Cześć Dziewczyny, wróciłam po dalekiej wyprawie, o którą pytałam. Było ciężko, bo GPS nas wyprowadził na manowce, w 1 stronę 19 godzin a z powrotem już wpisywaliśmy etapami duże miasta na trasie i przejechaliśmy w 15 godzin. W obie strony z postojami i spacerami, bo się bałam.
Kasiap3, masz rację, że żadne wyścigi. Każde dziecko jest inne. Najważniejsze to dać mu poczucie bezpieczeństwa, a przyspieszanie odpieluchowania jak jeszcze nie jest gotowe to nie najlepszy pomysł. Nasza córeczka jeszcze śpi w pieluszce i trudno. Dopóki nie będzie wstawać z suchą to będzie w niej spać. Nieraz jak zaśnie niechcący w ubranku i nie przebierzemy jej od razu to potem całą pościel zmieniamy - po prostu śpi za mocno i sika do łóżka. W dzień nie ma problemu i chodzi do toalety, nie zdarzyła się awaria.
Co do wieku to nie ma idealnej różnicy, każda ma plusy i minusy. U nas było prawie 6 lat i synek musiał poczekać trochę jak córeczka podrośnie, nauczy się mówić, ale teraz mają super kontakt. Pewnie że się i kłócą i biją, ale tęsknią za sobą jak jednego dłużej nie ma. Cały czas się razem wygłupiają. I różnica płci nie ma tu znaczenia. Wręcz się cieszę, bo nie będą płci przeciwnej traktować jak kosmitów
. Teraz będzie druga córeczka. Bardzo się cieszę, bo jakieś tam ludowe powiedzenie mówi, że chłopcy idą w świat a dziewczynki zostają przy rodzicach (nawet nie fizycznie tylko w sensie częstego kontaktu). Pewnie że nie w 100%, ale coś w tym jest.
Ja też nie mam jeszcze linea negra, w 2 poprzednich ciążach miałam. Od kilku dni czuję ruchy, wreszcie