reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Magdalena ja wczoraj podałam po raz pierwszy. Normalnie inne dziecko. Je śpi leży sama w łóżeczku. Nie marudzi. A wcześniej trzeba było nosić lulac by nie płakała. A nie przypuszczałam że ma kolki kupy były baki były nóg nie kulila. Ale właśnie najbardziej placzliwa była wieczorem i wczoraj podałam po rozmowie z moją kuzynka położną. Po dwóch dawkach zmiana.

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Emalka u mnie podkurczała nóżki i się prężyła już w trakcie jedzenia. Brzuszek wybudzał ją ze snu. Po boboticu tak jak u Ciebie to zupełnie inne dziecko, troszkę się popręży po jedzeniu ale jak odbije i puści bączka to jej lepiej. Śpi ładnie, nie mamy problemów z kupą :)

No wlasnie pisałam ze Bobotic jest bardzo dobry na kolki ma zbliżony podobno skład jak Sab simplex.
Czekam tylko bo w piątek skończymy miesiąc a wlasnie Bobotic jest od miesiąca.

Milagros Delicol? A nie Dicoflor? Ja przy biegunkach dostałam Dicoflor - sa to kropelki które podaje sie zeby odbudować dobra florę bakteryjna w żołądku wyjałowiona przez wymioty czy biegunkę.

Dziewczyny ja po wizycie u pediatry. Młoda wazy 3925 (po solidnej kupce w gabinecie - ocenionej okiem pani dr na rasowa przy kp) - Joasia mialas racje waga położnej do d.... mamy 3 tygodnie i 210 gram powyżej wagi urodzeniowej, w weekend mowilam do męża ze cos dziwnie by stała w miejscu bo ona cięższa a nie lżejsza i ze większa, ale kamień z serca jak potwierdzone:) oczywiście żadnego dokarmiania, zreszta Iza cały weekend butelka pluła...ale najważniejsze ze przybiera a nie stoi na wadze wypisowej ze szpitala 3400...jak w czw stwierdziła położna...

Co do boboticu tez mi pediatra wlasnie poleciła, wiec musze lecieć kupic:) i bio gaia lub dicoflor - bio gaie miałam przy Basi:)

A jeszcze z takich ciekawych rzeczy powiedziała ze trądzik niemowlęcy nasila sie w 4 do 8 tygodnia życia... a matki zaraz szukają przyczyn w karmieniu by buźka była gładka... a to usłyszałam jak komentowała do pielęgniarki bo przede mną chyba była jakaś co sie upierała na recepty na mleko bez białka krowiego ze alergia pokarmowa bo buźka nie gładka. Izie tez wyszły teraz chrostki i powiedziała ze to normalny rasowy trądzik i ze trzeba czekać... ta moja lekarka ma takie zdrowe podejście...

A i jeszcze pytałam o szczepienia... i uwaga Basię szczepilam 6w1 a nie tak jak wam pisałam 5w1. Teraz tez mówiła ze 6w1 od Gsk u nas w przychodni 200zl. Jest jeszcze tańsza za 160 jakaś francuska... ale chyba będę szczepić ta co Basię, na 3 stycznia nas zapisała na szczepienie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

G też boli brzuszek. Przy Zu dawałam 10-20ml rumianku przed każdym karmieniem z zalecenia położnej. Nie chciałam go teraz dopajać, ale pewnie rumianku nie unikne.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Moj maly plakal od 8 do 13, po 13 zasnal i spi do teraz...
O boboticu tez slyszalam pozytywne opinie. My jeszcze nie probowalismy ale skoro piszecie ze podobny do Sab to pewnie.mamusia wyprobuje. Aktualnie.mlodemu podaje espumisan i BioGaia. Dzisiaj zaczynalam sie zastanawiac czy to przypadkiem nie skok rozwojowy bo naprade rano tak nigdy nie krzyczal. Ale prezyl sie ewidentnie przy czym popuszczal baki wiec to chyba jednak nie skok. Maly w piatek skonczyl 7 tygodni, teraz leci 8. Mam nadzieje ze do 12 tygodnia wszystko sie ustabilizuje bo ten placz jego mnie doluje :-(
Boje sie tylko ze skoncza sie kolki a zaczna sie zabki ;-(

Malutkiemu przelozylam szczepienie na 21 grudnia.

Dziewczyny a wy ten rumianek, koper wloski to w fotmie herbatki podajecie?? Bo butelki i pije dzidzia?? Czy jak??
My mamy sab simplex...i raz jest lepiej, raz gorzej...
Synek przybral w 5 dni 300 gr...

reklama
Do góry