reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros, a może wyczyść sobie nosek katarkiem, tym do odkurzacza. A potem inhalacje i woda morska. Ja też bym nie dała rady z płukaniem, ale taka metoda wydaje mi się, że do przeżycia.

Mialam iść na pobranie, ale M ma jakieś biznesy z rana i jutro zawiezie mnie a dyżur lab.

Zu śpi. A mnie sie nie chce. Popisze w końcu coś na blogu, bo pajęczynami obrósł. Będę tak wykorzystywać ciążową bezsenność.

reklama
Hej wszystkim.
Dziękuję za miłe powitanie.
Jak ja się stęstkniłam za nadrabianiem Was...
Z tego o czym pisałyście najwięcej:jeżeli chodzi o migreny to miewam ale lekkie i na szczęście ostatnio rzadko. Z reguły pomaga 2xparacetamol i właśnie polecany przez Milagros Amol lub. czeska Alpa Francovka . Zawsze mam takie preparaty w domu i stosuję np.na bolącego zęba,głowę, czy mięśnie.
Jeżeli chodzi o kłucie to niestety bardzo mi dokuczają. Przedwczoraj pół dnia przeleżałam bo tak mnie kłuło z prawej strony podbrzusza. Bałam się ,że to wyrostek. Kłuje mnie też przy gwałtownej zmianie pozycji ,pytałam wczoraj o to gina i mówi,że to normalne,bo tam wszystko się rozciąga i żeby się tym nie przejmować . Dużo bardziej niepokojące i niebezpieczne są intensywne bóle skurczowe w podbrzuszu.

Z wczorajszych tematów to tyle .
Mega mnie męczą mdłości już nawet imbir nie pomaga. Bez prErwy mi nie dobrze. Gdzieś wyczytałam,że jak mdłości są bardzo intensywne to może to wskazywać na córkę ze względu na specyficzne hormony. W sumie to nie bardzo w to wierzę bo jak byłam w ciąży w efekcie ktorej urodził się Szymonek też mi mdłości dokuczały .
Dobra, trzeba dzoewczyny do przedszkola zacząć ubierać. Miłego dzionka wszystkim.

Współczuję Wam tych migren :/
Milagros u nas też niedługo roczbica-21 kiedy u Was? Chciałam Coś fajnego zaplanować ale nie mam pomysłu.
A wadę wzroku też mam dużą, będziesz miała x tego względu cc?

U nas powoli pobudka co się rzadko zdarza o tej porze i na wizytę a potem szybkie zakupy bo m do pracy. Za to jutro chyba sobie odbije i podjadę do hm :)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja też do przedszkola się zbieram, musze być przed ósma bo Michał idzie na konkurs piosenki rajdowej :blink: śniło mi się ze byłam na prenetralnym i lekarka mi powiedziała ze urodzenia córkę a ja nie mogłam uwierzyć i ciągle powtarzałam ze to nie możliwe bo samych synów mam i napewno syn będzie ..

Pterusinska nie przejmuj się będzie wszystko w porządku

Zazdroszczę zakupów , nie mogę sobie przez ten ZUS narazić pozwolić na nic ... dzwoniłam wczoraj do działu wypłat zasiłków i pani łaskawie powiedziała ze powinni przesłać do końca przyszłego tygodnia , tłumacze jej ze na zwolnieniu jestem od 29 lutego i przeciez mam zobowiązania ale ich to nie interesuje i co ona może zrobić ... odwiedzę ich we wtorek osobiście bo przez tel to można sobie mówić ...

Ja akurat nie wiem co to migrena, ale z waszych doswiadczen stwierdzam, ze ani troche nie chce sie dowiedziec:-\

Takie klucia w brzuchu czy ciagniecia tez mam i tez lekarz mowil, ze to normalne :-)

Zakupow Wam tez zazdroszcze, ale dlatego, ze ja ani teraz nie jestem na silach na takie wyjscia, a do tego ciazowych ciuchow mam az za duzo z poprzedniej ciazy... ewentualnie na lato jakas fajna sukienke sobie kupie, ale to pozniej :-)

Hej dzieewczyny:-)
Ja tez dzisiaj sie nie zebralam na badania bo ciagle mnie mdli i cofa :-( jutro podjade chocby nie wiem co.

Jutro popoludniu mamy jechac do znajomych uff az sie boje ze tam zwymiotuje :-( bardzo mnie draznia wszelkiego rodzaju zapachy...

Witam się i ja:)
Ja też nie wiem co to migrena i mam nadzieję że się nie dowiem
Co do brzucha bolał mnie wczoraj i w nocy teraz go nie czuję
Czasem robi mi się nie dobrze i odrzuca mnie od jakiegoś jedzenia
Śniło mi się dziś ze miałam córeczkę Laure i nosiłam ja sobie na rękach

reklama
Witam sie i ja z rana co do migren to wspolczuje ;)
Keejti ja mam wade wzroku Corke rodzilam naturalnie teraz cc od okulisty :)
Corcia jeszcze spi to was przegladam :)
Czy wam sie tez zacina suwaczek mi juz 2 dzien sie zacial ;/

Do góry