reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

To od cytologi, ponoć nie powinno się tak szybko robić.

Agulek 2.2 i cykle mam 26 dniowe. Mi nie chodzi o różnice om a usg a wielkość mojego malucha a waszych maluchow. Mój zawsze wiejszy o te dwa dni, więc nie wiem skąd jej się ubzduralo, ze jest jednak mniejszy!

Dostalam antybiotyk, Niby infekcja tak mocna ze się nie zwleka i nie zawsze to co naturalne zadziała a może zaszkodzić maluchowi. Bookuje scan na za tydzień bo mam mega piętra, juz mam dość takich nerwow niepotrzebnych i ten ból podbrzusza.. Jak niby dzidzia mjiejsza to niby jeszcze 3 dni do @ to nawet nie mam na co zwalić. Nikt tam Kuzwa nie odbiera..

reklama
Może być plamie i na drugi dzień, chociaż brązowy kolor wskazywalby raczej na pozostałości z drobnego krwawienia po wczorajszym badaniu. Dlatego kolor nie jest krwistoczerwony :-) a plamienie było tak słabe,że dopiero dziś z śluzem zauważalne :-)

Dominika czekamy na wieści.

Zana może to po cytologi, obserwuj.

Lilith po co ty te 2 dni tak rozkminiaz? Dla mnie to nie ma sensu, po co wy liczycie kiedy w jakie dni miałaby być kolejna @ ja nic takiego nie robię, podbrzusze dziś czuję więc przed spacerem nospa i nie myślę kiedy kolejna @, po co? Nakręcacie się niepotrzebnie.

Rozmawiałam z właścicielka tamtego domu i doszłam do wniosku że na podłogę w pokojach i kuchni zamiast paneli to kupię jakąś fajną wykładzinę ;-), przynajmniej m nie będzie składałem paneli z kolegą i pil a teraz są takie fajne wykładziny że coś wybiorę, tylko ciekawe co m na to he.

Lilith dobrze ze antybiotyk, czasem to lepsze, ja w ciąży z najmłodsza wiecznie chora byłam, antybiotyk nie brałam bo lekarz nie kazał, Lili urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc, najprawdopodobniej to że ja tyle czasu chora i porządnie nigdy nie dołączona, teraz nie wahalabym się przed antybiotykiem.

Lilith a jak cie boli ten brzuch? Ja czuję taka pelnosc i tako ucisk bardzo delikatny, takie napieranie jakby, znasz coś takiego?

Lilith ja miałam cytologia na samym początku jak jeszcze nie było widać ciąży. Tak wyszło. I jak ostatnio byłam to był wynik i juz narazie nie muszę robić podobno. Tak lekarka stwierdziła.
Co do antybiotyku to lekarz na pewno wie co robi. Ja w poprzedniej ciąży tez musiałam brać antybiotyk i wszystko było dobrze :-)
Poza tym na pocieszenie w jedzeniu, które jemy jest już tyle antybiotyków, że gdyby miały nam zaszkodzić to już byśmy pewnie swiecili w ciemności :-)
Także spokojnie się lecz i odpoczywaj :-)

Dorota ciekawa jestem skąd się jej wzięło to, skoro chyba wszędzie dany wymiar to dany okres. O to mi chodzi. No chyba ze angole mają nawet własne wymiary haha. Mi to obojętne, Wazne by było dobrze..

Co do boli to uwierz, że to inne bole niż wcześniej. Mam tak dzis jyz 3 dzień, na szczęście mniej kluje. Nospa i magnez mi nie pomaga! Stąd nie da się tak łatwo uspokoic.. Dziewczyny pow. I tak też gdzieś wyczytalam, ze w okolicach @ może boleć bardziej, wiec się uspokoilam ale zas mysle, ze musiałabym przyjąć moja datę a nie tamta..

Bafinko, dobrze że jesteś kochana.

Idę zaraz na paski moczu nasikac czy infekcji nie ma, lekarka tez kazała bo może stąd boli..

Venus jak juz szłam to sprawdzalam czy ten anty bezpieczny, wiedziałam co chce hihi.

Zana, tak możesz później poplamiac.

O właśnie miałam napisać czy nie masz infekcji dróg moczowych, bo ja właśnie na to antybiotyk brałam. Lekarka wtedy mi mówiła,że nie leczona może powodować zapalenie płuc u noworodka po porodzie.
Także chyba lepszy antybiotyk :-)

reklama
Oki, czasem lepiej zrobić. Ja stąd jestem nauczona, ze za szybko się tam tak nie gmera właśnie przez możliwość plamienia. Nic się nie martw, powinno minąć.

Do góry