reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dominika odzywaj się częściej. Gratulacje córki [emoji106]

Anitka gratulacje. Odezwij się co u Was

Ja też dzisiaj bez nastroju. W nocy obudziły mnie 2 skurcze łydek...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Joasia1986 i diabliczka00 jestem z Krosna. Mieszkacie gdzieś w tych rejonach? Skurcze łydek brrr! Mnie łapały codziennie przez kilka tygodni, ale zaczęłam brać magnez (nie łączony z innymi witaminami w jednej tabletce, tylko sam) i teraz rzadko mam problem ze skurczami.

W Holandii wszystko biorą na luzie. Wymiotujesz przez trzy miesiące - to normalne, w końcu jesteś w ciązy; masz za niskie ciśnienie - usiądź na płytkach kiedy bierzesz prysznic żeby nie zemdleć. Ale do roboty możesz chodzić :) Dzisiaj na szczęście wzięłam wolne :D

Staram się nie słuchać innych, ale w biurze co chwilę słyszę takie kwiatki, że aż mi się odechciewa wszystkiego. Nie mam kompletnie do tego dystansu.

MartiniM, Gaga92, Emalkadream, Priinceseczka i Milagros 24- dobrze wiedzieć, że nie jestem sama! :) Spodziewacie się córek czy synków?

Kliska super, coraz większe grono przyszłych mam :] Ale mi smaka zrobiłaś z mizerią i jajkiem sadzonym. Podpijam pytanie o Bridget! Od dzisiaj zacznę wyszukiwać relaksującej muzyki i zabiorę płytkę na porodówkę :) Super porada, dzięki!

Mi brzuch stawiał się już po 20 tygodniu, zazwyczaj po wysiłku robi się twardy, ale zaraz przechodzi. Do szkoły rodzenia się nie zapisałam, bo zajęcia są po holendersku, więc mało bym z tego wyniosła. Ale teraz się zastanawiam czy nie popełniłam błedu.

Skrzat, ivi - Wy wiecie najlepiej a skoro macie to już przynajmniej raz za sobą i jeszcze żyjecie to znaczy, że poród jest do przejścia ;)

aob66 - kolejny przykład kobiety, która przeżyła poród i ma się dobrze :) Wiem, nastawienie przy porodzie jest chyba najważniejsze. Co do progu bólu to swój osiągam przy goleniu nóg maszynką elektryczną, ale w końcu kiedyś trzeba przekraczać własne granice :) Czemu zdarzają Ci się omdlenia? Za niskie ciśnienie czy ogólne zmęczenie?

Keejti-93 dzięki za słowa wsparcia! Jak ja bym się cofnęła do czasów studiów :) Jeden z lepszych okresów w moim życiu.

netta82 pocieszające jest to, że nie wszystkie mamy mają traumatyczne przeżycia z porodówek. Chociaż rozumiem strach, bo podobno każdy poród jest inny.

Przy okazji przypomniało mi się fajne stwierdzenie: pierworódka boi się, bo nie wie co ją czeka a wieloródka boi się bo już wie co ją czeka ;)

Ja już po wizycie, na łapu capu załatwianej przez nieobecność mojej Pani dr. :wściekła/y: Pani dr w porządku wymacała brzuch, powiedziała że twardnieje od tego że mała próbuje się przekręcić, aktualnie jest na skos z głową w mojej wątrobie (to dlatego tak boli). Szyjka trzyma i jest twarda, także jak będzie się znowu to twardnienie nasilało to mam brać nospę.

Mój dzień nie rozwija się lepiej. Mąż oglądał wczoraj samochód, przez noc się namyślił zdecydował pojechał na miejsce był o 10,20 a Pan właściciel powiedział że 10:10 nowy właściciel wyjechał z naszym autem :wściekła/y::wściekła/y: także dalej jesteśmy bez auta :growl: jak pech to pech. Jeszcze żeby to auto poszło wczoraj popołudniu to rozumiem, ale parę minut.... Pewnie ten ktoś też oglądał wczoraj, przespał się z tematem i z samego rana pojechał.

Już się zdziwiłam że przegapiłam jakiś poród :) a jestem tu codziennie. Na październikówkach widziałam że chyba 3 cesarki na dziś zaplanowane.

Ja też chce obejrzeć Bridget :) ale nie mam z kim mąż nie pójdzie ze mną do kina na to. Ale już za tydzień premiera Inferno. to muszę obejrzeć nawet jakbym miała urodzić w tym kinie i pójść tam pieszo. Bardzo lubię książki Dana Browna :) A i czekam jeszcze na dziewczynę z pociągu online :) bo to zbankrutować na tych biletach można.

Ja już po wizycie, na łapu capu załatwianej przez nieobecność mojej Pani dr. :wściekła/y: Pani dr w porządku wymacała brzuch, powiedziała że twardnieje od tego że mała próbuje się przekręcić, aktualnie jest na skos z głową w mojej wątrobie (to dlatego tak boli). Szyjka trzyma i jest twarda, także jak będzie się znowu to twardnienie nasilało to mam brać nospę.

Mój dzień nie rozwija się lepiej. Mąż oglądał wczoraj samochód, przez noc się namyślił zdecydował pojechał na miejsce był o 10,20 a Pan właściciel powiedział że 10:10 nowy właściciel wyjechał z naszym autem :wściekła/y::wściekła/y: także dalej jesteśmy bez auta :growl: jak pech to pech. Jeszcze żeby to auto poszło wczoraj popołudniu to rozumiem, ale parę minut.... Pewnie ten ktoś też oglądał wczoraj, przespał się z tematem i z samego rana pojechał.

Już się zdziwiłam że przegapiłam jakiś poród :) a jestem tu codziennie. Na październikówkach widziałam że chyba 3 cesarki na dziś zaplanowane.

Ja też chce obejrzeć Bridget :) ale nie mam z kim mąż nie pójdzie ze mną do kina na to. Ale już za tydzień premiera Inferno. to muszę obejrzeć nawet jakbym miała urodzić w tym kinie i pójść tam pieszo. Bardzo lubię książki Dana Browna :) A i czekam jeszcze na dziewczynę z pociągu online :) bo to zbankrutować na tych biletach można.

Bedemama stalowa się kłania [emoji6]
Stwierdzenie super [emoji23][emoji23][emoji23]
Długo jesteś za granicą? Tak na stałe...czy tymczasowo...opowiedz troszkę .

Emalka to rzeczywiście pech z autem albo może Wam nie był dany... spokojnie będzie inny.
Z tym przekreceniem to rzeczywiście ból :/

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Będę mama ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży i poszło i dałam radę wiec spoko:)

Emalka dobrze ze wizyta była, ciekawe czy młoda sie przekręci ty wolisz SN czy CC tak ogólnie (czy jak cc to tylko ze względu na ułożenie) pytam bo przepraszam ale juz mi sie myli, która co:(

Co do Bridget to powiem Wam tak:) Ja poszłam z sentymentu bo zakochana byłam w 1 części to film mojej młodości, na doliny z kumpelkami w LO i w ogóle no i Colin Firth który jest mój [emoji12] druga cześć to była załamka. A 3 jest naprawdę bardzo poprawna, głupota Bridget jest wyważona, panowie dają radę (aczkolwiek Colin sie postarzał ale o zgrozo ma juz 56 lat i ciut zapadnięte policzki;P) za to drugi niecnego sobie. Z uwagi na temat ciążowy dla nas na czasie, ja sie uśmiałam jak dawno nie - bo komedie ostatnio kręcą kiepskie. Wiec moge polecić z czystym sumieniem jako przyzwoite , lekkie kino;)
Dziewczynę z pociągu bym chciała najpierw przeczytać, a Inferno może tez męża namowie i w weekend pójdziemy w koncu Tom Hanka gra a książka była ok ;)

Do mnie przyjechała tesciowa z leniwymi gołąbkami;) Zrobiłam zamówienie w smyku głownie dla Basi, ze wszystkich bluzek mi wyrosła a jak -50% to wyszły po 12-20 zł:) Jeszcze ta apteka i śpiworek do wózka.... ale sama juz nie wiem jak i co:/ w ogóle boje sie ze jak moja teraz ma 2kg to jak sie urodzi (jak donoszę) bedzie miała ok 3kg i nie będę miała takich małych ciuszków za duzo, większość mam 62, z drugiej strony moze być chuda a długa, no nic Tesco, h&m i inne sklepy mam w miarę blisko wiec maz jak co zdąży kupic jak my będziemy w szpitalu, a jak mam wydać 100 zł i nie użyć to mi szkoda. Macie czapki zimowe juz dla tych maluszków? Ja nie moge znaleść, nie do końca wiem jaki obwód głowy niby 36-38 może mieć taki noworodek ale skąd taka mała czapkę?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emka ja juz dawno nie biorę luteiny i w sumie też bym się bała że urodze po odstawieniu[emoji6]
Ach jak to już niedługo nie [emoji6]

Emalka tez mnie by takie coś wkur...

Emka faceci czasem tak nie myślą... aż czasem nie mogę pojąć jak mój mąż nie zrozumie czy nie pomyśli sam o czymś tak oczywistym ehhh...

Milia dziękuję[emoji10] całkowicie muszę się zgodzić z babciami/ciociami... one dawały radę i jeszcze nie było tyle wygód itp... dziś już jest lepiej bo teraz mówię że Idę lezec i już [emoji6] tak przeżyje jakoś [emoji2]

Priinceseczka to Twój mąż chyba minął się z powołaniem [emoji23][emoji23] tylko pozazdrościć takiego specjalisty w domu[emoji2][emoji2]
A co do mamy... musi zrozumieć trudno... nie miej wyrzutów bo mama jest ważna ale teraz masz już swoją rodzinę która Wskakuje na pierwsze miejsce [emoji6]

Dominika pamiętamy [emoji6] pisz częściej[emoji2]

Skrzat właśnie tak później się zmienia nazwa forum [emoji6]

Mama czwórki no obyś dotrzymała tego dnia bo to jeszcze miesiac a i tak wcześniej masz planowana... ja bym mogła pod koniec października urodzić [emoji6]

K8sad będzie taki wątek i to pewnie już niedługo [emoji6] jak się u nas zacznie[emoji2]

Bedemama mamy tutaj listę listopadowych mam i tam widać kto skąd mniej więcej i kogo się spodziewa [emoji6] choć trochę nie uzupełniona jest...
Jeśli chodzi o ból to przy porodzie jeszcze są emocje że myślę że ta wytrzymałość jest też wieksza[emoji2] mnie dalej np. zastrzyki bardzo bolą ale to jest inny ból [emoji6]
A co do omdleń podobno taka moja natura... ja słabne głównie jak mi jest za ciepło ale zdarza też się w chłodniejsze momenty... sama nie wiem bo wyniki i ciśnienie ok i nigdy też nie wiem kiedy mnie zetnie z nóg.. przez to boję się wychodzić gdziekolwiek[emoji58]

Emalka pomyśl sobie że widocznie ten samochód nie był tego wart i może dobrze się stalo...

Skrzat czytałam Dziewczynę z pociągu i czekam na film bo mi bardzo podpasowala[emoji6] a czapek mam kilka ale po młodym więc nie pomogę...

Gaga masz kopa[emoji6]

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Do góry