reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
No mnie właśnie tez pielęgnacja przeraża, jestem kobietą i wiem co jak zrobić przy dziewczynce a chłopiec hmmm mąż będzie instruktorem :)
No i wiecie w domu wszystko dla dzieci różowe, lalki, wózeczki, sukieneczki spineczki a teraz muszę się na samochodziki i samolociki przerzucić

U mnie to samo, pluszaki i lalki. Dziecięcy pokój jest różowy. Dobrze że wózek mam beżowy, a pościele i kocyki w neutralnych kolorach. No i sukienek już nie pokupuję [emoji6]

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie
Ja dzis tez miałam usg i ku mojemu zdziwieniu i zaskoczeniu będziemy mieć synka :)
Jestem bardzo podekscytowana i trochę przerażona bo mam dwie córki i wątpię czy na porodówce wręczają jakaś instrukcje obsługi do chłopca
Hah ja mam 2 synów, a teraz będzie córka. Trochę mi dziwnie, myślałam ze będzie 3 chłopiec, tez myśle o pielęgnacji, wszystko będzie inne. Instrukcje obsługi chłopców znam, dziewczyn niezbyt ;)

Hah ja mam 2 synów, a teraz będzie córka. Trochę mi dziwnie, myślałam ze będzie 3 chłopiec, tez myśle o pielęgnacji, wszystko będzie inne. Instrukcje obsługi chłopców znam, dziewczyn niezbyt ;)
No to nie jestem sama zagubiona w temacie :) ale tak poważnie to oczywiście ze damy radę :) teraz będę tylko musiała pamiętać że synek chodzi do fryzjera raz w miesiącu nie jak córcia tylko kiteczki :))

Magda będziemy się wymieniać wiedzą [emoji6]
Swoją drogą u mnie będzie chyba jak dwójka jedynaków. Nie dość że chłopiec i dziewczynka to jeszcze 5 lat różnicy.
Ja właśnie korzystam z ostatnich chwil wolności. Zo w przedszkolu już tylko do piątku, potem wakacje. Siedzę sobie w ogródku na leżaku, piję kawkę, obok książka, pies biega, mały kopie. Sielanka, gdyby nie odgłos kosiarek za płotem i chłodny wiatr. Mąż pojechał teściową do lekarza zawieźć bo się przewróciła w drodze do pracy i uwaga zdarła sobie kolano. Serio, wzięła wolne z takiego powodu i kazała się wieźć do lekarza. Moja prawie osiemdziesięcioletnia babcia ostatnio spadła ze schodów, otrzepała się i poszła dalej, a ona ze zdartym kolanem musi zajmować kolejkę w przychodni. Pośmialiśmy się, no i pojechał bo nie było rady.
A wczoraj zostałam ciocią ale nic nie wiem bo to kuzyn męża został ojcem i jedyne co się dowiedziałam to że syn. Zdrowy? Ile ważył? On nie wie, wie że syn. To chociaż jak mu na imię wiesz? Jakie imię? Faceci [emoji6]

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Pingwinek u nas też był czas ze synek ze strachu wstrzymywal kupę. Zaczęło się od zatwardzenia po antybiotyku. Bolało go i od tamtej pory bywało różnie. Teraz jest dużo lepiej i dlatego pomyślałam o całkowitym odpieluchowaniu. Jeśli chodzi o wstrzymywanie to bardzo pomogła dieta (dużo owoców, mało slodyczy), siemię lniane i w gorszych momentach dawałam Xenne balance. straszne są te zaparcia nawyków, ile maluszki muszą się nameczyc... najważniejsze że z wiekiem mija i tak jak napisałaś, to nie wyścigi, każdy ma swój czas. Mnie tylko denerwują osoby komentujący, że taki duży i jeszcze w pieluche. Takie wtracanie się w nie swoje życie...
Mdłości na szczęście minęły około 12 tygodnie a wymiotow wcale nie było [emoji4]
Monika ja 6 kg na plusie i się cieszę bo poprzednio w tym samym okresie miałam już więcej [emoji6] pewnie skończę około 20... taka moja uroda.
Sophe co do spodni to też polecam hm. Innych nigdy nie miałam [emoji4]
Co do podróżowania to chyba zależy od osoby. Mi często jest niedobrze przy podróżach + różne bóle kręgosłupa, nog itp więc po ostatniej jaką miałam w maju (15 godzin) powiedzislam ze w ciąży już się nigdzie nie ruszam [emoji6] Ale na pewno każdy znosi inaczej.
Ja nie mam doswiadczdnia z dziewczynami Ale z chłopakiem żadnych trudności nie było. Potwierdzam też ze synki to cycusie mamusi i to jest przeslodkie [emoji4] tylko nie wiem jak dwóch takich cycolow ogarnę [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny.
Podpisuje się w 100% pod wpisami dziewczyn , które twierdzą, że chłopcy są prości w obsłudze :)
Jak z mężem dowiedzieliśmy się, że 2 będzie chłopak to stwierdziliśmy, że w sumie będzie fajnie. Wspólne zabawy, w miarę jeden język, te same tematy....tak sobie to wyobrażam :rolleyes2: u nas tez będzie 4.5 roku różnicy wieku i wydaje mi się, że tragedii nie będzie ;)
Ostatnio strasznie się rządze w kuchni :biggrin2: zwykle to mój M tam działa, a ja tylko sprzątam, ale przez jakiś tydzień normalnie coś się odblokowalo i JA GOTUJE i nawet smakuje :tak: niestety też sprzątam:confused2:
Wczoraj czułam się tak jakbym miała kaca...strasznie mi się chciało pić, ale nie byle co, miałam ochotę na kwaśne i to jeszczę wieczorem:unsure: i wiecie co złapałem i wypiłam do dna ...sok z ogorkow kiszonych zrobionych przez mija teściową. ..cały sok z całego słoika wypiłam :oo2: i naprawdę mi smakowało :sorry:
Ale skacze po tematach,ale mam sporo do napisania Wam :laugh2:

Do góry