reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Dziwny lekarz...moj na pierwszej wizycie pytal czy potrzebuje L4...w poprzedniej ciazy jak od 12 tyg. napinal mi sie brzuch to nawet lekarz na NFZ chcial mi dac L4

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Faktycznie dziwny lekarz. Mój od początku pytał czy chcę zwolnienie. Jak powiedziałam w końcu że chcę dostałam bez szemrania.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz sama nie wiem, żeby lekarz byl tak mało bystry. ...ale wiecie co mnie pociesza, że faktycznie wszystko jest ok i dzisiaj pierwszy raz na wizycie pielęgniarka słuchała serduszka mojego synka :) to było bardzo fajne :-D
Nic w sierpniu na kolejnej wizycie będę mniej tajemnicza i bardziej konkretna. Ale mój synek się wierci. ...kocham to uczucie , naprawdę :confused2:

Dziwny lekarz, mój też pojechał, znamy się już kilka lat, może dlatego: "no pani to pracoholik, to zwolnienia nie proponuje" i zonk, w sumie z Błażejem jeszcze dzień przed porodem byłam w pracy. Teraz i tak pracuje w domu i mam nielimitowany czas pracy, więc spoko tylko te telefony po 2-3 godziny dziennie doprowadzają mnie do szewskiej pasji, no i wrzesień-październik się zapowiada po 12 h, trochę się jednak starzeje, bo mi się już zaczyna nie chcieć tak zapieprzać, mam ochotę na gotowanie i sprzątanie i zero roboty papierowej. Dzisiaj musiałam awaryjnie jechać do pracy, dopiero wróciłam więc moje małe chłopy poszły do dziadka. Na obiad jedli kanapki i torta z niedzieli.

reklama
Ja niestety nie posiadam konta na fb:zawstydzona/y:
Dziewczyny dzisiaj byłam na planowanej wizycie u lekarza z wynikami i mówię mu o tych skurczach, że to dyskomfort dla mnie bo w pracy nie mam jak odpocząć,pomimo iż praca siedząca to i tak ta pozycja mnie męczy przez 8 godz. Poza tym ciśnienie raczej niskie mam 105 na 6o i tak w głębi duszy myślałam, że zaproponuje jakiś odpoczynek czytam zwolnienie. A on co. ....w badaniu wszystko dobrze, jeżeli skurcze będą się pojawiać proszę brać nospę. ..i cisza....a na tym druku zaznaczył ZWOLNIENIA NIE WYMAGA :errr:
I tak się zastanawiam co będzie jak będę już chciała iść na zwolnienie. ...jestem załamana. ..może powinnam mu wprost powiedzieć, ze chce zwolnienie,ale jak już mi powiedział o tej nospie to już mnie zrazil. ...

Następnym razem jak będziesz u niego powiedz że od tego ciągłego siedzenia boli Cie kręgosłup i brzuch, ja bym się go spytała czy może mi wystawić zwolnienie, ewentualnie po nie przeszłabym się do innego lekarza, popytaj u swoich znajomych co urodziły, może któraś w ciąży by dały namiar na swojego ginekologa który im bez problemu wystawił l4...

Do góry