reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Kejti my dostaliśmy taki
1464877843-jn53l3.jpeg
a ten bez hamulca tańszy jest i tez bardzo ładny parametry ma takie same zobacz sobie ale mój jeszcze nie stoi na całych nóżkach
1464877894-2u11sf.jpeg

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Maleducada- kurcze tyle pracy... Ja po wyjściu na słońce po pół godziny się słaniam , a co dopiero żeby jeszcze np. plewić. Uważaj tylko na siebie.... Bo wysiłek fizyczny w połączeniu ze słońcem może być niebezpieczny. Nie możecie kogoś do pomocy wziąć na te najgorsze 3 miesiące. Wiem, że sąsiedzi teściów na wsi tak robią jak jest bardzo dużo pracy i nie wyrabiają.

Ale mój maluch od wczoraj daje czadu. Bez przerwy się wierci i to już są wyraźne ruchy. 17 tydzień przy moim niestety sporym brzuchu to i tak niezły wynik. Bałam się , że mogą być później. Fajnie, bo teraz już będę wiedziała, że z maluchem wszystko dobrze

Maleducada- kurcze tyle pracy... Ja po wyjściu na słońce po pół godziny się słaniam , a co dopiero żeby jeszcze np. plewić. Uważaj tylko na siebie.... Bo wysiłek fizyczny w połączeniu ze słońcem może być niebezpieczny. Nie możecie kogoś do pomocy wziąć na te najgorsze 3 miesiące. Wiem, że sąsiedzi teściów na wsi tak robią jak jest bardzo dużo pracy i nie wyrabiają.

Ale mój maluch od wczoraj daje czadu. Bez przerwy się wierci i to już są wyraźne ruchy. 17 tydzień przy moim niestety sporym brzuchu to i tak niezły wynik. Bałam się , że mogą być później. Fajnie, bo teraz już będę wiedziała, że z maluchem wszystko dobrze
Ale masz fajnie tez bym chciala juz cos poczuc, a tak to zastanawiam sie czy tam wszystko w porzadku :(

Mama czwórki zatrudnić do pomocy to słabo, ja mam swoje jarzyny i sama muszę ogarnąć a jeśli chodzi o truskawki to wiadomo że ile dam radę, jak będę miała dość to przerwa, rodzice mnie katowac nie będą przecież. W tamtym roku w ogóle nie pomagałam i ile dali radę to zebrali, wszystkie ciotki się do pomocy zjezdzaly, a czego nie zebrali to trudno, przypadło. Nikt do mnie pretensji nie miał, ale teraz dobrze się czuje i lekarz też leżeć nie każe więc nawet głupio by mi było nie pomagać.

Martini jeszcze jest czas na ruchy. U mnie są tak subtelne póki co ze musze się położyć i wyciszyć żeby je zauważyć.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Maleudada- pewnie, że jak się czujesz na siłach to można pracować. Napisałam tak bo pisałaś wczoraj o tych bólach brzucha w połączeniu z wymiotami i jakoś tak to odebrałam, że masz już dosyć:sorry2:

Martini- już niedługo na pewno i Ty poczujesz dzidziusia. Ja się tak stresuję bo mam toxo , a to może się wiązać niestety z obumarciem dzidzi . Dla mnie te ruchy są mega ważne. W zdrowej ciąży to ryzyko jest na tym etapie prawie żadne, także spokojnie.;-) ;)

reklama
U mnie też brak ruchów.
Co do pracy w ogródku, zadna siła mnie nie zmusi. Nienawidzę i dostaje szału jak lata koło mnie jakiś owad więc podziwiam każdego kto przy tym robi.
Za to przy aucie mogę grzebać i wtedy nic mi nie przeszkadza, dzisiaj 3godziny spedzialam w sumie w bagażniku, wróciłam uwalona po łokcie w smaze a jaka szczęśliwa :)

Mój brzuch też już duży, dodam wam jutro zdjęcie po wizycie, mam nadzieję że wszystko ok :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry