reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej! Mamo 5 gratuluje. U mnie idzie gładko narazie. Poród wywoływany ze względu na wysokie ciśnienie ( któraś pytala )
Opieka super . Mam położnika :-) ciagle przychodzą tłumacza pytają. Jesteśmy sami w pokoju z mężem. Rano podali oxy. I sprawdzili sytuacje , okazało sie ze te skurcze co miałam jak na okres przez ostatnie dwa dni to juz do rozwarcia 3 cm doprowadziły. Szyjka była prawie zgładzona. Przerwali mi worek i odeszły wody . Nic nie boli. Potem zaczęły sie skurcze i powiem wam ze wzięłam to na spokoj , oddychałam , rozluźnialiśmy brzuch... i wytrzymałabym jeszcze ale położnik mowi ze jak chce zzo to juz bo z drugim dzieckiem szybko idzie. Zzo niefajne ale do przeżycia . Potem przez godzinkę słabo sie czułam a teraz lepiej skurcze nie bolą ale je czuje . Czekamy na rozwarcie zeby malutka wyciągnąć . Także kciuków jeszcze nie puszczajcie :-)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Koalka mialam takie ja wiem no srednie, szyjki jeszcze jest troche. Ale sa skurcze. Czekam na decyzje o cc bo okulista napisal ze jest wskazanie a yo nie szpital w ktorym moj lekarz pracuje tylko drugi.

Ewa kciuki , ale relacja prosto z porodowki;)

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

Dziewczyny czy macie pomysł od czego maluch moze mieć takie krostki? Ma je od 2doby w sumie, codziennie nowe w nowym miejscu, same "schodzą"... pediatrę mam za tydzień, położna na początku mówiła ze to pewnie wysypka kontaktowa ale coraz bardziej sie zastanawiam czy moze to jednak reakcja na cos co jem?
1478522957-bl4gz0.jpeg

Ivi, ja niestety nie mam pojęcia :(

Ewa, super, że tak dobrze idzie, czekamy :)

Milagros, w ulotce piszą, że brak badań ryzyka w czasie kp i żeby poradzić się lekarza lub farmaceuty. Wydaje mi się, że gdyby tam były jakieś substancje niebezpieczne, to by napisali, że nie można.

A tu ze strony producenta na temat stosowania: "Stosowanie preparatu Contractubex® należy rozpocząć niezwłocznie po zamknięciu rany i usunięciu szwów. Wczesne rozpoczęcie stosowania preparatu, dzięki któremu blizna goi się w możliwie najlepszy sposób, powoduje powstanie niewidocznej blizny."

Szwy usunęła mi położna w środę już. To chyba jednak zacznę, myślę, że gorzej niż ostatnio ta blizna nie będzie wyglądać, nawet jak się rozejdzie... Ale dzięki Skrzat za info :) Może też zależy po czym i gdzie ta blizna...

Wieprzowiny w ogóle nie jem już od kilku lat, bo mi śmierdzi :( A królika bym nie zjadła, bo to jak kot dla mnie :D

Małe ropne dziubki zaczerwienione naokoło.
Jem w sumie wszystko wiec nie wiem nawet od czego eliminacje ewentualnie zacząć;)

Jego ubranka i wszystko z czym ma bezpośredni kontakt piorę w jelp...

Ja o szwach nic Ci nie powiem, nawet rozpuszczalne mi wyciągali bo sie nic nie goilo;)

Dziewczyny po cc to ja polecam masować bliznę codziennie zwyczajną oliwką dla dzieci i to jak tylko dacie radę się tam dotykać. Ja przez to "nieczucie" nie mogłam się przełamać, no ale mój gin mówił, że trzeba. U mnie nawet teraz pomimo naciągniętego balona to prawie jej nie widać, a mam dość długą. Z tego co pamiętam jakieś 16cm, bo mnie jeszcze z boku docięli, bo nie mogli wyjąć Zu. Jak poszłam na początku ciąży teraz to mnie pochwalił, że ładnie o nią zadbałam.

Skrzat ja też bez torby bym nie mogła spać spokojnie :szok:

Posprzątałam kolejny raz... Mam nadzieje, że to już ostatnie mycie podłogi przed godziną W :yes:

Ivi ja kojarze takie krostki czasem u siebie... One są twarde? Mnie się pokazują od lat i nie zauważyłam jakiejś zależności, żeby to było alergiczne. Za to okropnie mnie swędzą i najczęściej rozdrapuje je do krwi :sad:
Może spróbuj posmarować witaminą A.

Ewa widzę, że fajne masz otoczenie i warunki. To dużo daje "dla głowy". U mnie będzie wręcz przeciwnie, ale muszę jak Ivi podejść zadaniowo i szybko opuścić ten przybytek.

Keejti trzymam kciukasy mocno, żeby co kolwiek będzie - jak najmniej bolało.

PS. Wypakowane mamusie chyba czas na aktualizacje suwaczków :tak::tak::tak:

Mila spoko:) ja tam znawca nie jestem tylko powtórzyłam słowa tego chirurga, ja miałam mała ranę i to na skroni wiec miejsce widoczne bo to jednak twarz, obecnie śladu brak. Ale moze tez zależy od maści, jej rodzaju.
U mnie Basia ma brzydka bliznę na kolanie, jak dla mnie tez taki mały bliznowiec nie do końca wiem jak jej to w miarę zmniejszyć lub chociaż trochę uniewidocznic, jednak to widoczne miejsce dla kobiety.

Ivi moze być pokarmowe, a moze tez jakies hormonalne. Proszek/płyn raczej nie bo pewnie cały byłby obsypany. Z jedzeniem cieżko zacząć eliminacje jak jesz wszystko od razu, dlatego moze by trzeba zmniejszyć ilość potencjalnych alergenów i obserwować.

Joasia tak niby pakuje ja codziennie ale jakoś ciagle nie zaczynam[emoji39]

Keejti moze sie u Ciebie cos ruszy?

U mnie była mama i wyprasowała wszystko, ta to jest kochana:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O Milia to wodze nie tylko u mnie maz ogarnia zakupy u nas tak jest w zasadzie od początku fakt jemu zajmuje to więcej czasu bo lubi sie pozachwycać zapachami warzyw ale tez nie ma jyz problemów raczej rzadko dzwoni a jedli to i tak mi miło ze mogę mu choc w ten sposób towarzyszyć ;)

Gaga mój teraz wazy 3,8 i przechodzimy na 2 ale przy 4,1 tez używaliśmy 1 wiec nie ma reguły , za małe wtedy gdy przesikane za każdym razem (chyna ze siusiak do gory to i dobre moga byc zasikane;))

Ok laseczki nie umiem nadrobić wszystkiego wybaczcie

Dziewczyny zapraszam Was do mnie na te podłogi :p

Co do szwów to jeden wypadł drugi sie chyba rozpuścił mam jeszxzE ten dla meza , nie wiem czy da sie go sciągnąć jutro bedzie położna i mam wizytę u gina .

Milka położna Ci powinna sciągnąć nic nie mowila ?

Ivi ale to moze byc ten trądzik niemowlęcy o widze fotę i raczej nje to , ja bym myślała ze raczej na cos z proszku .

Ewa a jak skurcze parte ?
Kciuki :)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry