reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Lilith zasnąć nie mogłam, ale potem już dobrze. Chociaż mam opory żeby pójść tamtędy z dzieckiem w wózku...

Emka UK.

Katerineczka my nie obchodziliśmy dnia dziecka :p mój synek miał też wczoraj urodziny, ale tort planuje na niedzielę.

Agucha to dużo nowości! Gratuluję! (i ślubu i synka)
I zazdroszczę wyjazdu :-)

Dziewczyny jeśli o zakupy chodzi to ja też zwykle z listą bo inaczej nie dość, że za dużo wydaje to jeszcze połowy potrzebnych rzeczy zapominam. (liste robię w aplikacji keep więc bardzo wygodnie, bo łatwo odhaczyc co mam, a telefonu rzadziej się zapomina niż karteczki :p).

Gaga dentysta w 2 trym :-)

Aob ja za bobem ogólnie nie przepadam, czasem sobie z makaronem zjem :-)

Weszłam dziś z nadzieją, że się dowiem co u Lilith, a tu cisza, ech :-(

Mama czwórki zazdroszczę że tak długo śpią! U mnie dziś przed 5 synek wstał.

Netta zdrówka! I dużo siły.

Powiedzcie czy któraś z Was tu pracuje w polu albo chociaż w ogródku? Mnie to wkurza, do tej pory nic mi nie było, a wczoraj 2 razy zachodzilam, tak mnie brzuch bolał, trochę jak kolka tak pod prawym żebrem. Miała tak może któraś? Jak chwilę polezalam to wszystko super, ale jak się ból pojawiał to ledwo do domu doszłam, tzn raz pod drzwiami padłam nie miałam siły wejść, drugi raz w ogóle po drodze usiąść musiałam i wymiotowalam. Dziwne to, a pole zarośnięte i truskawki się pojawiają więc teraz dużo pracy będzie, ech :-/

Na pocieszenie najadlam się czereśni i truskawek - lubię te początki :-)
Dziś pogoda słaba, ale to dobrze, mieszkanie trochę ogarnę bo ostatnio częściej mnie tu nie ma niż jestem. I od słońca trochę odpoczne bo wczoraj tak mnie zjaralo że piecze :-(

Miłego dnia wszystkim!
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, hej dziewczyny:-)

Mamo czworki-cudowna z Ciebie mamusia ze tak sie przejmujesz wystapieniem synka. Dobrze ze maz bedzie i synek na pewno zrozumie sytuacje :-) nos do gory i daj znac jak tam mieszkanko:-)

Ivi-super ze zalozylas nowy temat dot.wyprawki :-) im wiecej pomyslow/sugestii tym lepiej:-)

Ech dziewczyny we wtorek chyba czulam ruchy. To bylo takie jakby pukanie zaraz nad lonem, czulam je kilka razy w ciagu dnia chyba 4 a wczoraj cisza i dzisiaj tez :-/ zaczynam swirowac. Dzisiaj 18w1d czyli w sumie zaczety 19tydzien. Moze to jednak nie byly jeszcze ruchy?

Witam i ja...

Nie moge nadgonic bo za duzo sie u mnie dzieje a w szczegolnosci za duzo "imprez" i ciagle goszczenie sie hehe :-)

Mama czworki co do Lilith to calkowicie sie zgadzam..
a co do synka tp przykre to ze nie.bedziesz ale pewnie nie ostatni raz bedzie sytuacja w ktorej trzeba bedzie wybierac.. dobrze ze maz bedzie :-)

Maleducada uwazaj kurcze bo jak az tak boli to powinnas lezec a nie ogarniac mieszkanie.. i uwazaj na.slonce bo za duzo to wiadomo... ja osobiscie nie mam ani kawalka ogrodka i nie nadawalabym sie bo ja mdleje na sloncu zas a do tego to naprawdę ciezka praca...

Priinceseczka mogly to byc ruchy i moga z poczatku nie byc odczuwane codziennie bo dzidzia ma jeszcze sporo miejsca a i ty chodzac i zajmujac sie czyms mozesz nie poczuc nawet :-) gratuluje :-)

wiecej grzechow nie pamietam hehe :p

Mamusie potrzebuje pomocy
Moja mama wymyśliła że kupi Julkowi na dzień dziecka rowerek. Powierzyla te zadanie mojej siostrze która ma w tajemnicy przede mną kupić przywieźć a w weekend ja jadę z Julciem do rodziców to dostanie. Tylko że siostra pyta się mnie (oczywiście w tajemnicy przed mama) jaki-mama jej poleciła z pedalami. No i tu moje pytanie. Chyba dla takiego dziecka z pedalami nie, co? Raczej biegowy. W każdym razie stanęło na tym że ja mam wybrać. Julek ma 21 miesięcy. Polecicie coś konkretnego? W cerfie są teraz u nas kinderkraft na promo. Podobają mi się puky ale nie chce jej naciagac, tak do 150zl.na co zwrócić uwagę i jakiej firmy szukać?

Aob a cóż to za imprezowy czas Ci się trafił :p
U mnie to nie bardzo jest wyjście, trzeba pracować i już, a wczoraj po prostu zapomniałam koszuli z długim rękawem i efekt jest jaki jest :-/ słońca w polu unikać się nie da.
A leżeć nie muszę, to nie boli ciągle, tylko właśnie wczoraj, nie wiem czy za bardzo coś sobie tam zgniatalam czy jak... Polezalam chwilę i mijalo.

Keejti ja bym brała chyba z pedałami ale żeby miał też rączkę do pchania i podstawki pod nóżki.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kejti jak ty chcesz rower to najpier pobiegaj sama przygotuj sie do tego fizycznie jak nie jestes w formie, bo on ci na nozkach zapiernicza jak szalony a co mowic na rowerze hehe:)

Hahaha bardzo śmieszne ;d chodzi o to że ja bym jeszcze poczekala ale jak nie wybiorę to i tak kupi taki jak będzie uważała najpewniej 3kolowy z pedalami w przednim kole co ponoć bardzo niezdrowe

reklama
Kejtti- taki z pedalami w przednim kole to lipa. Wybierz taki zeby mial normalnie pedala ale i podnozki (moja chrzesnica ma 3.5 roku i dopiero zaczyna lapac jak sie pedaluje) ale takie wydaja mi sie drogie do 150zl to biegowy lepiej kupic.

Do góry