reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

U mnie myslenie coraz bardziej szwankuje :/ niby nic ale ciezko mi sie skupic na czymkolwiek dlatego moge czasem pisac tu bez ladu i skladu heh :)
Powiedzcie prosze ze tez tak macie?

Ivi to ja tez juz gratuluje zdanego egzaminu bo z pewnoscia 5 wpadnie :)

Keejti ja mam jakis kardio cos tam kupiony w auchan i przez rok duzo uzytkowane i jest ok ale nie wien czy tam mozna sterydy.. ja bym tam wszystko wlala ;p

Emka nie ma to jak pocieszenia meza :)

Linka dobrze ze przyszli ale ja to zadziorna pod tym wzglem jestem i jeszcze wczoraj byliby w domu.. tesciowa chyba juz zapomniala jak to jest miec male dzieci... organizacja najwazniejsza...

Majdaczek a Twoja gin codziennie przyjmuje?? Bo ja czujesz sie dobrze i nic juz sie nie dzieje to ja bym nie szla dzis a ewentualnie jakby cos zaczelo sie dziac.. ale to zalezy od Ciebie wylaczni.. bo jak masz sie stresowac to moze lepiej idz.. ciezko doradzic..

Edit.
Diabliczka jak tam synek? Bylas z ta raczka u pediatry?

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Maleducada ja pracowałam w maczku z murzynem. No i zdarzył się nawet tekst "poproszę kawę tak czarna jak Ty" nie wiem jak się poczuł ale ma dużo dystansu do siebie tak między bliskimi znajomymi potrafi powiedzieć np coś w stylu "nie wiesz tego? To jesteś daleko za murzynami" takie luźne podejście. Choć widziałam bo w sumie mieszkaliśmy przez ścianę że jeżeli ktoś obcy coś skomentował to nie było mu do śmiechu.

Ja dziś chyba mam lepszy dzień. Dzwoniłam do pracy i tylko w tym mies mam taką niska wypłatę bo nie mam całego miesiąca zwolnienia później będzie ponad 300zl więcej uff.

No i jeszcze świetna wiadomość dla mnie te szeregowke z której zrezygnowałam z racji czasu budowy okazało się że za miesiac-dwa rusza sprzedaż i do końca roku będą gotowe pod klucz. Cieszę się okropnie. Lecimy dziś do banku wypytac co i jak z kredytem jak to jest z niekaealnoscia i jak mi się umowa z dniem porodu kończy i szybko załatwiamy :) byłoby super moc w styczniu - lutym być w swoim domku. Do tego facet nie podnosi ceny za metr na nowych a jeszcze obiecał zniżkę z racji tego że siostra teraz od niego kupila:)

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się i ja
nie było mnie przez weekend bo w sobotę jeździliśmy za płytkami do kuchni żeby w końcu między szafkami położyć a później jeszcze za stołem i krzesłami do kuchni bo też jeszcze nie mieliśmy a wczoraj byliśmy na komunii i wróciłam padnięta a dziś masakra nie wiem czy mnie jakieś choróbsko nie zbiera:/ katar mi się zaczął gardło pobolewa i ogólnie osłabiona jestem strasznie, nie wiem jak ja dziś obiad zrobię :(

przepraszam, że tylko o sobie ale nie moc mnie dopadła

Witajcie dziewczyny :-)

Lilith-niestety jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka :-) mam nadzieje (maz jeszcze wieksza) ze na najblizszej wizycie sie okaze :-)
A co do piersi to nie bola ale strasznie sutki mi stercza i to mnie tak wkurza ze tragedia...nawet czasem w staniku to czuje... laskocze mnie to strasznie. Brr nie lubie az mnie otrzasa jak i tym mysle.

Kejtii-ja przed ciaza lubilam jak maz bawil sie piersiami a teraz nienawidze. Doslownie rzucam sie na niego jak kocica hehehe :-)

Dziewczyny piszecie o twardnieniu macicy. Probowalam jej szukac ale nie potrafie...
Mnie czasami ciagnie w podbrzuszu czuje to kilka razy w ciagu dnia ale gin powiedzial ze moge odczuwwc bo tam wszystko sie rozciaga.
Z witamin to tylko pregne plus biore i tyle.

Aob metoda OPOL jest najbardzej polecana metoda w rodzinach wielojezykowych.One Parent One Language .Czyli kazdy rodzic od poczatku mowi do dziecka tylko w swoim jezyku , bron boze nie mieszajac z innym np jezykiem matki.Jezyk otoczenia sie zostawia i dziecko lapie go samo bo i takw pewnym momencie ten jezyk zacznie dominowac i wypierac jezyki rodzicow.Dlatego ja rozmawiam tylko po polsku z mloda , na pytanie zadanie w innym jezyku tez odpowiadam po polsku , ze mna jest tylko polska tv i polskie ksiazki i tak samo z ojcem tyle ze on w swoim jezyku.Opol to najszybsza metoda na wielojezyczne dziecko:p Znam dzieci ktore ledwo zaczely szkole a biegle sa w czterech a nawet pieciu jezykach .I to jest piekne :)

Majdaczek ja bym poczekala spokojnie do czwartku jak nic się nie dzieje.

Keejti, to świetna wiadomość ha.

Linka co za kobieta..ale już sporo o niej pisalas to jie zaskakuje. Taki rozgardiasz najgorszy heh. Dzieci zadowolone chociaż?

Princeseczka, mnie ostatnio prawy bardzo pobolewa, jakby ktoś igły w niego wbijal..

Macice sprawdza się na plecach, jak się rozluzni. Przejzdzasz ręką od łona do pępka, leciuko naciskając, juz pewnie jest wypukla tez i nagle w połowie drogi czuje się spadek i palce się zapadają. Tam jest teraz dno macicy. U mnie mój nawet czuje. Normalnie powinna być miękka, jak twardnieje to kamień przypomina i jest taka hmm ciężka.

Aob Diabliczka coś milczy, tez wywolywalam i cisza.. Oby nic złego.
Pociesze Cie, ze ja też nie myślę hihi.

Dzismam kijowy dzień, do tego wszystko i wszyscy działają mi na nerwy. Ale ogarnelam juz cały dol w domu. Niedlugo idę na górę, tylko troszkę odsapne.

Mi ciężko się wypowiadać w sprawie imigrantów czy kolorowych. Sama jestem imigrantka tylko biała i to mogę odczuć a kolorowi są wszędzie. Na początku 9 lat temu to jak widzialam takich prawdziwych..w turbanach etc to był szok.. Teraz jakbym miała wejść do sklepiku i obslugiwalby mnie bialas to byłoby to dziwne. Szkoły mieszane, jedna dobra koleżanka Judi i jej liczne rodzenstwo są z Somali, przyjaciółka ma tatę z Kuby i dla nas to cakiem normalne. Za to nienawidzę rumunstwa.. I nie kryje się z tym.. Tym bardziej, widząc co u nas się dzieje..

No i boleć zaczyna, przedobrzylam.ide po magnez

Wiklinka.. Moja po pl nie gada nie czyta nie pisze.. A początkowo to był jedyny język w domu..Ona go wyparla mimo nauki etc..
Ale akcent ma scouse jak powinna w Liverpoolu, wiec nawet angolowi spoza ciężko zrozumieć tak szwargota.

Tak to brzmi;:

Sorrki, wskoczylo dwa razy. Idę sprzątać dalej, potem reszta prania i prasowania ufff

Ostatnia edycja:
reklama
Lilith a ty mowisz do niej tylko po polsku? Ja nawet jak mala zaczyna mowic w innym jezyku przestawiam ja na polski, ciezkie to ale mam nadzieje przyniesie efekt. A jezyk otoczenia awsze bedzie dominujacy. Mamy mase ,, kawiatkow,, ze zdanie po polsku ale wpleciona arabskie slowa . Lub polskie slowa odmienione w przedziwaczny sposob szczcegolnie liczby pojedyncze np 2 skarpetki - 1 skarpetk , przytulanie - mama przytulk mnie . Nie poprawiam , tylko powtarzam przy okazji w poprawnej formie .Tak samo chcemy dzialac przy drugim dziecku i stosowac te sama metode . No i dla dziadkow z obu stron to tez ulatwienie bo moga sie dogadac .......Przyklad sprzed sekundy . Kattousa bara mi stad:) czyli Wiki wygania kota z lozka :)

Do góry