reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny czy dużo z Was jest już na zwolnieniu? Ja planuje od połowy sierpnia:)
Monia ja poszłam od końcówki maja ale ja pracuję w przeszkolu i łapałam od dzieciaków infekcję za infekcją. Poza tym wakacje to dla nas ciężki czas: festyny, upały, trzeba dźwigać rzeczy.
My na razie siedzimy w domu, po południu wybieramy się do kina.
Ja na razie nie wyglądam jakoś inaczej niż w pierwszej ciąży. Kreskę na brzuchu mam bladą, włosy ok. Waga w porównaniu do wagi sprzed ciąży: schudłam 100g.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jeszcze pracuje, na zwolnienie idę od początku sierpnia. Nie ukrywam, że już się nie mogę doczekać. Troche czasi spędzę z synkiem bo będzie miał przerwę wakacyjna i na spokojnie przygotuję wszystko na przyjście maluszka.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :-)ja w pierwszej ciąży miałam brązową kreskę na brzuchu ale dopiero gdzieś od 39 tc, w drugiej szczerze nie pamiętam, jeśli już to dużo bledsza niż w pierwszej, teraz jeszcze nie mam a włosy masakra,organizm ogólnie osłabiony bo od ponad czterech lat to tylko ciąża, karmienie piersią, druga ciąża, potem prawie dwa lata kp, w trakcie trzecia ciąża....

Ja jeszcze pracuję ale nie wiem jeszcze jak długo dam radę, praca stojącą na cały etat a moje żylaki to już wyglądają strasznie :-( po porodzie czeka mnie operacja :-( mój szef się modli żebym wytrzymała chociaż do końca wakacji...

A z miłych rzeczy to dziś zaliczyliśmy pierwsze jagodobranie :-) dzieci chyba zjadły po pół litra i jagodzianki też już upieczone :-).

Cześć dziewczyny. Obudziłam się z niesamowitym bólem pleców :( krecilam się w nocy tak bardzo, że M poszedł spać do drugiego pokoju :(

To sporo jeszcze nas pracuje.
Izabella81, 2 lata karmilas piersią? Ja karmiłam 6 miesięcy, wróciłam do pracy, a Młody nie narzekał na Bebilon ;)
Ale 2 lata naprawdę podziwiam.

A co do włosów to nic mi nie pomaga. Ani odżywki, ani witaminy, a włosy mam bardzo często związane bo wstyd mi z trzema na krzyż :oo2: włosy mam do łopatek, tak myślałam o ścięciu na krótko, ale nigdy nie miałam krótkich i nie wiem czy chce eksperymentować :hmm:

W przyszłym tygodniu temperatury mają sięgać 30 śr. :szok: Nie lubię takiego skwaru w pracy :zawstydzona/y: Juz mi gorąco na samą myśl.

Oj takie świeże jagododzianki, pycha :)

Ja tez mam gorsza kondycje włosów niż w 1 ciazy ale ja szybko zaszlam w 2 ciążę po porodzie więc może to przez to

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Wam.
Straszna cisza u nas na forum:-D
Dziewczyny mam pytanie dot. zwolnienia lekarskiego, czy zwolnienie kobiecie w ciąży może wypisac lekarz rodzinny? Tylko żeby było płatne 100% ;)

Dzień dobry Wam.
Straszna cisza u nas na forum:-D
Dziewczyny mam pytanie dot. zwolnienia lekarskiego, czy zwolnienie kobiecie w ciąży może wypisac lekarz rodzinny? Tylko żeby było płatne 100% ;)

Tak spokojnie może on wypisać, tylko zwróć uwagę żeby był zaznaczony kod B wtedy jest 100%, ale rodzinny na pewno nie wypisze Ci zwolnienia na 30 dni, tak jak to może zrobić ginekolog

Hej u mnie 2 lata różnicy (teraz maja 9 i 7), sa jak kumple, czasem się kłócą ale rzadko. Właściwie to nigdy nie miałam problemu 'mamo pobaw się ze mna' teraz będzie inaczej, bo mała będzie właściwie jak jedynaczka, bo różnica wieku nie do przeskoczenia. Ja mam wolne do końca wakacji, ale wrzesień i październik będę miała makabryczny, bo mam 2 projekty do zrobienia, tyle ze na siedząco. U mnie włosy Ok, mam za to problem z przepuklina pępkowa, bo z młodszym miałam przeogromny brzuch oni się zrobiła, teraz trochę pochodzę, postoje i mnie boli, mam nadzieje, ze dam radę aktywnie do końca ciąży, bo nie wyobrażam sobie leżenia plackiem.

U mnie będzie 3,5 lata roznicy i jestem ciekawa czy taka różnica nie będzie za duża. Mam nadzieję ze że będą potrafili się razem bawić.
Też mam nadzieje ze dam rade aktywnie bo chce mieć możliwość cal y czas z moim synkiem spędzać czynnie czas. Dziś byłam z nim na rowerku i ledwo nadazalam, a jak już wróciliśmy to ledwo ruszyć się mogę... co to będzie dalej...
I co z tym latem? Póki co za oknem jesień.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam siostrę 3 lata starsza i bawiłyśmy się razem, wiec myśle ze Twoje dzieciaki tez będą. Moje nie oglądają tv (bardzo mało i to od niedawna), wiec nie mieli wyboru ;) teraz z mężem się śmiejemy, bo bawią się gdzie popadnie i czym popadnie, ostatnio stali z Mężem w strasznie długiej kolejce i przerobili kiełbasę na ludziki, trochę się na nich ludzie dziwnie patrzyli jak kiełbasy na grila do siebie gadały, ale nieważne ;). Też mam nadzieje na lepsza pogodę, u nas się dzisiaj nie zapowiada niestety.

Do góry