Czy te wyniki sa ok?
Wydaje mi się, że ok. Statystycznie ryzyko trisomii jest niewielkie w Twoim przypadku
To są moje, mój ginekolog już je widział i powiedział, że wszystko ok
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy te wyniki sa ok?
Mi się wydaje że jak najbardziej ok. Ja mam o wiele słabsze a powiedziano mi, że są w porządku, i to zarówno lekarz w tej przychodni co robiłam a później moja lekarka prowadząca.Czy te wyniki sa ok?
Zgadza się mi też mówili że jak niżej niż 1:300 to kierują na amniopunkcję.Ja dostałam informację, że przy wynikach niższych niż 1:300 robi się dodatkowe badania ale ważny jest cały obraz usg itd., więc trzeba to ustalić z lekarzem.
Nie martw się tylko idź do lekarza prowadzącego. Ja też mam kilka pozycji poza normami i moja gin mówi że w ciąży oni inaczej interpretują i jest ok.oderalam dzis wyniki badan z krwi i moczu z moczu sa ok a z krwi martwi mnie bo mam podwyzszony plt 380a norma 369 neut 8,69 norma 6,13 mono 0,80 norma 0,36 czy powiinam sie martwic?
Chodzisz prywatnie? Ja chodze co miesiąc zrób tak by ci wygodnie było ja też mam wizytę 19.06 i połówkowe w tym samym tygJa wlasnie sie zastanawiam jak umowic sie na nastepna wizyte teraz mam 30.05 pozniej bedzie polowkowe a moj doktorek woli zebym sie pokazywala co dwa tygodnie... A nie chce tak czesto robic usg. A u mnie co wizyta jest usg. Chyba poprostu umowie sie po polowkowym bede miec wyniki i pozniej za kolejne 2 tyg.
Trzeba będzie zrobić regulamin tego forum zamkniętego by wszystkim pasowało; )Ja osobiście mam nadzieję że nie bedzie usuwania. 2 tygodnie to nie jest dużo czasu.
Super że wszystko dobrze i gratuluję dziewczynki
@clue gratuluję trzeciego synka!
@KotekPsotek ja tez odczuwam ból na przedniej powierzchni uda. Pielęgniarka i lekarz nie uwierzyli mi bo niby macica jest jeszcze za mała żeby uciskać nerwy a poza tym najczęściej uciska nerw kulszowy co objawia się bólem z tylu uda. Tu sie zgadzam, bo nerw kulszowy unerwia tylna cześć uda i łydkę. Ale to nie oznacza, ze nie jest uciskany inny nerw. Poza tym także mam pogłębioną lordozę lędźwiową wiec możemy odczuwac dolegliwości juz wcześniej. Pielęgniarka zasugerowała, że może naderwałam mięsień[emoji35]wkurzyłam się. To na pewno nie jest to. Nie wiem jak wyglądało to u Ciebie, ale u mnie zaczęło się od takiego jakby ucisku, a teraz czuję jakby ktoś wbił mi gwóźdź w udo. Chyba też wybiorę się po skierowanie do neurologa.
Poza tym zapisałam się na kurs na prawko na stare lata dziecko mnie zmotywowało
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Masz wszystkie trisomie ponizej 20 tys wiec wg mnie ok. U mnie trisomie 13,18 wyszly tak jak u Ciebie a trisomia 21 1:11389. Te wyniki sa juz po usg i tescie pappa. We wnioskach mam napisane ryzyko niskieCzy te wyniki sa ok?