reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka łoooo matko ale się omeczylas :( bidulko :*
Milagros to dzidzi może odziedziczyc po Tobie też . Ja bez jogurtów nie dałabym rady ale jak mus to mus. Chociaż. ..mc wytrzymałam jak mi nawciskali kitu żeby nie jeść nabiału jak karmilam bo Sz coś tam się działo delikatnego

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Keejti dziękuję, wlasnie ogólnie poczytuje.
Lody sama zrobię mniaaam. Mam dokładkę do Ka, super wychodza.
Moi zaraz wracają z zarciem i rozkami.. Ale mam ochotę..

Linka mnie ten gaz mało pomagał. A później to nawet już sie nie zaciągalam bo nie widzialam sensu.

Wiecie co miesiąc temu byłam nastawiona na próbę sn, bo całą ciążę z Zu cc nie chciałam, ale teraz coraz bardziej się boje sn. Nie boje sie tego bólu, ale konsekwencji. Tego ze znowu bede tak dlugo po terminie,a kazdy dzien po to ryzyko dla dziecka. Tego że coś może znowu być nie tak, coś mnie sie stanie, że dziecku coś sie stanie. Że i tak będzie trzeba zrobić cc, że za późno będzie na cc, że do dupy lekarz na dyżurze i coś popieprzy. Przeżyłam raz cc, przeżyję i drugi raz. Coraz bardziej sie w tym utwierdzam. Termin tak ustalić żebym przed weekendem do domu wyszła i weekend w domu juz z mężem.

Bo ja ciągle myślę co by z nami było jakby mój lekarz w porę nie przyszedł.

Piinceseczka, tak, dostalam luteine bedac na urlopie w Pl, w sumie to od pierwszej lepszej gin, wiec watpie zeby pamietala moj przypadek :/

LILITH, Czemu dziwny? W 12 tygodniu ciazy to chyba normalny nie ? :) Tutaj pierwsze USG robia dopiero w 12, czyli juz to prenatalne, jak to powiedzial mi lekarz rodzinny: '' o ile dotrzymasz'' ;/

Z tego co piszecie to trzeba ta luteine odstawiac stopniowo, wiec bede brala 2x2 (50) a ostatnie opakowanie wezme 2 x 1

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Dziewczyny :D
My juz dziś po pracy, detektor tętna juz do nas dotarł i powiem szczerze, ze to świetna sprawa.
Serduszko znaleźliśmy bez problemu, a mój nawet się wzruszył
Dzień ponury, ale humory wyśmienite. :D

Ha! Mam dupka:tak:. Jednak nie na darmo takiego gadułę poślubiłam. Emek poszedł do tej samej apteki w której ja próbowałam wyprosić, tylko, że on uderzył od razu do kierowniczki.Stwierdził, że żona musi mieć dzisiaj lek, bo jak on to określił, bez niego krwawi i jak chcą to mogą do lekarza dzwonić. Nie dzwonili- a duphaston dali.
Tak jeszcze wracając do tematu poród SN kontra CC. Mnie się wydaje, że nasz punkt widzenia w dużej mierze zależy od naszych poprzednich doświadczeń. Jeśli któraś przeżyła traumę przy porodzie SN będzie zachwalać cc, z kolei ta, która bardzo źle przeszła cięcie marzy o porodzie SN. To bardzo indywidualna sprawa i moim zdaniem nie da się w tym wypadku powiedzieć co jest lepsze. Dla każdej jest to co innego.
Miłego wieczorku mamusie

A ja właśnie odebrałam mój zapas duphastonu. Ze względu na dobra cenę mąż kupił mi 4 opakowania za 700 Kc. Korona czeska trochę podskoczyla ale to i tak za opakowanie wyszło 28 zl gdzie w Polskich aptekach przedział był między 33 a 39 zl. Teraz to juz mi na pewno nie zabraknie:p

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

W sieciówce- apteka Słoneczna 19,99 za opakowanie - 20 tabletek.Mają apteki głównie na południu, w innych częściach kraju również, ale znacznie mniej.

reklama
No właśnie przeszłam chyba z 5 aptek i w żadnej nie zeszli poniżej 30 zl. Mój M pracuje w Cieszynie dlatego do Czech miał rzut beretem.

Mama-czwórki zazdroszczę takiej okazji:p

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry