reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Gaga, gratuluję Ci z całego serca i też czekam na wieści :)

Emalka, teraz na Ciebie czekamy :)

Joasia, cieszę się! To bardzo dobre wiadomości :) Już będzie coraz lepiej!

Aob, fajnie, że do domku :)

U mnie wczoraj wyjątkowo ciężki dzień, mała prawie nie spała, cały dzień na rękach, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, na razie śpi od 6.30, włączyłam pralkę, pasowałoby jeszcze raz później i zrobić jakiś obiad, ale jak się "popsuje", to już nic nie zrobię, więc na razie nie planuję, będzie co będzie ;)

reklama
My dopiero kończymy na izbie [emoji5]
Gaga gratulacje.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Ostatnia edycja:
Gaga - gratulacje. Trzymam kciuki za malutkiego Sebastianka.

Joasia- super wiadomości. Z tego co piszesz to z dnia na dzień z Gabrysiem jest coraz lepiej. Trzymam kciuki za karmienie.

Emalka- informuj na bieżąco.

Krzyś zwymiotowaŁ rano i nie wiem dlaczego. Co prawda nie widziałam , czy chlustało bo leżał w łóżeczku, a ja ubierałam dziewczynki ale było tego sporo. Wyglądało jakby ścięte mleko ze śluzem ,podbarwione lekko na żółto. Myślałam na początku że złapał katar od dziewczynek bo zatkało mu też nosek tymi wymiatami/ulaniem ale nosek jest pusty i ładnie ssie więc to nie katar. PediatrĘ mamy o 14 więc może coś się dowiem więcej.Może się przejada... Już sama nie wiem. Tylko dlaczego ten śluz i żółty kolor...

Emelka powodzenia daj znać jak będziesz już z malenstwem.

Gaga gratulacje odpocYwaj.

So

Aob super ze już w domu.

Joasia bardzo wspolczuje ale najważniejsze ze Gabrys czuje się coraz lepiej.

Ja chyba dzisiaj lekarza zalicze bo ból zatok coraz gorszy i coraz gorzej mówię ehh

linka mój znów popsuty :D a już wczoraj było lepiej ;) dziś smoczek wyciągnęłam, ile można siedzieć z dzieciem przy cycu?;)

Mama4 - może to jednorazowe przejedzenie? a jak sobie dajesz radę ze swoją gromadką?

Milagros, ja też się zastanawiam, co dopiero z 3,4 czy 5, więc staram się nie narzekać, choć nie zawsze wychodzi;)
Miałyśmy fazę na rączkach, ale znowu śpi, więc szybciutko posegregowałam rzeczy do drugiego prania i obrałam ziemniaki, a teraz nawet kawę piję ciepłą i się spieszę, żeby zdążyć zanim wystygnie :D

Emalka, powiedzieli Ci, o której Cię wezmą? Myślałam, że już po jesteś...

Milagros - wstyd się przyznać, ale nigdy nie wybudzałam.. (no oprócz fazy ostrej żółtaczki) - dzieciaczki mają w sobie zegar i budzą sie jak są głodne.. czasem mały śpi 1,5h i żąda cyca, czasem prześpi 3,5h i wtedy wrzask bo głodny... Martwiłabym się po ok 4h spania, ale wcześniej - jeśli dziecko zdrowe, w mojej opinii - budzenie na karmienie to trochę masakra:/ szczególnie dla mamy, bo dziecko na śpiocha i tak nie zje tyle ile by zjadło z głodu ;)

Jak ma fazę aktywności, to wyglada to tak że budzi się z drzemki, zmiana pieluchy, cyc i wtedy "patrzy".. Jak sie już "napatrzy", to znów pielucha, cyc i śpi.

Emalka, odpoczywaj.

Milagros, luksus, co? :D

Ja już nie budzę, ale mała często się wybudza sama. Czasem późnym wieczorem 23-00.00 jeśli akurat minęły jej 3 godz. od ostatniego jedzenia, a ja już chcę się położyć, to ją budzę, żeby trochę pospać.
Ale starszą budziłam, bo ona ciągle spała... Z tym, że urodziła się jako wcześniak, więc te kilka tygodni do terminu musiała chyba dospać:)

reklama
Hej dziewczyny, dopiero pisze bo sie ogarnelambsie. Wczoraj o 16 wypisali nas do domku. Zostaliśmy dobę dłużej ponieważ Julka musiała miec USG brzuszka z powodu powiększonych miedniczek nerkowych. Niestety sa dalej powiększone i zlecili kontrole za miesiąc, na której sprawdza czy to siw cofa czy narasta. Córcia w szpitalu byla bardzo grzeczna, wczoraj pierwsza noc dała mi popalić bo po karmieniu i odkładaniu do dostawki ryk był po 15 minutach. O 2 w nocy doszłam do wniosku ze mała chce byc karmiona na leżąco przy mamie i zasypiać z cycem w buzi. Martwi mnie to bo zwymiotowała sie mi 2 razy. Nie zawsze jej sie odbije na ramieniu czasami dopiero jak śpi. Karmie na rzadanie i nie wybudzam, narazie jest ok. W cyckach mleko płynie, wczoraj jeszcze miałam kryzys sutków bolących Ze strupami ale po smarowaniu własnym mlekiem przeszło o ból i mniejsze popękania.

Mama5 jak wyżej pisałam mojej Julce tez sie zdarzyło wymiotować wlasnie taka serwatka żółta, zdaje mi sie ze z przejedzenia to sie dzieje bo mój maluch to łakomczuch i przy jednym karmieniu potrafi 2 razy sie zakrztusic bo za szybko ssie.

Emalka czekamy na wieści o dzidzi!

Gaga gratulacje jak sytuacja z malutkim? Wzięło go od razu na badania?

Miałam cos komuś jeszcze napisać ale wyleciało mi z glowy

juz mi sie przypomniało -
Skrzat dla mnie to jest nienormalne jakim prawem podali mm dziecku? U mnie tez ładnie załapała ssanie ale z lewej piersi, na prawej ni cholery nie potrafiłam trzymać i karmić. W lewej juz był flak prawa pierś nabuzowana mlekiem mała stękała bo chciała jeść ale żadna położna nie zaproponowała mi mm. Truly mi tak długo aż sie zawzielam i prawie płakałam a karmiłam.
Teraz mama nadzieje ze jednak dzidzia załapie z powrotem twoja pierś i zaciągnie jakoś bo szkoda tracić KP jak tal ładnie było z początku.

Ostatnia edycja:
Do góry