sytuacje, że synek się budzi np.zrobic siku i z łazienki przychodzi prosto do nas do łóżka :sorry2: to jest takie słodkie :laugh2: no nic ...nie my pierwsze musimy się z tym zmierzyć :rolleyes2:

Ma niecałe 2 lata i śpi ciągle w łóżeczku dziecięcym, które chcemy przeznaczyć zresztą dla młodszego. Niestety nie widzę w ogóle mojego starszego w "normalnym" łóżku, gdyż boję się, ze spadnie. Nawet te barierki wydają mi się dla niego złe. Zastanawiam się nad fotelem rozkładanym, bo ten zajmuje mniej miejsca, ale czy to takie dobre? :/

Z fotela rozkładanego też dziecko może spaść, ja bym dokupiła na razie łóżeczko turystyczne dla drugiego dziecka, a starszemu pozwoliła spać w swoim nadal. Moja córa do 3 lat spała w łóżeczko.
Monia moja jak skończyła 18 miesięcy już nie spała w ciągu dnia:D zbyt dużo telewizji nie ogląda, ostatnią bajkę max około 17, później jest czas na spokojną zabawę, wyciszenie, kolacje, kąpiel i przed 20 śpi.

U mnie między córką i synkiem jest 19,5 miesiąca różnicy a teraz jak młoda się urodzi ( mam nadzieję, że w terminie bo synek ur w 34+5tc ) to córka będzie miała 4 lata a syn 2l i 5 miesięcy. Ja przy trójce to już na pewno wyłysieję ;-)

Córka zaczęła spać w większym łóżku jak miała 1,5 roku bo łóżeczko oddała bratu, młody spał z nami prawie z 2 lata bo był karmionych piersią, dopiero od miesiąca śpią razem w pokoju ( tzn zasypiają tam a jak się obudzą w nocy to i tak do nas przychodzą. Pokój dzieci jest malutki 4x2m , jest szaf, regał na książki, biurko, komoda, łóżko 160x80cm a córka śpi na górze, tzw antresola, ( mamy wysokie mieszkanie 2,85m i mąż zrobił duże podwójne łóżko na wysokości ok 1,85m )

U mnie będzie różnica 1,5 roku między dziećmi i synek przekaże łóżeczko ze szczebelkami siostrze a sam się przeniesie się do dorosłego :) zamierzam już zmiany dokonać we wrześniu czyli jak będzie miał 16 miesięcy, dostanie łóżko rosnące z IKEI, ono jest rozkładane do trzech rozmiarów, w najmniejszym wymiary to 130x80

Na początek młodsze dziecko będzie z nami w sypialni, w przyszłe wakacje chciałabym przenieść je do wspólnego pokoju a rozdzielać planuje dopiero za parę lat, na początek fajnie jak będą mieszkać razem :)

reklama
U mnie też na początek młodszy będzie przy nas. Starszy dostał dorosłe łóżeczko jak skończył 2 lata. Nie przypominam sobie zeby spadł. Ma po bokach te deseczki i spi mu się bardzo dobrze. Nie planuje póki co kiedy młodszy dołączy do starszego, życie pokaże. Mój synek czasem przychodzi do nas do łóżka ale częściej spi jednak u siebie. Nie wiem od czego to zależy bo jak był mniejszy to zdarzało się ze spał z nami. Pokój synka też nie jest za duży i jedyna opcja zeb y się razem pomiescili to łóżko piętrowe.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry