reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

EM ka mąż pomaga ile może, ale teraz wieczorem już na prawdę musiał usiąść do pracy (mamy projekt do skończenia.. ) i tyle co dał rade pomóc, np przygotować wanienkę młodego czy podac kolacje starszakom, to ogarnal - do reszty się zobowiązałam sama bo terminy gonią i każda godzina na wagę złota..

reklama
EM Ka... w szpitalu to pół biedy... kiedyś odwiedzila mnie koleżanka z mężem i dzidem. Jej synek miał chyba 4 miesiące, a Zu 8. Nie widziałysmy sie pewnie ze 3 lata więc szkoda mi było przerywać rozmowe jak przyszedł czas na zmianę pampersa Zu, więc tylko zawołałam R. i się zajął, a ona mówi do swojego: Patrz! A ja na to o co chodzi. Okazało się, że od urodzenia młodego jej mąż nie zmienił ani jednej pieluchy [emoji32]

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Ivi a fo inna historia :)

Joasia no wlasnie słyszałam takie historie i dla mnie to jakas masakra , jak ojciec moze bać sie dotknąć swojego dziecka albo wlasnie nie przebrać pieluchy albo kup no jak no jak ?
Mowie owszem mojemu mężowi poznanie sie z małym zajęło ok 2 mcy zanim wiedział jak go uspokoić itd ale od początku robił wszystko przy nim a teraz w ogole sie spręża :) kochany :)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mój mąż też wszystko od początku przy dzieciach robi :)

Karosznurek, super, że do domku :)

Gaga, szybko uwinęli się z wymianą wózka :)

U nas dziś była położna, mała waży 3030, wg niej nie jest mocno żółta, a czerwień już schodzi, to reakcja przystosowawcza organizmu na nowe otoczenie. Rzeczywiście widzę, że coraz mniej czerwona, tylko wydawało mi się, że żółta bardziej, ale z buzi najpóźniej schodzi, więc może nie potrafię ocenić.
U nas bardzo gruba pępowina.

Hej kochane :) Fajne te Wasze dzieciaczki aż szczerze Wam powiem: Chcę już mieć poród za sobą!!
Dzisiaj trochę mam takiego dołka... rano jeszcze było w porządku, pomimo pobudki o 5.20 przez pogodę.
Poczułam dzisiaj pierwszy raz jak bardzo mnie ta ciąża męczy...
Miałam iść na uczelnię, ale zaczęło lać to sobie odpuściłam. Poszłam na szkołę rodzenia - akurat temat się powtórzył. Ciśnieniomierz się zepsuł przez moment, bo mi pokazał ciśnienie: 145/93 - zmierzyłam jeszcze raz i wyszło 118/85, więc tamten wynik serio był jakiś z kosmosu. Morfologia w ogóle zadziwiająco w normie, ale coś jest nie tak z płytkami krwi - norma do 150, a ja mam 60. Gdzieś przeczytałam, że to mógł być źle zrobiony pomiar - w sumie to mnie boli ręka po tym pobraniu.
Czekam już na ten poród... chociaż jeszcze niby 2 tygodnie do OM.

Kliska koniecznie powtórz morfologie bo taki poziom płytek wyklucza zzo. A na kryzys chyba teraz taki czas[emoji5]

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

Nie i skrzat też nam zamilkla [emoji5]

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

reklama
Witam się z rana... już od godzinki nie śpimy[emoji20] ja nie mogę teraz rodzić bo muszę kupić zimowki a wczoraj wieczorem spadł śnieg[emoji58]

No MartiniM miala już konkretne objawy więc może może...

Jestem w 40 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 05.11

Do góry