reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Tak, nie za dużo ,ale
Raz na smaczek nic Ci sie nie stanie a mówiła mi to samo moja babcia jak ostatnio prosiłam ja by upiekla mi swoje pyszne ciacho :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Gaga wstyd się przyznać nie robiłam nigdy pierogów hihi ale takie z truskawkami pycha domowe ;)

Ja właśnie chciałam tak na surowo ale czytam ze właśnie tak najgorzej , jeszcze pieczony czy gotowany spoko ;)

Linka żaden wstyd ;) ja robiłam już kilka razy ale zazwyczaj mi kiepskie ciasto wychodziło ale dziś wyszło super, dobry przepis znalazłam w końcu ;)
no ja jakbym go wtedy kupiła to na pewno poszedł by na surowo do cukru i do buzi i tak w kółko :D

Pierogi robiłam wiele razy, ciasto wychodzi nawet zjadliwe ale i tak nie cierpię tego monotonnego lepienia. Szlaq mnie dosłownie trafia jak sobie pomyślę o tym siedzeniu i lepieniu przez ponad godziny. Chętnie bym ich w ogóle nie robiła, ale mój mąż uwielbia ruskie.Wolę sama mu zrobić , niż żeby teściowa miała satysfakcję, że pierożki synusiowi musi robić bo synowa nie umie.:p

Rabarbar w nadmiarze jest faktycznie szkodliwy i to nie tylko w ciąży bo zawiera kwas szczawiowy, który może powodować niedobór wapnia i powstawanie kamieni nerkowych. Najwięcej tego składnika zawiera surowy rabarbar, ale gotowanie, czy pieczenie wcale nie powoduje , że kwas szczawiowy znika , tylko jest go mniej po obróbce termicznej.W ciąży i podczas karmienia piersią lepiej zrezygnować z rabarbaru

Ostatnia edycja:
Ivi super app. Fajnie ze czujecie ruchy ja nic a nic a to juz 16 tc i 4 dni. Ja przytyłam na początku teraz juz tylko chudnę bo sezon w pełni wiec latam całymi dniami.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Katerineczka moj chrzesniak ma juz 8 lat ale pomyslalam teraz o moim ale Niko ma dopiero 17m..

Ivi juz kumam z tym biurem :p

Linka cielawe skad mamy kuzynka wie ze nikt od Was nie chcialby sie budowac.. szkoda gadac

Linka wiesz ze ja nie wiedzialam o tym rabarbarze a w sumie duzo jem w postaci upieczonej i kompot tez juz pilam... a i na surowy sie przymierzalam no ale teraz to zrezygnuje...

Gaga zjadlabym takich pierogow :-)

Ivi gratuluje :-) zreszta co mialo sie nie.udac :-D

A my bylismy chwile w wesolym miasteczku z Niko i z moim chrzesniakiem :-) taka radosc dzieci najlepsza!
a mlody teraz padl ze ledwo zdaezylam go przebrac w pizamke :-)

Edit.

Ivi kurcze mam za starego androida i nie moge sciagnacale na.stronie kupilam sobie bilet na molo hehe:-) jeszcze nie wiem czy pojade w tym sezonie tam na wakacje no ale jakby co to mam :-) tanie byly :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Linka o kobietach w ciąży nie słyszałam, ale o małych dzieciach to coś mi się obiło o uszy coś z tym kwasem szczawiowym, ale o co cho to nie pamiętam.

Do góry