reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Skrzat u nas w sxpitalu też jedzonko bardzo dobre, indywidualnie dla każdej pacjentki. Mawet lrem z marcjewko z imbirem o grzankami był-pycha.
Ewa jeśli chodzi o brzuszek to bardzo dobru jest samodzielny masaż dziecka czyli kladzież dziecko na brzuszku o ono troszkę się pomęczy i rozmasuje sobie brzucholek.
A ja z dietą raczej ostroznie ale wczoraj o 16 nie wytrzymalam i dwa kawalki pizzy zjadłam, z keczupem ;) dzis 5.30 rano odpukac wszystko ok. Kupki byly nawet jedna przed chwilą, pruczki były. Zobaczymy jak dalej.
A jesxcze się pochwalę-wczoraj moja Zosia skończyła miesiąc :) :) :)

13.10.2016 córcia

reklama
Netta ja przy problemach z babskimi sprawami zarówno od lekarza jak i położnej dostałam pozwolenie na noszenie i nosiłam pas Teresy teraz juz bez rzepowo albo chodzę w majtkach ściągających

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

ja mam mieszane uczucia co do pasa, ostatnio słyszałam że można ale dopiero po połogu..

My po wizycie u pediatry. Młody cały czas żółty, ale bez tragedii - tylko dalsza obserwacja. Krosteczki to wysypka kontaktowa, mam się nie przejmować   Wagowo za to pięknie - już 4170g   (urodzeniowa: 3670). Pięknie mi rośnie mi chłopak    

Nie wiem, jak to z pasami jest, moja położna odradzała, mówi, że osłabia mięśnie brzucha, inne z kolei polecają, pojęcia nie mam. Może ktoś używał po wcześniejszej ciąży i mógłby się wypowiedzieć...

Netta, powinnaś mieć na karcie ze szpitala, jeśli badali crp. Bo w sumie to nie rozumiem, dlaczego akurat ze względu na gbs zalecają wizytę u pediatry, czy znowu mój szpital czegoś nie dopilnował... nie miałam takich zaleceń ani poprzednio ani teraz, ale może trzeba powtórzyć badanie??

Ivi, super, że tak rośnie :)

netta - to masz z ospą jak ja przy drugim dziecku.. synek przyniósł z przedszkola ospę jak mała miała 2 tygodnie :/ na szczęście dziecko jest chronione przeciwciałami Twoimi o ile sama chorowałaś w dzieciństwie.. powodzenia z krostkami :/

Milagros, dobrze wiedzieć, że nie tylko w moim szpitalu tak jest.

Netta, daj znać, co powie pediatra na ten temat. Też słyszałam, że ospa naszym maluszkom jeszcze nie grozi, oby to prawda była. Ktoś Ci pomaga?

Hej[emoji4]

Witam się i kciuki trzymam za oczekujące CC. Zazdroszczę że już jutro zobaczycie maluszki.

Dzisiaj wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Wczoraj nic nie czułam żeby się tworzyła a dzisiaj już pęcherzyki się pojawiły. Przykleiłam plasterek i mam nadzieję że się nie rozwinie.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji4]
Czekamy na Ciebie syneczku[emoji173]

reklama
Do góry