reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros to dobrze ze Malej w szpitalu podają, musi sobie odbudować florę bakteryjna

Basieńka ja podaje w butelce koper ale absolutnie żaden w granulkach tylko parze saszetki w szklance i przelewam do butelki. Butelkę mam NUK antykolkowa ze smoczkiem wyprofilowanym, wolniutko leci także Mała od cyca mi sie nie odzwyczaja.
Podaje koper bo to na baczki, rumianek jest z kolei na kupy. Posłuchałam rady Skrzata i pije rumianek. Narazie wodze poprawę. Rownież poprawę daje smoczek. Wcześniej jak Mała sie rzucała to dawałam cyca i mimo ze była najedzona to leciało jej mleczko i pózniej ulewala bo była najedzona a pchała dalej w siebie teraz smok załatwia sprawę.

reklama
Też stosujemy bobotic i czasem mam wrażenie, że pomaga.

Milagros, doczytałam, że Wy w szpitalu :( Kciuki za jutrzejsze wyjście i oby małej już kupy nie męczyły...

Gaga, widziałam, że miałaś dobre wiadomości :) Co u Was teraz?

Skrzat, super, że to jednak pomyłka z wagą.

My dziś byliśmy pierwszy raz u pediatry, młoda waży już 4,5 kg!

Priinceseczka, super, że z uszkiem wszystko ok :)

Karo ja daje 3x dziennie rano w południe i wieczorem w sumie koło 30ml bo Młoda nie bardzo lubi koper i wypija mi góra 10ml

Milagros co by nie było to dobrze, że jesteście razem. A cyc i tulenie to najlepsze co mogłabyś dać. Trzymam kciuki za szybkie wyjście.

Basienkaaa rumianek to taki w saszetkach apteczny.

Princesseczka z BioGają to różnie bywa. Słyszałam, że czasem może nasilić bóle brzuszka. Przy Zu odstawiłam.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Joasia-w niedziele dalam poerwsza dawke a od poniedzialku mam wrazenie ze jest gorzej... jjz na glowe dostaje.. aktualnie maly nie zasypia sam. Musze go bujacw wozku i przytzrzymywac smoka, tak sie meczy po kazdym jedzeniu.
Juz myslalam ze moze mleko mm mu nie pasuje... ale kupe robi raz dziennie o tej samej porze mniej wiecej. Wysypki zadnej nie ma, ulewa tylko jak mu sie przysnie takze to chyba nie wina mleka...

Chwilę mnie nie bylo a tu tyle stron
Nika my z Julisiem tez to usg robiliśmy, bieda z nim byla bardzo chlustal. Teraz Natka tez sporo ulewa
Przedwczoraj zrobila zieloną i to samą wodę, skórę miała suchą aż się sypalo a teraz wieczorem i w nocy juz normalna ale sporo śluzu. To ma prawde od mleka moze byc? Jadosc sporo jem platki serki ywarog kakao itp

Firana to fajna cena;) ja kupilam juz ubranko na sale ale jeszcze cos na wierzch

Emka moja wieczorami taka nieodkladalna. Jak mam dwojke na placu boju to leci do chusty

Skrzat a pamietasz czy ta szczepionka to hexacima czy infanrix?
My też sie w koncu musimy zdecydowac

Moja taka wieczorami marudna zastanawiamy sie nad bujaczkiem albo jakimś palakiem do łóżeczka

Dziewczynki czy ktorejs dziecko spi w lozeczku turystycznym z podwieszanym materacem? U nas tam gdzie lezy robi sie dolek chociaż zmienialismy juz materac i dalej to samo

My sie karmimy ok 21 później przed 3 i ok 7 czasen nawet 8 wiec nie ma dramy:)

Czy uzywacie pasow poporodowych? Moja położna powiedziala ze od razu po porodzie najlepiej pomaga ale zebyb nosic po troche. Mowi ze elastyczny wystarczy no i i tak mialam cos kupowac na chrzciny i swieta pod sukienkę zeby faldek nie bylo :)

U nas juz po odwiedkach tak z grubsza, reszta na swieta. Tak moja ulubiona cioteczka tez byla:d dziś przyjezdzaja moi rodzice

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Kejti Infanrix hexa produkuje ja glaxosmithkleine i szczepi nią większość Europy, ta druga tylko w kilku krajach ale jest tez tańsza u nas 160zl.

Ja pasa nie mam pod sukienkę na wigilie założę moje body wyszczuplające z Lidla [emoji12]

Co do mleka... dziewczyny obserwujcie co jecie, mi wczoraj tez ta pediatra powiedziała ze mam jeść wszystko, ale tak jak pisałam w poniedziałek był dramat Młoda ciagle wyła tylko noszenie - przyczyna na 90%sernik i moze cos jeszcze z imienin Basi aczkolwiek uważałam co jem, a biały ser przecież odrzuciłam jakieś 2 tygodnie temu... i zaryzykowałam kawałek sernika, wczoraj inne dziecko patrzyło, zero marudzenia a nie podawałam żadnych kropelek jeszcze ani probiotyki, za to w pon jadłam juz normalnie, delikatnie. Wczoraj zjadłam brokuły zobaczymy czy dzisiaj bedą jakieś sensacje.... wiec to nie musi być alergia ale im cos po prostu moze nie służyć z naszej diety.

Mój znów w delegacje i dzisiaj sama ogarniam dwójeczkę w nocy;)

Dziadki kupiły karuzele i chyba ja wyjmiemy juz teraz a nie pod choinkę bo Młoda sie ciekawska robi, a jej to różnicy nie zrobi czy pod choinka czy nie;) a lepiej niech juz pożytek jest niz leży w kartonie.

Princeseczka a ty karmisz mm i kp czy tylko kp?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat ja wlasnie tej drugiej, hexacimy dalam ostatnia dawke Julkowi to ok 140zl, trzeba sklady poczytac.

Pewnie ze wyjmuj karuzele:)
A ja dorwalam ten czarnobialy pałąk w koncu:) a moja tez ciekawska i do lozeczka sie nie da polozyc bo nic nie widzi

Aa no właśnie tak mysle o czyms wyszczuplajacym tylko sukienkę mam taka mega obcisla to chyba z nogawkami musi byc? Nigdy nie mialsm takiego

Dziewczyny moj wczoraj z pracy przyniosl 3 wielkie pudla slodyczy jak ja mam to omijac z daleka?

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Kejti ja mam taki bez nogawek ale ja to jakaś szczupła bardzo nigdy nie byłam :)
Ta hexacime u nas tez maja to francuska jest:) u bas mówiła ze 145 zł pierwsza dawka (bo jeszcze maja resztki) a kolejne juz 160, ta druga od glaxo 200...
Tu chyba juz jakiejś dużej różnicy nie ma...

No karuzele musze wyjąc.
Ja chyba kupie ten świder liska który Joasia wkleiła na zakupowy.

A właśnie Joasia juz cię pytałam ale były stresy z Gabrysiem, wiec moze nie zwróciłaś uwagi, Zu ma ta lalkę Koalke fajna jest??? Mysle dla Izy z imieniem:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Zu szczepiłam GSK i zawsze przechodziła dobrze. Za to teraz czekam. Choć G ma napisane, że może być szczepiony to mnie sie nie pali. Najpierw pójdziemy do neurologa na kontrole. Wole być pewna na 100%, że nie ma zastrzeżeń.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Do góry