reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros moj tez jakos tak dziwnie dzisiaj..wiercil sie i najpierw mu sie ulalo a za jakis czas tak jakby zwymiotowal.
Mnie znowu jakies chorobsko doapda. leje mi sie z nosa. Chyba bede zmuszona przelozyc wizyte szczepienna synka bo on cos czesciej kicha i czasem pokasluje. Juz widze te mine rejestratorki i poloznej :-D

reklama
A u mnie załamka. Była położna w koncu z waga. Młoda nic nie przybrała od wyjścia ze szpitala:( do tego te kupy (max 1,2 dziennie do tego nadal bez grudek) wiec mam dokarmiać mm po karmieniu z 2x dziennie. I zobaczymy czy do wt (wizyta u pediatry) cos przybierze. Powiedziała ze nie ma możliwości by ona dwa razy dziennie tj od 9-12 i od 16-22 wisiała na cycku non stop - mleko jest, ale ona musi być głodna i sie nie najadać... załamałam sie:(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat- faktycznie jeśli mleko jest to jedyna przyczyną jej głodu jaką mi przychodzi do głowy to technika ssania. Mariusz w kapturkach? Jeśli nie to może warto by spróbować bo będzie jej łatwiej złapać porządnie brodawkę. Albo zrób jak radzi Karo. Po co faszerowaĆ jĄ mm jak masz pokarm. W teorię chudego mleka w piersi jakoś cieki mi uwierzyć.

Po 3 godzinach noszenia małego w nosidle na zmianę z przystawianiem do cyca skapitulowałam i pierwszy raz dałam mu smoka. Leży w leżaczku zadowolony i dulda go namiętnie. Trochę mi źle z tym faktem bo poza najstarszą , która miała smoczek przez pół roku żadnemu dziecku to nie dawałam. Jednak muzę coś zrobić w domu , a od tego noszenia kręgosłup zaczyna mi się buntować.
Krzyś jeszcze się nie uśmiecha.

Skrzat u nas kupka z grudkami pojawiła sie dzisiaj pierwszy raz wlasnie po podaniu mm w nocy. Wcześniej tylko wodniste kupy. Umnie przybrała bo dziś była położna i przybrała 250g w tydzień. Tylko ze tamten tydzień do wczoraj mleko płynęło z piersi bez problemow, dopiero wczoraj stanęło i dziś tez słabo idzie a w nocy wypiłam heltolitry wody.

Edit
Julka uśmiecha sie najcześciej jak spi to nawet sie potrafi zarechotac tak śmiesznie :-) Przy cycku tez sie śmieje jak ja smyram po policzku i pytam czy chce cyca to sie uśmiecha ale nie wiem czy to świadomie

Ostatnia edycja:
No ale ona ssa dobrze, bo jak cycek pusty, laktator nie chce juz ciągnąć, a ja przystawię to ona w buzi mleko ma :( ona większość dnia na cycku i ciagle mleko w buzi a nie przybiera.

skrzat Fajtycznie to nie możliwe zeby Mała nie przybrała nic od porodu ( masz w domu swoją wagę? ja wchodzę z J na wagę a pózniej sama i pokrywa sie to z waga położnej)
Jak piszesz ze dziennie 1 -2 kupki to zdecydowanie za mało przy piersi, u mnie jest po 4-5 na dobę.
Moze warto przejść sie do lekarza ale mówiłaś ze położna masz dobra wiec sama nie wiem :-(

Koalka lekarz we wt, wiec zobaczymy czy danie mm cos pomoże. My z kupami problem od samego początku, najpierw wcale teraz sa ale jeszcze nie takie jak powinny być.
No dziwne ze on non stop chce jeść...

Moja sie uśmiecha ale jeszcze nieświadomie...

Skrzat- Jak nie ma wyjścia to trzeba dokarmiać i nie wyrzucaj sobie przypadkiem , że to Twoja wina bo bardzo się przecież starałaŚ żeby wykarmiĆ jĄ tylko cycem. Mleko modyfikowane też jest przecież dla dzieci. A jak będzie tylko dodatkiem to malutka przeciwciała też będzie dostawała.

Mój Krzyś nieświadomie też się uśmiecha. Za każdym razem jak zasypia robi różne dziwne miny i między innymi puszczą kilka uśmiechów.

Mamo4 dzieki na razie nie chce butli tylko cyc ;) ale dam jej dziś 2x mm teraz przed drzemka i potem popołudniu, noc cyckiem... ważne by cos przybrała... trzeba sprawdzić czy to tylko kwestia mleka czy cos gorszego :(, wiec juz nie ma co czekać dobrze ze nie leci w dół chociaż tyle. Położna mówiła by dawać tylko 2x50ml po 2 cyckach by laktacja szła a ona dojadała bym nie siedziała 6h i nie karmiła prawie non stop. Tak jak wam pisalalam ona we wt jak ja zostawiałam zjadła 130ml w 2h po opróżnieniu przeszedł wyjściem 2 cycków. A kup nie robi aż tyle by być ciagle głodna... położna mi jeszcze mówiła ze jak ona tak ciagle wisi na cycku i ciagle żuje to wlasnie spała duzo kalorii i kółko sie kręci... ze to co zje idzie w energię na ciagle ssanie a nie na tłuszczyk... nie wiem ja sie aż tak nie znam:( ale zmartwiłam sie bardzo bo urodziło sie 3700 a mamy 3400 a w pt kończy 3 tygodnie...

reklama
Koalka może to pierwszy kryzys laktacyjny. Na to nalepsze jest właśnie jak najczęstsze przystawianie. Nawet zalecają niewychodzenie z łóżka, tylko siedzenie z dzieckiem przy piersi. Może potrwać 1-2 doby, ale potem popłynie rzeka pełna mleka. Byle nie przegiąć z mm.

Skrzat ja obstawiam, że z wagą położnej jest coś nie tak.

Po pierwszej nocy do teraz boli mnie głowa. Postanowiłam nie karmić z butelki i sie tego trzymam. Mowie sobie, że skoro robi kupy, siku, śpi no i cyc robi sie pusty to jest najedzony [emoji41]
Butelke dostanie raz dziennie, bo co rano musi dostac lekarstwo z żelazem.

Zuzia zadowolona. Butelke musiała rano ona mu dawać. W nocy przyszła jak płakał i nie spała razem z nami. Ma jakieś nieznane przez nią emocje, ale jakoś próbujemy zaradzić. Choć padam to sie z nią bawię ile dam rady.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Do góry