reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Objadlam się kapusniakiem, została mala porcja dla mnie z wczoraj pychaaa.

Aob ja mam cukier sprawdzany co miesiąc ale jak nie wychodzi ponad normę nigdy się głębiej tego nie sprawdza. U mnie w rodzinie prawie wszyscy to cukrzycy, wiec mam wpisane w kartę ze większe ryzyko.

Dobrze, ze przypomnialas o tych ruchach, bo Zapomnialam.. W pierwszej ciąży dopiero kolo 18tc w drugiej 16tc. Teraz nie wiem jak to będzie., ponoć często można sobie pomylić na tym etapie ruchy z przesuwaniem się organów czy praca jelit, która teraz się zmienia i rozluźnia jeszcze bardziej.

To przesuwanie meczy mnie już jakiś czas.. Teraz ustalo tam ale czuje wręcz jakby mi macica puchla i wyciskala się z miednicy, potworne uczucie.. Takie coś ktoś odczuwa??

U nas dzis młode, mizeria bo dzieciaki uwielbiają, i miesko na ostro znowu.

Jutro mam fizjo na plecy, ciekawe co powiedzą ha.

reklama
Mnie flaki podslakuką od czasu porodu Zu. Teraz może intensywniej. Boje się że bedzie mi ciężko odróżnić je od ruchów.

Ostatnia edycja:
U nas dzisiaj zupka ogorkowa bedzie bo nie chce mi sie po pracy juz gotowac.
Wczoraj sporo lezalam bo straszne klucia podbrzusza mialam ale odpukac przeszlo :)
Wkrotce dlugi weekend i 3 dni wolne, juz sie nie moge doczekac :)

dziewczyny ale ten czas leci masakra, zaraz sie styczniówki 2017 pokażą bo jakoś teraz minął miesiąc od pierwszego posta grudniówek

Dzoasia tez czekam na ten weekend.. Po nim szybciej mi do prenatalnych zleci.. Oby tylko pogoda dopisała bo widziałam, że u nas tez śniegi spadły nie tylko w Pl.

Joasia ja juz nie pamiętam jakie to było uczucie na początku..

Gaga myslalam juz nad tym i musze przyznać, że jak doszły grudniowki było mi lepiej ze my nie ostatnie hihi.

Ja zaraz po weekendzie mam prenatalne, 04.05. Kurczę, wcale nie chcę, żeby mi zleciało, boję się...
Zaraz się zbieram, muszę nas obie poprzebierać, jeszcze podwieczorek i jedziemy do lekarza.

LILITH, to tak samo jak ja, w koncu nie dzwonilam i nie przekladalam tych moich prenatalnych, niech juz podgladna malucha bo sie nie moge doczekac i licze ze jesli bedzie za wczesnie to dadza mi jakis inny termin na powtorzenie ;)

Hej:-)

Czytam o tych Waszych bulgotaniach:p
Ja dzisiaj w nocy to spać nie mogłam bo mnie tak strasznie ciaglo w podbrzuszu. Możliwe żeby to macica i skóra się tak brutalnie rozciagaly?

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Lilith myslalam ze w ogole nie badaja tam glukozy..
a co do ruchow to wiadomi w 1.ciazy mialam czas na wsluchiwanie sie w siebie... stad mysle ze szybko poczulam ruchy a teraz tez sie obawiam, ze moge przegapic ten moment raz ze te bulgotki w brzuchu dwa ze jednak mimi wszystko mniej mysle ci sie ze mna dzieje... albo mlody zajmie czas albo padam i wole spac... zobaczymy...

Gaga no ja jak bylam styczniowka to pierwszy test i to pozytywny zrobilam 1.05 takze niedlugo niedlugo :) a z om mialam termin juz na 9.01 takze nie taka pierwsza ;)

Priinceseczka no wiem ze to z cisnieniem moga byc problemy... a moze gina zapytaj, bo on tez zna Twoja sytuacje i wie jakie jest ewentualne ryzyko...

Milia do lekarza z mala z tym sluchem czy chora jest??

Do góry