Keejti-93
Fanka BB :)
Ja nie mogę z tego względu że mam problem z kanalikami. Soczewki zbierają brud i kurz i odprowadzaja je w kącik oka. Normalnie to nic strasznego, jest to razem z łzami wydalane ale y mnie to tak nie działa, kanaliki mam zwężone. Kilka ładnych lat nosiłam soczewki codziennie aż w końcu stan zapalny i prawie rok temu obudziłam się rano nie widząc na jedno oko. Szybko do szpitala i zabieg później miałam podobnie z drugim tylko reagowalam wcześniej. I dlatego od tamtej pory noszę okulary, dopiero teraz będę powoli próbować bo na razie nic się nie dzieje. Miałam kilka razy robiona tomografie oka no i takie dostałam zalecenie. Ale to nie jest absolutnie tak ze nie można nosić soczewek. Teraz z na prawym oku mam ok - 7 ta wada mi skacze bo się powoli normuje dlatego mam różne szkła i częste kontrole a na lewe praktycznie nie widzę. Agucha ja się przyzwyczaiłam na początku był dramat ale wybrałam sobie oprawki inne niż zawsze miałam i jakoś przywyklam.
Co do przerwy po porodzie trochę na 100% nie można przy karmieniu piersią. A później spoko luz z tym że masę badań trzeba zrobić i wymagań spełniać no i koszt też jest. Ja wcześniej się wahalam bo zawsze jakieś ryzyko że nie wyjdzie jest. No i jeżeli w młodym wieku to trzeba później powtórzyć. Ale teraz jak nie widzę praktycznie nic i tak to się zdecydowałam.
Sorki ze ja o sobie. Obejrzałam tylko mnie kochaj i uciekam spać bo dziś byłam w pracy.
Co do przerwy po porodzie trochę na 100% nie można przy karmieniu piersią. A później spoko luz z tym że masę badań trzeba zrobić i wymagań spełniać no i koszt też jest. Ja wcześniej się wahalam bo zawsze jakieś ryzyko że nie wyjdzie jest. No i jeżeli w młodym wieku to trzeba później powtórzyć. Ale teraz jak nie widzę praktycznie nic i tak to się zdecydowałam.
Sorki ze ja o sobie. Obejrzałam tylko mnie kochaj i uciekam spać bo dziś byłam w pracy.