reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć dziewczyny .. brat mnie wieczorem zaskoczył i przywiozl mi wór ciuszków malutkich tyle z głowy mam kupie tylko coś na wyjście ze szpitala dla małego z ciuszków :) zaprowadzi dzieciaki to musze się za to zabrać i poprzebierac ciesze się ze juz coś mam wszystko staje się bardziej realne , a większość ciuszków po moim jasiu wróciło

reklama
linka to fajnie duza przysluga ja chyba wiekszosc rzeczy bede musiala kupic,jesli bylaby dziewczynka chyba mi conieco wpadnie ale tak to bardziej licze na siebie. Trudno bedzie na nastepn mam nadzieje :p

Martini ja nie liczyłam na nich , nadawała im wszystko po moim jasiu bo nie planowałam więcej dzieci .. wszystko nowe miałam i im dałam ale jego dziewczyna jest dziwna i nie liczyłam ze cokolwiek wróci a tu niespodzianka .. wyobraźcie sobie ze dziewczyna mojego brata nawet wyprawki małemu nie zrobiła :no2: byłam w szoku przyszedł do mnie ze ma termin za dwa dni na cesarke i czy pójdę z nim pokupowac bo nawet listy mu nie wypisala wiec wybierała dla małego wszystko ja od płynów do kąpieli po pieluchy i butelki ,mleko bo ona z góry powiedziała ze karmić nie będzie :eek:

Linka- fajnie, że z ciuszkami tak wyszło. Co do bratowej- to brak słów. Dobrze, że mój szwagier chyba jest bezpłodny bo jego baba i on też tacy odpowiedzialni jak Twoja bratowa. Znając życie to my albo jej matka musielibyśmy się dzieckiem zajmować.

Będziecie kupować tylko nowe ciuszki, czy używki też? Ja w poprzednich ciążach pół na pół kupowałam. Trochę nowych, trochę w lumpku. Prałam kilkakrotnie, albo gotowałam w zależności od materiału. Mam parę takich lumpków gdzie naprawdę super ciuchy można trafić, zwłaszcza przy dostawie. Poza tym dużo też mi Pepco daje bo tam można nowe, fajne i tanie ubrania nabyć. Jakbym chciała wszystko nowe- markowe kupować to przy 4 dzieci nawet nie chcę myśleć jakie by to sumy były.
Z najstarszą jest najgorzej(14latką) bo jest już bardziej wymagająca i dla niej idzie najwięcej kasy na ubrania. Ona w 90% kupuje nowe ciuchy, ale to taki wiek, że wszystko chce mieć markowe.

linka to faktycznie taka na dziwnym luzie bym powiedziala delikatnie osoba :D ale i tacy musza byc...
Ja jesli bede kupowac to raczej nowki, ale pozniej tez nikomu nie dam bo bedziemy chcieli jeszcze miec dziecko ,wiec zatrzymamy. Wozek mial byc nowy ale niedaleko mnie jest komis gdzie naprawde sa super wozki w polowie ceny wiec chyba sie skusze - mimo ze komisom mowilam nie, bo nieznane mi pochodzenie uzytkownika popredniego ;) ale jak popatrzylam w sumie zmienilam zdanie. Lozeczko tez bedzie nowe juz nawet upatrzylam jakie :)

Mama czwórki ja majątek na ciuchy wydaje cześć mają używanych od koleżanek po dzieciach i przemycam do ich szaf , mimo że chłopcy to u mnie tragedia jest , kupię jednemu buty to wszyscy rycza ze nie im eh i nie rozumieją ze tamte mu się popsuły a on ma jeszcze dobre .. najstarszy 10 latek na szczęście ma fiola na punkcie decatlona a tam tanio można dostać ciuchy ...

Ona jest na takim luzie ze ostatnio mały był umie bo zostawiła brata z małym samego a on rano do pracy i przyszła do mnie o godzinie 14 następnego dnia , już sprawa w sadzie jest bo mama moja będzie się starać wziąć go w rodzinę zastępcza bo straszne grandy zaczęłay się tam robić , policja i te sprawy koordynator rodziny , kurator .. brat do pracy a ta chulaj dusza piekła niema , no i nie broniąc brata nie wytrzymał i pić zaczął , a tak być nie może , mama złożyła żeby oddać go na odwyk a małego chce zabrać do siebie sprawa z tego co pamiętam 16 będzie teraz... ona bardzo często uciekała bratu z domu i zostawiła go na noce z nim a ten rano do pracy eh a potem z jednej pracy go wywalił z drugiej bo nie chodził i tak wszystko się zakończyło ze moja mama loży na małego kupuje pampersy , mleko i co potrzebuje bo ci bez pieniędzy mało to teraz tamta mu robi awantury bo pracy niema i nie widzi nic złego w tym co robi bo przecież on może wychodzić

Mama czwórki ja majątek na ciuchy wydaje cześć mają używanych od koleżanek po dzieciach i przemycam do ich szaf , mimo że chłopcy to u mnie tragedia jest , kupię jednemu buty to wszyscy rycza ze nie im eh i nie rozumieją ze tamte mu się popsuły a on ma jeszcze dobre .. najstarszy 10 latek na szczęście ma fiola na punkcie decatlona a tam tanio można dostać ciuchy ...

Ona jest na takim luzie ze ostatnio mały był umie bo zostawiła brata z małym samego a on rano do pracy i przyszła do mnie o godzinie 14 następnego dnia , już sprawa w sadzie jest bo mama moja będzie się starać wziąć go w rodzinę zastępcza bo straszne grandy zaczęłay się tam robić , policja i te sprawy koordynator rodziny , kurator .. brat do pracy a ta chulaj dusza piekła niema , no i nie broniąc brata nie wytrzymał i pić zaczął , a tak być nie może , mama złożyła żeby oddać go na odwyk a małego chce zabrać do siebie sprawa z tego co pamiętam 16 będzie teraz... ona bardzo często uciekała bratu z domu i zostawiła go na noce z nim a ten rano do pracy eh a potem z jednej pracy go wywalił z drugiej bo nie chodził i tak wszystko się zakończyło ze moja mama loży na małego kupuje pampersy , mleko i co potrzebuje bo ci bez pieniędzy mało to teraz tamta mu robi awantury bo pracy niema i nie widzi nic złego w tym co robi bo przecież on może wychodzić
Kurde okropna sytuacja a Tobie i mamie napewno serce peka patrzac na to wszystko. Moze jeszcze mu sie dobrze zycie ulozy choc juz napewno nie z ta panna :)

Mama czworki duzo zdrowia dla pociech :-* przerabane jak wszyscy naraz choruja :-\

Linka matko jak ja czytam takie rzeczy to az noz w kieszeni sie otwiera ehhh.. oby sprawa poszla pomyslnie bo szkoda dzieciaczka...

Dzień dobry.

Mnie z rana ciśnienie podniosła teściowa... W sumie nie wiem po co dzwoniła...

Ja od wczoraj siedzę nad posterem, bo w poniedziałek na konferencje jedziemy. Aż mnie głowa boli, bo już dawno przy komputerze tyle nie siedziałam.

Linka no sama jestem w szoku za to lajtowe podejście.

Co do ubranek, to te pierwsze Zu miała tak pół na pół z przewagą lumpkowych, ale potem już nie miałam jak z nią chodzić i się tam szarpać, więc kupowałam większość w smyku. Tam na wyprzedażach to ceny nieraz jak w lumpku. Teraz też już powoli do wyprzedaży idzie i i muszę policzyć ile bobo mniej więcej będzie miał na przyszłe lato i coś kupić już na zapas, ale to dopiero po połówkowym jak zobacze dokładny obraz przyrodzenia ;)

reklama
Dzień dobry.

Mnie z rana ciśnienie podniosła teściowa... W sumie nie wiem po co dzwoniła...

Ja od wczoraj siedzę nad posterem, bo w poniedziałek na konferencje jedziemy. Aż mnie głowa boli, bo już dawno przy komputerze tyle nie siedziałam.

Linka no sama jestem w szoku za to lajtowe podejście.

Co do ubranek, to te pierwsze Zu miała tak pół na pół z przewagą lumpkowych, ale potem już nie miałam jak z nią chodzić i się tam szarpać, więc kupowałam większość w smyku. Tam na wyprzedażach to ceny nieraz jak w lumpku. Teraz też już powoli do wyprzedaży idzie i i muszę policzyć ile bobo mniej więcej będzie miał na przyszłe lato i coś kupić już na zapas, ale to dopiero po połówkowym jak zobacze dokładny obraz przyrodzenia ;)
Ja tez wlasnie wypatrzylam ze w smyku czasem rzucaja dobre cenowo ciuszki, a i c&a ma tez dobre ceny , w rodzinie dziewczynce tez kupowalam ze sklepu 5 10 15 - jakosciowo tez sa ok. Powiem Wam ,ze nie wiem jak bede organizowac ta wyprawke pozniej,teraz nie chce mi sie i nie mam sil chodzic a pozniej...

Do góry