reklama
To ja się za Was dziewczynki mogę wyspać, bo tyle mam do roboty w szpitalu. Już mnie plecy bolą od leżenia. Jutro rano mam nadzieję, że czegoś się dowiem więcej, bo ciśnienie 130/80 czyli ok, tylko zobaczymy co z tym dobowym białkiem.
Gaga, do roboty, bo inaczej nie zdążysz przed porodem!! Ja dostałam kolejne ubranka i jutro je wypiorę, a potem prasowanko.niech mi któraś kopa w du*e zasadzi żebym się chwyciła za prasowanie
W ogóle ja nie czuję, aby to był 8 miesiąc ciąży, czuję się jakby to był 6-7. W sumie to mi mówią same koleżanki na studiach, że myślały, że mi zejdzie energii, a ja mam jej chyba więcej niż wcześniej
Cukry tak pięknie w normie, że aż szok - chyba przez to, że ciągle gdzieś się ruszam Niestety jakimś cudem podczas mycia sterty naczyń wylałam wszystko za zlew i wyleciało nam pod pralką obok. Mąż niewyspany wszystko odsuwał i zmywał. Trochę się wściekł, ale potem mnie przepraszał, że taki wkurzony był
Dzisiaj miałam śmieszną sytuację: mojemu promotorowi urodził się synek pod koniec sierpnia i... zapytał mnie dzisiaj czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, ja na to: "Dziewczynka" A on: "No to będzie dobra kandydatka na żonę dla mojego synka" Nie sądziłam, że się tak uśmieję. A potem wróciłam do domu i przekazałam to mężowi i on: "No to musi on do mnie przyjść z flaszką, aby prosić o rękę córki dla syna" A różnica wieku między nami, a promotorem i jego żoną to jakieś 10 lat No się zrobiło śmiesznie
aob66
Moderatorka
Firana śpij póki możesz[emoji6] po porodzie będziesz mogła choć wspominać te "piękne chwile" hehe [emoji2] choć kto wie kto wie może być nie tak źle jak urodzisz leniuszka [emoji6][emoji6]
Kliska to znaczy że promotor Cię lubi, ceni [emoji2] tylko się cieszyć [emoji6]
36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11
Kliska to znaczy że promotor Cię lubi, ceni [emoji2] tylko się cieszyć [emoji6]
36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11
diabliczka00
Fanka BB :)
Emalka dzień z przygodami [emoji23][emoji6][emoji23] ale zakończony sukcesem...mówiłam że widocznie nie był Wam pisany [emoji6]
Gaga na mnie czeka stos prania [emoji54][emoji54][emoji54] od soboty :/
Aob łączę się z Tobą
Kliska flaszka dobra na wszystko [emoji6][emoji6][emoji6]
A ja od dłuższego czasu nie mogę spać z Sz jak ma drzemki. Niby zasypiam a za chwilę milion spraw w głowie...
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Gaga na mnie czeka stos prania [emoji54][emoji54][emoji54] od soboty :/
Aob łączę się z Tobą
Kliska flaszka dobra na wszystko [emoji6][emoji6][emoji6]
A ja od dłuższego czasu nie mogę spać z Sz jak ma drzemki. Niby zasypiam a za chwilę milion spraw w głowie...
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
nika2000
Bedemama podziwiam. Mnie jest trudno do łazienki przejść, a co dopiero do pracy iść.
Makaron nawet był zjadliwy. Nawet lepiej smakował niz wyglądał.
Aob tu wszystkie ciężarne maja dietę lekkostrawna.
Zaczelam odpisywać wczoraj ale dzien mnie nie było i tego wątku znowu nie nadrobię.
Chocisz dzisiaj bezsenna noc u mnie, moze jednsk sie uda...
Tez jestem za osobnym wątkiem dotyczącym porodów.
Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
Makaron nawet był zjadliwy. Nawet lepiej smakował niz wyglądał.
Aob tu wszystkie ciężarne maja dietę lekkostrawna.
Zaczelam odpisywać wczoraj ale dzien mnie nie było i tego wątku znowu nie nadrobię.
Chocisz dzisiaj bezsenna noc u mnie, moze jednsk sie uda...
Tez jestem za osobnym wątkiem dotyczącym porodów.
Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
Priinceseczka
Nika a jak wspollokatorka?
gaga92
dzień dobry
byłam wczoraj na tej szkole rodzenia i mieliśmy temat kąpiel noworodka i położna mówiła że najnowsze wytyczne mówią, że dziecko wystarczy kąpać 2-3 raz w tyg jedynie toaleta buzi, pępka i okolic intymnych codziennie
mówili też dużo o kosmetykach dla dzieci i że ten słynny i przez większość używany sudocrem wcale nie jest odpowiedni dla dzieci i nie jest to krem do codziennej pielęgnacji
coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam :/
byłam wczoraj na tej szkole rodzenia i mieliśmy temat kąpiel noworodka i położna mówiła że najnowsze wytyczne mówią, że dziecko wystarczy kąpać 2-3 raz w tyg jedynie toaleta buzi, pępka i okolic intymnych codziennie
mówili też dużo o kosmetykach dla dzieci i że ten słynny i przez większość używany sudocrem wcale nie jest odpowiedni dla dzieci i nie jest to krem do codziennej pielęgnacji
coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam :/
Gaga, zgadza się co do sudocremu, chodzi o tlenek cynku w nim zawarty i są też inne kremy do pupy z tym składnikiem, także trzeba uważać, co się kupuje. Tlenek cynku wysusza bardzo i dlatego nie nadaje się do codziennej pielęgnacji bezproblemowej skóry. Pomaga, kiedy pojawia się odparzenie. Z tym, że kiedy odparzenie jest poważne, to chyba lepiej sprawdza się wtedy coś silniejszego, nie pamiętam nazwy, tormentalum?
U nas nigdy takiego nie było, co najwyżej lekkie zaczerwienienie zdarzyło się latem w okolicy pachwiny, wtedy sudocrem dawał radę, 2 dni smarowania i znikało, ale reagowaliśmy zawsze, jak pojawiała się dosłownie maleńka czerwona plamka. Do tej pory przewijam co 3-4 godz., z wyjątkiem nocy i odpukać, odparzeń nadal nie ma.
Natomiast co do kąpieli, to chyba co położna, to opinia
U nas nigdy takiego nie było, co najwyżej lekkie zaczerwienienie zdarzyło się latem w okolicy pachwiny, wtedy sudocrem dawał radę, 2 dni smarowania i znikało, ale reagowaliśmy zawsze, jak pojawiała się dosłownie maleńka czerwona plamka. Do tej pory przewijam co 3-4 godz., z wyjątkiem nocy i odpukać, odparzeń nadal nie ma.
Natomiast co do kąpieli, to chyba co położna, to opinia
reklama
gaga92
mówili też że sudocrem pierwotnie miał byc przeznaczony dla osób starszych na odparzenia a że jest dobry to stosują go i dla dzieci ale jak nam to powiedzieli to jest lek i powinno się go stosować jak już się coś dzieje a do codziennego użytku kupić jakiś lekki nawilżający krem do pupki
czyli jednak mi się ta szkoła przyda bo pewnie tez bym jechała na sudocremie jak mamuśki które znam
czyli jednak mi się ta szkoła przyda bo pewnie tez bym jechała na sudocremie jak mamuśki które znam