reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witajcie kochane. Muszę częściej pisać aby wpaść w rytm, ale jeszcze pracuje. Wstaje rano, wracam późno...potem kawa i zabawa bądź spacer z małym no i padam. Dzisiaj mam wolne i miałam iść na pobranie krwi do Endo bo wyszła mi tarczyca w 1 ciąży i tak się Bujak do teraz. Nie pytajcie jakie wyniki bo ciągle skaczą , myślę też ze przez nią fatalnie się czułam. Napady na słodkie, schudniecie itp. Biorę letrox pół godz przed jedzeniem i rano jak wstaje teraz to katorga bo ssie mnie a tu trzeba czekać ale opije się wody i idę szykować . Pójdę w pon bo też mam wolne także luz.
Cytologie miałam robiona na 1 wizycie u gina czyli w 9 tyg. Wcześniej wiedziałam że jestem ale dop teraz niedawno byłam...pracę mam fizyczną także niedługo idę na l4 już. Wizytę mam 26 kwietnia i wtedy penetralne . Ciągle źle się czuję, wręcz fatalnie. Nyje mnie strasznie , słabo mi i te skurcze :( a nie daj jak wezmę młodego i chwilkę poniose ojjj

Lili woooow jakie okazy :O najlepsze zdjęcie jak się wygrzewaja :)
Dynię p rzynioslam i też muszę zrobić oraz brokułowa
Marti ja też mam problem na czczo iść :/
Katarineczka co przyjmujesz i w jakiej dawce? Nie wiedziałam że od tego są skurcze...może u mnie ten problem właśnie.
Keejti super że udało się z pralką :) u mnie w tym samym czasie padła i tragedia bo starta rośnie :/ malz naprawial i wczoraj sukces bo wywiesilam 2 prania , dzisiaj wrzuciłam to co nie pobralo mi nawet proszku. Dzisiaj piękna pogoda więc będzie się smażyć :)
Gaga ja biorę tylko kwas i jem dużo rzeczy wartościowych ( chociaż nie tylko w ciazy)
Ivi uwielbiam czytać blogi, rzuć linkiem
Aob66 mnie też bolą :/

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio też mam fazę na pomidory, ogórki
Dzisiaj sałatka i małego śniadanie. Zaraz kawa . Komu? Komu? :) Pogoda dziwna bo niby słońce a chmurzy się. Muszę przeprac dywanik z kuchni a nie wiem czy wyschnie bo na jutro zapowiadają opady :/ Wczoraj był wieczór pistacjowy mmmm

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
96126f31864075e5bed06b6b171eaf69.jpg

Karola tez mysle, ze moglas przedobrzyc i taka jest teakcja organizmu... odpoczywaj, ale jak bedzie gorzej to jedz na ip..

Linka a mozesz napisac mamy ktore pamietasz??
zreszta nie tylko Ty, a prosilalbym wiecej dziewczyn o pomoc :-)

Keejti ja to jestem antytalencie kulinarne, wiec salatka tylko jarzynowa... ale jakdlam kiedys dobra i to byly pieczarki marynowane, jajka i chyba ser zolty i z majonezem i to niby nic a takie dobre bylo :-)

Diabliczka pisz czesciej :-) a ktory to teraz tc?? Jak masz wolne to odpoczywaj.. a dolegliwosci mina :-)
O wizycie napisz do lilith na priv to zapisze na liscie :-)

Karola może być i od przemęczenia, zwolnij dzis i zobaczysz.

Linka superowo, ze juzmcoraz lepiej obybtak dalej. A ten salceson hmm z musztarda.. No niemwiem, brzmi nieźle. Ja ostatnio tylko zakazany pasztet z konserwowym i pikantnym ketchupem.. Od ponad tygodnia na sniadanie, nicminnego nie przejdzie i to na wasa bo chleb mi nie pasuje..

Aob, uważam że tak należy zrobić. Jak zrobisz listę to niech dziewczyny zerkna i dopowiedza kogo brakuje, na pewno pomogą.

Keejti. Najprostsza sałatka: tuńczyk w puszcce z brynie, puszkamkukurydzy, mieszanka fasoli, kolby malutkie, groszek, cebulką marynowana, ogórek konserwowy, papryka i zasada: co Ty chcesz. Majonez, śmietaną i musztarda. Gotowe. Taka puszkowa sałatka i tylko odrobina do pokrojenia. Pyyychaaa.
Albo jajko, szynka, ananas, por i kukurydza plus majonez alemtu jest więcej krojenia..

Dzis bez śniadania bo nie mam ogórka i ketchupu a bez tego nie przelkne pasztetu..

Wizyty tylko na priw, pisalam z milon razy.

Dziewczyny, pomóżcie z mamusiamimaniolkow.
Ja pamiętam, Nessi, samotnaja, Dorota, Gosia, Karola.. Ech i wstyd na chwile obecna więcej nie pamiętam.. Trzeba zerknąć..do wątku.
Dagi jeszcze.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny.. wieczorem jak moj wroci z pracy to siade na kompa i zrobie, bo z tej glupiej aplikacji nie moge cos edytowac akurat tamtego postu...

Diabliczka no na apce nie widac, dlatego pytam :-)
Ja dzis skonczylam 11tc i zacznie sie 12 a to juz powazna sprawa :-)

Laski od kiedy bietzecie witaminy na 2trym.? Po skonczonym 12 czy 13?? bo mi tych starczy do 12w2d dokladnie i chyba juz kupie witaminy odpowiednie do 2trym...

Lilith to masz zachcianki :-) ja na sniadanie jadlam zgadnij co :p hot doga tylko domowego.. ale.kupila dobre bulki jak w budce i cebulke prazona czy jak ona sie.ma i smakuje praktycznie jak z budki :-D

Karola bardzo dobrze, ze mozesz dzis przyjechac.. trzymam kciuki zeby byli dobrze :-)

Aob to nie zachcianka a jedyne co zjem ale ten salceson Linki bym może zjadła hmm i hot doga ale jak mówisz, wszystko musi być jak nalezy. Ostatnio dalam jakaś sałatkę i wszystko inne było jak nalezy a smakowalo mi gorzko.. I bułka z parowa ważna, by za twarda nie była a parowa tylko pl. Może sobie dziś zrobię.. Mniam..

Princeseczka a Zapomnialam, jeszcze Migduch. Ktoś jeszcze pamięta?

Karola pisz po wizycie co i jak!

Aob ale Ci leci.. Ja się nie mogę przemoc by mówić 11 tc a co dopiero jak na prenatalne pójdę w 14.. Dalej niedowierzam.

Z witamin ja mam zakaz póki co. Tylko kwas wi d i c. A później to zobaczę co moja powie a jeszcze wizyty nie mam och..

Co macie na obiad?
Na dziś mam jak wczoraj ale musze na jutro wymyślić.. Może ta bułkę z pieczarkami w koncu sie skuszę..

reklama
Ja już po drzemce ;)

Lilith ja będę gotować zupę kalafiorowa, mojemu z wczoraj zostały jeszcze skrzydełka w sosie śmietanowym a sobie zrobię makaron z koktajlem truskawkowym :)

Do góry