reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
No to tak...usg wyszło super. Mój synek, tak jak myślałam, na początku entuzjazm bo zobaczy braciszka, a jak zobaczył obraz usg to był ...hmmmm...zdziwiony :baffled:
Potwierdzony chłopak w 100 % :happy2: waży 430 i w sumie wiek z usg idealnie pokrywa się z OM :tak:
Poza tym ruszał się tak słodko, że myślałam że się poplacze :D
Ogólnie to wszytsko ok.

21monia super wieści :-)

U mnie też ok, pomiary w porządku, serduszko pięknie bije, maleństwo ma chyba adhd bo szalalo strasznie. Jedynie co to łożysko mam przodujace i dopiero mi je sprawdzą w 34 tygodniu a i szynką ma ponad 3,5 cm. No i najważniejsze.. Będzie dziewczynka :-) waga 400 gram, termin mam na 17 listopada, a Ty monia na kiedy?

Ostatnia edycja:
21monia super wieści :-)

U mnie też ok, pomiary w porządku, serduszko pięknie bije, maleństwo ma chyba adhd bo szalalo strasznie. Jedynie co to łożysko mam przodujace i dopiero mi je sprawdzą w 34 tygodniu a i szynką ma ponad 3,5 cm. No i najważniejsze.. Będzie dziewczynka :-) waga 400 gram, terminal mam na 17 listopada, a Ty monia na kiedy?

Bardzo się ciesze, ze u Was wszystko dobrze i gratuluję dziewczynki ;)
Ja termin mam na 16 listopada :) czyli można powiedzieć , że idziemy równo :biggrin2: w pierwszej ciąży miała w 38 tyg.rozwarcie chyba na 3 cm i zostawili mnie w szpitalu, na następny dzień podali mi oxy i po 7 godz. urodziłam;)
:-) :) może teraz tez tam będzie :tak:

Ja poprosiłam o zmierzenie bo mam ostatnio dziwne wrażenie, że mi sie tam wszystko otwiera.

Ja córkę urodziłam 3 dni przed terminem, dość szybko ok 4,5.godziny A synek się pospieszył ponad 5 tygodni, mam nadzieję, że donoszę chociaż do 37 tygodnia

Ja poprosiłam o zmierzenie bo mam ostatnio dziwne wrażenie, że mi sie tam wszystko otwiera.

Ja córkę urodziłam 3 dni przed terminem, dość szybko ok 4,5.godziny A synek się pospieszył ponad 5 tygodni, mam nadzieję, że donoszę chociaż do 37 tygodnia
To samo jest u mnie tez łożysko przodujące i kolejne usg e 34 tyg. Moja GP powiedziała ze 90% łożysk przodujących się podnosi i mamy się nie martwić. Zobaczymy, niedlugo mam spotkanie z konsultantem w szpitalu to porozmawiam z nim o tym. Termin mam na 16 listopada.

No to tak...usg wyszło super. Mój synek, tak jak myślałam, na początku entuzjazm bo zobaczy braciszka, a jak zobaczył obraz usg to był ...hmmmm...zdziwiony :baffled:
Potwierdzony chłopak w 100 % :happy2: waży 430 i w sumie wiek z usg idealnie pokrywa się z OM :tak:
Poza tym ruszał się tak słodko, że myślałam że się poplacze :D
Ogólnie to wszytsko ok.
Gratuluje :)

reklama
O te skurcze i glukozę będę pytać na wizycie 12-tego, chyba zaczyna się ten czas martwienia oby do 36 tygodnia i nie wcześniej. Mi potwornie się dłuży, dzisiaj robię kompoty z czereśni na zimę i torta czekoladowo-miętowego. Ostatnio zapraszam ojca na obiad, bo moja matka w Niemczech w pracy, a mieszka 1 km od nas i słyszałam jak się skarżył mojemu Mężowi, ze przez te moje obiady przytył w 3 tygodnie 2 kg heh, teściowa tez dostaje ciasta i chyba muszę sobie poszukać zajęcia, bo wszystkich upasę ;) bo już wywracają oczami jak idę z garami.

Do góry