reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Chyba jestem jedną z nielicznych.
Żadnych leków nie biorę. Ale też nic mi się nie dzieje na całe szczęście, żadnych krwawień czy bólów brzucha.
Jedynie kwas foliowy jeszcze tydzień będę brać i witaminy dla ciężarówek :)

reklama
Pterusinka a na innym wateczku zapytałam. Gratki i miłego podsluchiwania.

Joasia..Moja na chwile obecna dała zgodę na sn ale ja mam te same myśli.. To był koszmar.. I bije się z myślami co robić..

Dzoasia bo Prenatalne robi się 11+6 do 13+6. W 11+2 jest za wcześnie.. Nawet w karcie pisze..i na liście. Krew robisz?
Ty uk? Ja miałam już 2 scany i jeden prywatny.. Można wcześniej załatwić.

Mama czwórki, super ze maz załatwił. Możesz odetchnąć.

aaaaa obżarłam się!! cały dizeń nic nie jadłam, bo nie miałam na nic ochoty.. Wreszcie poszłam na ogród, wycięłam trochę mlecza (mniszka lekarskiego), ugotowałam parę ziemniaków, do tego mizeria.. Ziemniaczki z masełkiem+mizeria+sałatka z mlecza = PYCHA! :)

Mama-czwórki super że dupka dostałaś :)

Najstarszy jelitówkę złapał :( dziś w przedszkolu biegunki dostał.. teraz leży, lepiej się po smekcie czuje, ale widać po nim że coś nie teges.. mam nadzieje że do soboty wszystko minie bo mamy komunie w rodzinie!! :(

Aa myślałam że one wszędzie. U nas w srokrotkach są.

Aob niedobrze :/ zdrowia dla syna i uważaj żeby nie podlapac jak to wirusowe

A co do porodów, to może niektore pocieszę.. pierwszy porów = masakra, długi, bolesny i z komplikacjami. Drugi - wywoływany bo wody odeszły ale skurczy nie było, ale jak mnie przygotowali do podania oxy przez parę dni to poszło w 1,5 godziny i Nusia była na świecie ;) A trzeci.. po 3 godzinach od wyjazdu z domu tulilam maleństwo.. :) Ból jest, to normalne.. dowolnie czy cc czy sn, najwazniejsze żeby maleństwo i mama były bezpieczne :)

Lilith tak szczegółowo to nie wiedzialam kiedy. Słyszałam tylko, że między 11 a 13 tyg najlepiej. Ale w sumie na karcie nic nie mam i gin nic nie mówił. Tylko za 4 tygodnie miałam przyjść. Z Zu miałam prenatalne na równe 12 tygodni, a krew na równe 11.
Teraz będę mieć usg na 12+1 a krew miałam 10+6. (Kazał zrobić 7-10 dni przed usg).

reklama
Jak tak czytam o poradach SN, to sama bym chciała, mimo okropnego drugiego porodu.Ale cóż, będzie cięcie i jakoś muszę się z tym pogodzić.
Co myślicie o wyjeździe 7 latka(z listopada) na wyjazd z zuchami na 2 dni( 1 nocleg)ok.40km. od Krakowa, w którym mieszkamy?Jakoś mam obawy. Córkę puściłam dopiero jak szła do 3 klasy. Synek jest mało samodzielny, ale emek naciska, że to będzie dla niego super przygoda i takie tam.:confused2:

Do góry