reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny a jak u was z żółtaczka ? Julkę wypisali z lekka zooltaczka z zaleceniem ze mam na słońce wystawiać . Ale akurat pada deszcz na Majorce :-) dzisiaj 5 doba życia i mam wrażenie ze ciagle jest żółta .
A do tego kupkę tylko mała rano zrobiła :-((( ale czuje sie dobrze. Jest na MM.
Jak wy pobudzacie do kupy ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ivi a jako taki analityk na kontraktach albo zleceniu czy o dzieło sie nie da?
Dobrze gdzieś wyczytałam ze 2 dzieci chciałaś a masz 4?;)

Podziwiam za spaceru ja jutro sie kozę wybiorę na 1... ale jest taka pogoda ze mi sie mało widzi to...

Dziewczyny tak piszemy ze gryzlysmy z bolu ściany na tym chyba polega porod ze to boli a nie jest to nic miłego ...:) gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych :)

Milia a nie kazali Ci sie zgłosić do pediatry do 2 tygodni ?

Tharna witaj ! Napisz cos więcej o sobie

Koalka mogła nie byc głodna bo mogła byc najedzona jeszcze wodami.

Kejti u nas maz wrocil po 1,5 tyg bo akurat wszedł 1 wiec wrocil 2, a tak yo tez miał wracać po tygodniu ja chodziłam wk bo jeszcze mu dupę truli cały czas na telefonie ...
a teraz tata mi pomaga bo Nikosia mam w domu...

Wlasnie po Cc możesz dostać zwolnienie ze szpitala na Ciebie!

Koalka to normalne dlatego ja sie ratowałem tym kołkiem , teraz nie miałam cięcia tylko pęknięcie i dużo szybciej doszłam do siebie.
Wez albo jakies papowane albo z ręcznika zrob sobie kółko i po co na stojąco przebierasz możesz przeciez przebierać na łożku jak masz jakies te podkłady albo pieluszkę materiałowa , tak wygodniej.

Emalka co Ty mowisz z tym porodem w aucie ??!!

Aob mam nadzieje ze juz po :)

Dziewczyny jak sie myje w molienyach ro nie trzeba niczym smarować chyba ze wmolientami

Milka dzieci tak maja se wie wyginają .. cierpliwie kochana bez stresu masz byc uspokajaczem dla swojego dziecka :)

A jak to vacum ? Ja w końcu nie miałam przy pierwszym we było w oczekiwaniu sle z tego xo wiem to tez nie jest jakoś super bezpieczne .

Co wydaje mi sie ze jestem blisko nadrobienia to piszecie znoś dużo ;)

Iza skok koło 6 tyg polecał książkę pierwszy rok z życia dziecka ;) a po 3 tyg to kołki sie uruchamiają ;)

Milka to spróbuj te chustę to pomoze (;

Ivi mój spi ładnie w dzien a cyckowy jest głownie nocą ;)

Ja juz tez wciągam czekoladę i mandarynki a i dzis big maka rownież ;;)

Aob gratuluje ;) pisze ta norkę 3 dni ;)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

hej laski
my dziś gości mieliśmy, 3 maluszki - nasz 2 tygodniowy, 3 miesięczny i pół roczny :) do tego piątka "biegaczy" od 2,5r do 6 lat;)
EMka - my z mężem zawsze myśleliśmy o dwójce :) ale .. potem była dwa razy tzw. "wpadka kontrolowana" ;) czyli - jak będzie to będzie, jak nie bedzie to nic się nie stanie ;) a że my raczej "szybko" zaskakujemy to mamy czwóreczkę :D Co do pracy to spokojnie, raczej cierpię na nadmiar pomysłów na siebie niż ich brak :D A temat IT będę ciągnąć na pewno z mężem - uzupełniamy się, bo on jest programistą a ja analitykiem/testerem ;) i mamy firmę, więc na pewno będę miała kontakt z dziedziną ;)

Milca przy pierwszym tez długo ok 3 tyg nic nie jadłam poza ryżem i gotowanym kurczakiem i warzywami na parze ... potem juz poleciałam po bandzie , czekolada orzechy bigos i cola ... dzis tego bic maca to jadłam az mi sie uszy trzęsły ... coke juz pije od tygodnia ... a czekoladę podobnie no i cytrusy jem , czytaj mandarynki :)

A co do piersi to zdarzaja sie nam takie sety rownież taka nasza rola i to tez wspomaga laktację ...
1479067334-sgbxm1.jpeg
apropo mleczka i ilości zjadanych nie wiem skad to mam. Możliwe ze któraś z Was tu wklejała :)

Ivi to jak macie firmę to fajnie bo masz cały czas kontakt :)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka dajesz nadzieję [emoji1] big Mac, mandarynki, czekolada [emoji5] super.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Ja jem czekoladę, ciasto, jadłam ananasa, jem surowe i gotowane owoce, piję pepsi.. Jedyne czego już wiem ze muszę unikać to pomidory (ostatnio po spagetii młodego wysypało;) ) i nie piję kawy - ale to głównie z uwagi na magnez i hektolitry kawy które pilam w ciąży, a kp jest tylko wymówką ;)

reklama
Ewa, u nas na zoltaczke kazali dużo karmić, po 2 tygodniach nie ma już śladu, a na kupę masaż brzuszka albo podawanie wody do picia?

Emka, do 4 tygodni mam zalecona wizytę u pediatry, ale poprzednio też poszłam po ponad m-cu po terminie zalecanym, jak nic się nie dzieje, to po co mam się spieszyć. Położna kontroluje i też mówi, że jak nie chcę, to nie musze, że mogę po prostu na szczepienie pójść. Wiadomo, że jeśli byłoby coś niepokojącego, od razu bym poszła.

Netta, a nie badali małej crp w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Do góry