reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti- teraz rozumiem. Myślałam, że waga dziecka ma znaczenie tylko wtedy, gdy przekracza 4 kg. Słyszałam, że wtedy wykluczony jest poród sn po cc Nie wiedziałam, że im mniejsze dziecko tym lepiej dla macicy.

Ivi- kciuki za Twoją szyjkę;-) ;)

Właśnie się dowiedziałam, że wprowadzili w szpitalu , w którym będę rodzić zakaz używania tel. kom po cc. na sali intensywnego nadzoru- takim ich OIOM-ie. Zakaz odwiedzin był tam od zawsze, a teraz przez minimum godzinę, czy 2 będę w czarnej d.... bo nie będę nic wiedzieć o maluchu.Cholera wie ile mnie tam będą trzymać z uwagi na ilość cięć i cukrzycę w takiej niewiedzy.Ostatnim razem jak miałam cięcie to jedna babka leżała tam ponad 24godz . Nie wiem z jakich powodów podawali jej bardzo silne środki przeciwbólowe. Myślę o Katerineczce , która za 15 minut będzie na stole, o Milii, którą jutro to czeka i widzę siebie na sali operacyjnej. Strach mnie obleciał:unsure:

Aob- ja nigdy nie kupowałam. Dopiero ostatnio czytałam , że to dobry pomysł na oswojenie starszaków z dzidzią. Może coś tym razem coś im sprezentuję.

reklama
Aob imię Kinga cudne :D ale mi zdrobnienie Kinia sie nie podobało to sobie wymyśliłam Nusia i na moja starsza córkę (Kingę;) ) tak właśnie zdrobniałe wołam ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mamo czworki wiadomo że 4 to juz bardzo duzo ale mimo wszystko im mniejsze tym mniejsze obciazenie.
Masakra z tym zakazem ale mysle ze ktos zajrzy i poinformuje co i jak masz do tego prawo

My zdecydowaliśmy ze kupimy malej szumisia od Julka a jemu Przytulanke do zasypiania prawdopodobnie z cloud b z projektorem. Mysle ze będzie mu ciezko zaakceptowac że on spi sam a mala w pokoju z nami wiec moze to cos pomoże.

Ja tez mysle jak tam Katerineczka

Jestem w 38. tygodniu ciąży <3

Ivi no właśnie u nas auta w kazdej liści są chętnie przyjmowane[emoji6] a myślałam jeszcze o robocie Bebo bo już kiedyś chciałam mu kupić tylko właśnie nie wiem czy z byle autka by się bardziej nie ucieszył ehhh...

Mama czwórki kurcze a położne tam nie będą wiedziały?? Lipa straszna[emoji20] ale wierzę że będzie dobrze i z tą toxo też[emoji10] igg będą badać zaraz po porodzie?

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob-nie wiem dokładnie kiedy będą mu pobierać krew kierunku toxo. Próbowałam na poprzedniej wizycie podpytać coś gina ale to bardziej sprawy neonatologiczne i on słabo się w tych kwestiach orientuje.Tu już nie chodzi tyle o wyniki tych badań bo one na pewno i tak nie będą tak od razu , tylko o to, że będę się martwić w jakim ogólnym stanie jest synek. Im bardziej się nakręcam, tym bardziej świruję. Na stronie szpitala pisze, że pielęgniarki mogą udostępnić telefon najprawdopodobniej poproszę je o to i zadzwonię do męża, żeby się dowiedzieć co i jak.

Mamo czwórki, a nie przychodzi pediatra zawsze po porodzie opowiedzieć o dziecku? U mnie była poprzednio, ale właściwie nie wiem, czy to stałą praktyka, czy ze względu na sytuację przyszła mnie poinformować.
Wydaje mi się jednak, że nie mają prawa trzymać Cię w niewiedzy, to Twoje dziecko i masz prawo do informacji.
Dziwne z tym telefonem, ale może stwierdzono, że zakłóca pracę urządzeń albo spokój kobiet po cc?
Ja miałam po cc i kiedyś w Koperniku po usuwaniu mięśniaków w pełnej narkozie też miałam, chociaż wtedy to smsa pisałam chyba przez godzinę, bo przysypiałam jeszcze...

Też myślę o Katerineczce...

Ivi co to za fajne klocki ?widzialam na fb, duzo elementów? Sama bym poukladala ;d ale jak znam zycie po 1 majątek a po 2 trzeba mase miejsca czy sie mylę?

Jestem w 38. tygodniu ciąży <3

Milia- teraz jeszcze doczytałam na ich stronie i w sumie nie jest to całkowity zakaz korzystania, a prośba, żeby tego nie robić. I jednak chyba chodzi o to, że w razie pilnej potrzeby położna może podać mi mój telefon, a nie ich służbowy. Mam nadzieję, że będą na tyle w porządku, że w tej sytuacji pozwolą mi zadzwonić.
Jeśli chodzi o wizytę pediatry po porodzie to w szpitalu, w którym rodzę nie praktykują tego. Przypuszczam, że odwiedzają mamy tylko w nietypowych sytuacjach.

reklama
Katarineczka trzymam kciuki za Maluszka i za Ciebie&&&

Mama4 musisz wierzyć ze bedzie wszystko dobrze z Maluszkiem.
Rozumiem Cie ze to ciężka sytuacja nie wiedzieć od razu na czym sie stoi.
Jestem z Wami myślami i wierze ze Dzieciątko bedzie zdrowe jak rydz :-)

Do góry