reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

z tą nospą to nie ma co przesadzać..:) ja też miałam twardniejacy brzuch, też lekarz sprawdził i powiedział że nic się nie dzieje, zalecił tylko magnez i jeszcze trochę magnezu i ja mu ufam :)

reklama
Ja już po polowkowych, miałam wczoraj. Na całe szczęście wszystko jest w porządku. Potwierdził się chłopak i to 100%. Teraz mam do zrobienia obciążenie glukozom i za miesiąc kolejna wizyta kontrolna Ale pewnie teraz będzie już bez usg.
Z tym rodzeństwem oczywiście się zgadzam, że nic ma zasady Ale nie byłabym kobieta w ciąży gdybym nie martwił a się o wszystko na zapas [emoji6] bardzo bym chciała zeb y moje chłopaki umiały się dogadywać, nie tylko dla własnej wygody ale przede wszystkim dla nich. Żeby mieli w sobie wsparcie i najlepszych przyjaciół Ale jak będzie czas pokaże.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć
U Was też takie ulewy? Wczoraj nie dało się z domu wyjść. Dzisiaj rano byłam z córką u lekarza. Ciągle jest przeziębiona, do tego zapalenie spojówek jej się przyplątało.
Ta pogoda mnie dobija, czuję się okropnie. Zmęczona i wciąż mi niedobrze. Na dodatek nawet wyjść z domu się nie da.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak to jest u Was z imprezami w ciazy? Bo szczerze Wam powiem, że właśnie bylam na takiej i jakoś nie umialam się odnaleźć. ..tzn.zawsze się bawilam, ale tym razem, biorąc pod uwagę , ze ciaza jest widoczna, mnie bolą naprawdę plecy jakoś tak ochota do zabawy mi odeszła. A do końca ciazy mamy jeszcze 2 takie imprezy. Czy to zemna coś jest nie tak? Jakoś wole ten okres nie imprezowa, czy z tego powodu mam byc na językach innych? Przecież każda kobieta przechodzi ten czas po swojemu, prawda!? Podziwiam dziewczyny, które z taką euforia wybierają kreacje na wesela i się cieszą, ze idą. Ja wczoraj nie dość ze popsułam humor mężowi to jeszcze wpadłam w jakąś rozpacz, właśnie z tego powodu...pierwszy raz tak sie zachowałam i nie jestem z tego dumna, ale takie właśnie emocje we mnie teraz buzuja....ale się rozpisalam. .

Monia myślę że to norma, zwłaszcza jak kobieta gorzej się czuje. W ciąży szybciej się męczysz, tu boli, tam strzyka, tego nie zjesz bo zgaga, tamtego bo mdłości. My mamy wesele w ostatni weekend lipca i też wcale mi się nie chce ale mój mąż pochodzi z dziwnej rodziny i choćbym leżała na łożu śmierci to trzeba być bo to wesele kuzyna.

W ogóle ten miesiąc będzie taki zabiegany. Wyjeżdżamy na kilka dni do Warszawy, potem mam połówkowe. 25 urodziny córki więc 22 impreza dla dzieci a 25 msza i impreza dla rodziny. 27 mamy rozprawę w sądzie bo musimy odrzucić spadek za małą. A 29 to wesele. Dobrze że potem będzie już spokojnie.

Monia myślę że to norma, zwłaszcza jak kobieta gorzej się czuje. W ciąży szybciej się męczysz, tu boli, tam strzyka, tego nie zjesz bo zgaga, tamtego bo mdłości. My mamy wesele w ostatni weekend lipca i też wcale mi się nie chce ale mój mąż pochodzi z dziwnej rodziny i choćbym leżała na łożu śmierci to trzeba być bo to wesele kuzyna.

W ogóle ten miesiąc będzie taki zabiegany. Wyjeżdżamy na kilka dni do Warszawy, potem mam połówkowe. 25 urodziny córki więc 22 impreza dla dzieci a 25 msza i impreza dla rodziny. 27 mamy rozprawę w sądzie bo musimy odrzucić spadek za małą. A 29 to wesele. Dobrze że potem będzie już spokojnie.

Aj to naprawdę masz sporo imprez.
My też mamy w ostatni weekend lipca i juz powiedziałam mojemu M, że wolę zostać z synkiem w domu, a on niech reprezentuje nasza rodzinę.
Chyba za mało słucham swojej intuicji,która mi podpowiada, że okres ciąży nie jest najlepszy, w moim przypadku, na imprezy.

Ja miałam ostatnio 40 męża, która organizowałam sama. Impreza miała być o 15, teściowa zwaliła mi się na głowę już o 13.30, miałam jeszcze rozpixdziaj konkretny i nawet nie zdążyłam umyć zębów. Pieczenie, gotowanie, mycie chałupy na mojej głowie. Mam imprez dosyć do listopada, bolały mnie plecy i brzuch 2 dni, a jestem na prawdę aktywna osobą. To chyba taki czas, ze nie mamy ochoty na imprezy i liczne towarzystwo, ja zreszta mam już duży brzuch, trochę człapie i niezbyt się czuje przy wystrojonych i szczupłych ludziach.

reklama
My dziś pracowity dzień, w Castoramie byliśmy po piasek do piaskownicy, p ozniej na działkę i skręcane, jutro będziemy wypełniać działkę piaskiem [emoji4] pogoda okropna [emoji52] wczoraj od rana do nocy padał deszcz. Nawet mój synek był jakiś nie do życia...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry