reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros dziekuje za info.na pewno zobacze:-) bo dosc sporo nam tego idzie.

Moze w szpitalu Wam poleca cos do pielegnacji?
Ja czytajac o odparzeniach natknelam sie takze na dobre opinie o masci tranowej. Ale nie stosowalam jej u nas bo clotrimazol i bepanthen daja poki co rade.

reklama
My też na bepanthenie i idzie jak woda. Kupuję w necie te duże opakowania właśnie. Ostatnio za 28zł plus przesyłka. A ostatnio w aptece wodzialan 100g za 60zł [emoji32]

Milagros jest jakas maść z ziaji pieciokrotnikowa czy jakaś taka trudna nazwa podobno działa cuda.

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Milagros a moze linomag? Ale ten z cynkiem.... Bo na odparzenia to ogólnie masc z cynkiem. I moze maka ziemniaczana posypać??
A powiedz mi Twoja mala miala jakis kontakt z dziećmi?? Skad ten rota mogl sie przyplatac?
Emalka gdzie taki tsni belanthen dopadlas?
Dziewczyny co Wasze dzieciaczki robia w dzien? Kiedy nie jedza i nie płaczą? Moj coraz mniej spi....

Ostatnia edycja:
Milagros właśnie w szpitalu dawali do pampersa tormentiol, witamine A i czysty Linomag.
Ale kurcze skąd ten rota :-/

U nas z tego co mi sie zdaje to też sie płaci za łóżko, chyba, że jest się kp, ale to też nie zawsze są miejsca, szczególnie w okresie chorobowym. Najczęściej matki śpią na krześle lub na podłodze. Chyba, że uda sie dostać do szpitala Pro Familia. Tam są ludzkie warunki.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Ja z Basia (ale miała juz 4latka) spałam na fotelu ogrodowym... pokój tak mały ze o dodatkowym łożku nie było mowy, trzy noc i aż trzy, ale jak ktoś dłużej musi to dramat.

Basieńka Iza nie śpi codziennie od 8-12 i potem od 16/17-22 i w tym czasie hmm... ciagle je, płacze lub coraz wiecej patrzy. Ten drugi czas - popołudniu jest dla mnie ciężki bo ona chce jeść a ja mam wrażenie ze cycki nie maja sie kiedy napełnić :( jak wisi prawie non stop,

W ogóle to dokarmianie idzie kiepsko bo jak wypije 20-30ml mm w dzien to duzo, bym musiała swoje odciągnąć ale jak ona ciagle je to nawet nie ma kiedy:( jutro pediatra moze cos doradzi, jest ponoć tez mleko mm wspomagające jelitka, przeciw zaparciom i ruch kupki. U nas jedna - dwie dziennie sa ale np dziś widzę ze ja meczy brzuszek bo od rana rzuca sie na cycku, pręży i purtaski :( mysle co zbadałam na tych imieninach...

Dziękuje za życzenia dla Basi:)

Co do kremu to my mamy linomag maść zielony i linomag z cynkiem i użyłam ich łącznie moze z 10 razy. Wieczorem dupcie przejadę czasem olejem z kokosu (poza kąpielą w nim) i odpukać żadnych podrażnień brak.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak długo śpią? Mój mały jak dostał jesc kolo 13-14, przebudzil się koło 16.30. Położyłam go na brzuszku obok siebie (zalecenie poloznej żeby go kłaść przed karmieniem bo potem problemy z brzuszkiem) Po kilku minutach zasnął i śpi.

Olinek jest już z nami[emoji177] 28.11 g. 8.55

Basienka moj jak nie spi to ukladam go do fotelika samochodowego i daje mu swoj popis wokalny hahaha :-D wlaczam piosenki dla dzieci i tekst i spiewam razem z kompem caly czas utrzymujac kontak wzrokowy z mlodym :-) chyba mu sie to podoba bo patrzy we mnie i sie usmiecha. Czasem otwiera buzke jakby chcial ze mna pospiewac i wydobedzie z siebie jakoes gloski:-) najgorzej cierpi na tym moj maz :-D czasami prosi abym przestala ;-D
Na macie tez probowalam go klasc ale jest jeszcze chyba za maly. Nie interesuja go jeszcze te zabawki. Uwielbia sluchac jedynie pozytywki z karuzeli

reklama
Milagros mi pomógł Sudocrem jak mała miała odparzenia dupke po biegunkach. Najpierw przemywałam lekko chusteczka z grubasza, pózniej przemywałam woda i wlasnie Sudocrem który jest z cynkiem i używałam go tylko na odparzenie a codziennie Bephanten który przy odparzenia nie daje rady.

U nas z dnia na dzien coraz większe cyrki. Mała zaczyna wyć zaraz po jedzeniu nawet jeśli zrobiła kupkę nie dawno. Wyglada jakby jej moje mleko nie pasowało. Wykręca sie i wierci aż cieżko ja utrzymać na rękach. Nabiał ograniczyłam do minimum a dziś jeszcze krostki na twarzy wyskoczyły. Podaje małej herbatę koperek, troszke pomaga bo nie chce truć jej kropelkami chociaż juz nie wiem ile wytrzymam. W środę mamy pediatrę to musi koncie poradzić.

Princeska fajnie ze Synek chce cie słuchać bo moja to krzywi sie i marszczy brwi jak zaczynam śpiewać :-)

Do góry