reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Kejti my dostaliśmy taki
1464877843-jn53l3.jpeg
a ten bez hamulca tańszy jest i tez bardzo ładny parametry ma takie same zobacz sobie ale mój jeszcze nie stoi na całych nóżkach
1464877894-2u11sf.jpeg

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Maleducada- kurcze tyle pracy... Ja po wyjściu na słońce po pół godziny się słaniam , a co dopiero żeby jeszcze np. plewić. Uważaj tylko na siebie.... Bo wysiłek fizyczny w połączeniu ze słońcem może być niebezpieczny. Nie możecie kogoś do pomocy wziąć na te najgorsze 3 miesiące. Wiem, że sąsiedzi teściów na wsi tak robią jak jest bardzo dużo pracy i nie wyrabiają.

Ale mój maluch od wczoraj daje czadu. Bez przerwy się wierci i to już są wyraźne ruchy. 17 tydzień przy moim niestety sporym brzuchu to i tak niezły wynik. Bałam się , że mogą być później. Fajnie, bo teraz już będę wiedziała, że z maluchem wszystko dobrze

Maleducada- kurcze tyle pracy... Ja po wyjściu na słońce po pół godziny się słaniam , a co dopiero żeby jeszcze np. plewić. Uważaj tylko na siebie.... Bo wysiłek fizyczny w połączeniu ze słońcem może być niebezpieczny. Nie możecie kogoś do pomocy wziąć na te najgorsze 3 miesiące. Wiem, że sąsiedzi teściów na wsi tak robią jak jest bardzo dużo pracy i nie wyrabiają.

Ale mój maluch od wczoraj daje czadu. Bez przerwy się wierci i to już są wyraźne ruchy. 17 tydzień przy moim niestety sporym brzuchu to i tak niezły wynik. Bałam się , że mogą być później. Fajnie, bo teraz już będę wiedziała, że z maluchem wszystko dobrze
Ale masz fajnie tez bym chciala juz cos poczuc, a tak to zastanawiam sie czy tam wszystko w porzadku :(

Mama czwórki zatrudnić do pomocy to słabo, ja mam swoje jarzyny i sama muszę ogarnąć a jeśli chodzi o truskawki to wiadomo że ile dam radę, jak będę miała dość to przerwa, rodzice mnie katowac nie będą przecież. W tamtym roku w ogóle nie pomagałam i ile dali radę to zebrali, wszystkie ciotki się do pomocy zjezdzaly, a czego nie zebrali to trudno, przypadło. Nikt do mnie pretensji nie miał, ale teraz dobrze się czuje i lekarz też leżeć nie każe więc nawet głupio by mi było nie pomagać.

Martini jeszcze jest czas na ruchy. U mnie są tak subtelne póki co ze musze się położyć i wyciszyć żeby je zauważyć.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Maleudada- pewnie, że jak się czujesz na siłach to można pracować. Napisałam tak bo pisałaś wczoraj o tych bólach brzucha w połączeniu z wymiotami i jakoś tak to odebrałam, że masz już dosyć:sorry2:

Martini- już niedługo na pewno i Ty poczujesz dzidziusia. Ja się tak stresuję bo mam toxo , a to może się wiązać niestety z obumarciem dzidzi . Dla mnie te ruchy są mega ważne. W zdrowej ciąży to ryzyko jest na tym etapie prawie żadne, także spokojnie.;-) ;)

reklama
U mnie też brak ruchów.
Co do pracy w ogródku, zadna siła mnie nie zmusi. Nienawidzę i dostaje szału jak lata koło mnie jakiś owad więc podziwiam każdego kto przy tym robi.
Za to przy aucie mogę grzebać i wtedy nic mi nie przeszkadza, dzisiaj 3godziny spedzialam w sumie w bagażniku, wróciłam uwalona po łokcie w smaze a jaka szczęśliwa :)

Mój brzuch też już duży, dodam wam jutro zdjęcie po wizycie, mam nadzieję że wszystko ok :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry