reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros dziekuje za info.na pewno zobacze:-) bo dosc sporo nam tego idzie.

Moze w szpitalu Wam poleca cos do pielegnacji?
Ja czytajac o odparzeniach natknelam sie takze na dobre opinie o masci tranowej. Ale nie stosowalam jej u nas bo clotrimazol i bepanthen daja poki co rade.

reklama
My też na bepanthenie i idzie jak woda. Kupuję w necie te duże opakowania właśnie. Ostatnio za 28zł plus przesyłka. A ostatnio w aptece wodzialan 100g za 60zł [emoji32]

Milagros jest jakas maść z ziaji pieciokrotnikowa czy jakaś taka trudna nazwa podobno działa cuda.

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Milagros a moze linomag? Ale ten z cynkiem.... Bo na odparzenia to ogólnie masc z cynkiem. I moze maka ziemniaczana posypać??
A powiedz mi Twoja mala miala jakis kontakt z dziećmi?? Skad ten rota mogl sie przyplatac?
Emalka gdzie taki tsni belanthen dopadlas?
Dziewczyny co Wasze dzieciaczki robia w dzien? Kiedy nie jedza i nie płaczą? Moj coraz mniej spi....

Ostatnia edycja:
Milagros właśnie w szpitalu dawali do pampersa tormentiol, witamine A i czysty Linomag.
Ale kurcze skąd ten rota :-/

U nas z tego co mi sie zdaje to też sie płaci za łóżko, chyba, że jest się kp, ale to też nie zawsze są miejsca, szczególnie w okresie chorobowym. Najczęściej matki śpią na krześle lub na podłodze. Chyba, że uda sie dostać do szpitala Pro Familia. Tam są ludzkie warunki.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Ja z Basia (ale miała juz 4latka) spałam na fotelu ogrodowym... pokój tak mały ze o dodatkowym łożku nie było mowy, trzy noc i aż trzy, ale jak ktoś dłużej musi to dramat.

Basieńka Iza nie śpi codziennie od 8-12 i potem od 16/17-22 i w tym czasie hmm... ciagle je, płacze lub coraz wiecej patrzy. Ten drugi czas - popołudniu jest dla mnie ciężki bo ona chce jeść a ja mam wrażenie ze cycki nie maja sie kiedy napełnić :( jak wisi prawie non stop,

W ogóle to dokarmianie idzie kiepsko bo jak wypije 20-30ml mm w dzien to duzo, bym musiała swoje odciągnąć ale jak ona ciagle je to nawet nie ma kiedy:( jutro pediatra moze cos doradzi, jest ponoć tez mleko mm wspomagające jelitka, przeciw zaparciom i ruch kupki. U nas jedna - dwie dziennie sa ale np dziś widzę ze ja meczy brzuszek bo od rana rzuca sie na cycku, pręży i purtaski :( mysle co zbadałam na tych imieninach...

Dziękuje za życzenia dla Basi:)

Co do kremu to my mamy linomag maść zielony i linomag z cynkiem i użyłam ich łącznie moze z 10 razy. Wieczorem dupcie przejadę czasem olejem z kokosu (poza kąpielą w nim) i odpukać żadnych podrażnień brak.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak długo śpią? Mój mały jak dostał jesc kolo 13-14, przebudzil się koło 16.30. Położyłam go na brzuszku obok siebie (zalecenie poloznej żeby go kłaść przed karmieniem bo potem problemy z brzuszkiem) Po kilku minutach zasnął i śpi.

Olinek jest już z nami[emoji177] 28.11 g. 8.55

Basienka moj jak nie spi to ukladam go do fotelika samochodowego i daje mu swoj popis wokalny hahaha :-D wlaczam piosenki dla dzieci i tekst i spiewam razem z kompem caly czas utrzymujac kontak wzrokowy z mlodym :-) chyba mu sie to podoba bo patrzy we mnie i sie usmiecha. Czasem otwiera buzke jakby chcial ze mna pospiewac i wydobedzie z siebie jakoes gloski:-) najgorzej cierpi na tym moj maz :-D czasami prosi abym przestala ;-D
Na macie tez probowalam go klasc ale jest jeszcze chyba za maly. Nie interesuja go jeszcze te zabawki. Uwielbia sluchac jedynie pozytywki z karuzeli

reklama
Milagros mi pomógł Sudocrem jak mała miała odparzenia dupke po biegunkach. Najpierw przemywałam lekko chusteczka z grubasza, pózniej przemywałam woda i wlasnie Sudocrem który jest z cynkiem i używałam go tylko na odparzenie a codziennie Bephanten który przy odparzenia nie daje rady.

U nas z dnia na dzien coraz większe cyrki. Mała zaczyna wyć zaraz po jedzeniu nawet jeśli zrobiła kupkę nie dawno. Wyglada jakby jej moje mleko nie pasowało. Wykręca sie i wierci aż cieżko ja utrzymać na rękach. Nabiał ograniczyłam do minimum a dziś jeszcze krostki na twarzy wyskoczyły. Podaje małej herbatę koperek, troszke pomaga bo nie chce truć jej kropelkami chociaż juz nie wiem ile wytrzymam. W środę mamy pediatrę to musi koncie poradzić.

Princeska fajnie ze Synek chce cie słuchać bo moja to krzywi sie i marszczy brwi jak zaczynam śpiewać :-)

Do góry