reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob, no tak myślę, że kaszel na pewno pobudza, a zbiera mi się najbardziej na wieczór, dziś tylko rano jeszcze w łóżku kaszlałam, a teraz tylko katar i nos zatkany, kaszel pewnie na wieczór wróci i znów będę się stresować.
Mój też uśmiał się z tego snu ;) Czasem mam takie bardzo sugestywne, kiedyś śniło mi się, że miał dziecko z inną i że obudziłam go w nocy z takim pytaniem i potwierdził... No i nie wiedziałam, czy to prawda czy nie :D wiec jeszcze raz postanowiłam go obudzić, tym razem na jawie :D Bardzo się zdziwił ;)
A tak to śnią mi się wózki, foteliki, jeśli jestem akurat na etapie wybierania, zeszłej nocy śniło mi się, że Małgosia ma już prawie wszystkie zęby, bo mamy etap wiecznego ząbkowania :D

Milagros, faktycznie bardzo szybko pionizują, u nas chyba 12 h nie można głowy podnosić i potem jakoś pionizacja, ja miałam cc o 15:30 i po 10 rano wstałam chyba. Po usuwaniu mięśniaków w pełnej narkozie to było 24h, ale 2012 rok bodajże ( albo 2013), to mogły się wytyczne pozmieniać.

Firana, ja w tej ciąży puchnę podobnie jak Milagros :D Nie jest źle z obrzękami, chociaż obrączki już nie zakładam, rano wchodzi spokojnie, ale potem nie chcę niespodzianek. Poprzednio bardziej puchłam i nawet rano nie wciskałam nic na palec, co do stóp to nawet skarpetki mnie obciskały i ledwo kozaki dopinałam.
Mam nadzieję, że tym razem tak już nie będzie.

Emalka, super, ze wesele udane :) Męża chyba trochę na wyrost straszą ;) Mój dużo robi, ale ciuszków nie prasuje, zresztą ja też nie ;) Jakby trzeba było, to by wyprasował, bo swoimi koszulami do pracy sam się zajmuje, chociaż nie lubi tego, ale jak mu kiedyś prasowałam, to musiał poprawiać ;)
A tak ogólnie to wydaje mi się, że nie ma co "straszyć dzieckiem" żadnego z rodziców, bo jeszcze ktoś wbije sobie do głowy, że to taki straszny ciężar, ze faktycznie odpocząć można tylko poza domem z daleka od niego i celowo ktoś będzie szukał okazji właśnie do nadgodzin, czy żeby komuś dziecko podrzucić, a samemu wyjść itp., więc traktowałabym to wszystko z przymrużeniem oka.

Ewa, kontroluj to ciśnienie, może jakiś stres związany z końcem sezonu? Kotek już wypróbował łóżeczko :D

reklama
Milagros tez bym tak szybko chciała urodzić ...

Mnie kaszel nadal meczy , jeszcze od wczorajszej nocy mam biegunkę czuje się jak niepełnosprawna wręcz , sika pod siebie przez kaszel i jeszcze biegunka eh noce bezsenne śpię po parę godzin na dobę bo w dzień niema możliwości odespac niewiele jak długo tak pociągnę..

Będę obserwować ciśnienie , dzisiaj dalej słabiutko ale moze rzeczywiscie to fakt ze sezon sie skończył , adrenalina opadła ...
Całuje dziewczyny i miłej niedzieli .

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ewa moje ostatnie ciśnienie zrobiliby ze mnie "eksponat medyczny";) nie martw sie, niskie niczym nie grozi;);)
1475420273-ejksbb.jpeg

Ja dzis przygotowałam pyszny obiadek, a teraz odsypiam przedpołudniowe szaleństwo;):)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Milagros, może histeroskopię miała koleżanka? Ja po łyżeczkowaniu też wyszłam na drugi dzień, ale sama się wypisałam, z tym, że nie miałam wtedy zakazu ruszania głową, zabieg był krótki, pod narkozą, może tylko po tym w kręgosłup nie można ruszać? Pojęcia nie mam, w sumie to nie interesowałam się tym.
Po laparoskopii leżałam 4 dni, a po laparotomii jeszcze dłużej trzymali.
Miałam na myśli, że puchnę w tyłku tak jak Ty, choć wydaje mi się, że ja bardziej, a Ty pewnie przesadzasz :D

Linka, sypiemy się, organizm słabszy, to i infekcje łatwiej dopadają, u mnie od wtorku się ciągnie, gardło na szczęście mniej boli, ale kaszel na wieczór i w nocy, katar i zatkany nos cały czas, do tego wrażenie zatkania uszu, jakbym głowę watą miała owinietą, nic nie słyszę prawie. Jeszcze trochę czasu mamy, musimy wszystkie na poród być zdrowe :)

Do tego moja mała dziś tak marudzi, że dramat jakiś :(

Dziewczyny oglądałam cud narodzin parę odcinków i zdziwiłam się bardzo ze w niektórych szpitalach rodzi się na leżąco dzieci , całkowicie na płasko i kobieta trzyma się za uda i prze ... Ja juz mojego pierworodnego rodziłam na super łóżku z dogodna pozycja do porodu

Milia ja dla malucha zakupiłam do nosa disnemar i umie jest w użyciu na katar musze zakupić 2 dla dzidziusia , i powiem szczerze że z katarem sporo pomógł szybko mi przeszedł z tym ze nawilżacz powietrza tez z olejkami cały czas włączony ;) gorzej z kaszlem poradzić sobie nie mogę musze do babci zadzwonić czy ma jakiś swój syrop z malin do herbaty może on mnie rozgrzeje pożądanie od środka ..
U mnie za to co chwila jakąś kłótnia jest , i muszę spory rozwiązywać teraz cisza jest bo już od rana nie daje rady i powiedziałam im ze juz nieważne kto zaczął itd tylko ze obowiązuje odpowiedzialność zbiorowa i jak będą się kłócić to wszyscy dostaną karę i cisza jest w końcu ... Odpowiedzialność zbiorowa u mnie w domu zawsze działa ;)

Moi chłopcy wszyscy jak jeden ostatnio są w fazie ciągłej rywalizacji i ciężko mi z tym ... wiadomo kupuje im wszystko to samo nawet ubrania buty 3 ma zawsze identyczne a najstarszy tez bluzkę czy tam spodnie wiadomo inne bo już inna rozmiarów ka , słodycze zakupu je każdemu z osobna i daje w tym samym czasie żeby sieć nie było że ten ma a on nie albo zektorys wziął za dużo. .. Ostatnio to nawet myślałam co by się stało jakbym na stole położyła 3 lizaki a ich 4 jest ....

Linka to Twoja siostra bije chyba wszystkie rodzące na łeb na szyję heh[emoji23] nie miałam ciężko ale chciałabym nie mieć czasu na "zadomowienie" na porodówce[emoji6]

Kliska nie chciałabym trafić na ta podwójną salę...

Emalka fajnie że udała się zabawa [emoji2]

Milia no to nieźle z tymi snami [emoji23] mąż pewnie już przywykł[emoji6]

Ivi wooow ja to bym juz dawno leżała przy takim ciśnieniu [emoji33] Ty żyjesz w ogole?[emoji6]

Milia u nas po blokadzie w kręgosłup wypuszczają po 24h już..

Zdrówka wszytskim!

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Dzien dobry :-)
Emalka-super ze tak sie "wybawilas" na weselichu a raczej ze sie specjalnie nie umeczylas. No i brawa dla tych panow :-D

Ivi- z tym coesnieniem to noezle... az coezko uwierzyc ze "nic" Ci nie bylo.

Ewa-wspolczuje migreny brrrr. I z tym Twoim cisnieniem tez szalenstwo widze...

Ja obraczki nie juz od hmm sierpnia. Opuchniecia mi sie zdarzaja ale nie zawsze.

My bylismy u babci mojego na imieninach. Ciotki zaczely straszyc jakie to cc zle...

Dziewczyny czy wypryski na twarzy to objaw zblizajacego sie porodu? Moja buzia z dnia na dzien ma coraz wiecej czerwonych pryszczy :-( a taka ladna cere mialam :-/

Ewa - I widać, że łóżeczko ma już swojego nowego lokatora :D Fajny kotek :)
Priinceseczka, nie wiem czy to objaw zbliżającego się porodu, ale mi dzisiaj też coś wyskoczyło. No ale wcześniej się zdarzało - Marysia odbiera mi urodę :D
Ja jakoś zmęczenia nie czuję i może i dobrze :) Martwię się tylko jak to będzie u diabetologa i ginekologa we wtorek. Nie wiem czy mówiłam, że bardzo przejęłam się wagą. Jak po tym przeziębieniu stanęłam na wagę to miałam 64,8 :szok:, a ja wcześniej przed miałam jakieś 67-68, więc się załamałam. Potem co chwilę wchodziłam na wagę. W końcu dzisiaj mam jakieś 65,9, więc i tak spadek, ale już nie taki masakryczny. Martwię się czy dziecko odpowiednio rośnie.
Emalka - fajnie, że się wybawiłaś na weselu :)
Mam do Was takie pytanko, bo się nad tym zastanawiałam już nawet jak zaszłam w ciążę: czy śpiewanie pomaga w jakimś stopniu przy porodzie? Chodzi mi o to, że przy śpiewaniu rozwija się przeponę czy ten rozwój w jakimś stopniu pomaga? I inna kwestia, czy w obecnym naszym stanie śpiewanie w chórze nie jest zbyt wymęczające? No bo to w końcu nacisk na przeponę, a ja i tak mam już nacisk przez malutką.

reklama
A ja chyba IP zalicze dziś , skurcze mnie męczą do tego biegunka i ból kręgosłupa z dolu pięknie , pachwiny tak samo bolą ewidentnie skraca mi się szyjka idę magnes lyknac i pod ciepły prysznic może przejdzie .... Mam nadzieje bo póki co to cwana byłam hahHa a teraz to już nie chce niech sobie siedzi tam gdzie jest

Do góry