reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Skrzat ale nasz kalendarz szczepień 30 lat temu wygladal zupelnie Innaczej niz ten obecny. Szczepionka mmr zostala wprowadzona od 94 roku.... I byc moze faktycznie jak zapewnia caly krąg lekarzy - " jest bezpieczna"....choc dziwnym trafem po jej wstrzyknieciu u 1 kolezanki synka stwierdzono zespoł aspergena, u 2 autyzm...
I to nie sa przypadki zmalezione na internecie
...
Ja wychodzę z zalozenia- ze lepiej czytać, dowiadywać się,interesowac...niz pojsc do pediatry z dzieckiem ze stanem podgoraczkowym - bo przeciez dla 50% lekarzy yo nie problem....i zaszczepić jednego dnia na 5w1 i pneumpkoki--zeby bylo za jednym razem....

reklama
Czytałam artykuł że objawy aspergera czy autyzmu właśnie pojawiają się w tym okresie kiedy są podawane szczepienia I dlatego to jest kojarzone właśnie jako nop. Ostatnio antyszczepionkowcy zleciła przeprowadzenie badań w tym kierunku i wnioski nie potwierdziły tej teorii że to niby od szczepień ten autyzm i inne. To stwierdzili że badania zostały zmanipulowane.

Dziewczyny dostałam jakiejś wysypki [emoji32] wczoraj widziałam coś na dłoniach Ale pomyślałam że to od chemii bo wczoraj trochę pralam trochę sprzatalam wc domestosem itp a tu dziś rano widzę cały brzuch w kropki... co to może być? W necie wyczytałam że zdarza się taką wysypka przez hormony schodzace po ciąży. Miała któraś z Was coś podobnego?

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Emalka być moze.. Ale powiedz to mamie,ktorej dziecko wzprowo sie rozwijalo, ktore bylo pekne energii i ciagle uśmiechnięte.... A po szczepieniu cslkowity brak kontaktu.... I teraz milion pytań- czy gdybym nie zaszczepila- to samo by sie trafiło???
Skrzat moj je mm.... Wiec z 2 zlego masz lepiej ze niunia woli piers zamiast butelki. Ja próbowałam uzywac strzylawki do dokarmiania i cewnika... Ciezka praca! Ciagle dajac butelke boje sie ze znienawidzi piers. Tez czekam na wage- liczę ze dzieki niej będzie mi łatwiej

Basienka ja doskonale rozumiem. W mojej dalszej rodzinie jest przypadek chłopca który też w okresie okoloszczepiennym zaczął wykazywać cechy autystyczne. Ta rodzina ma jeszcze dwie młodsze bliźniaczki ale wiem że bardzo długo zastanawiali się jak kiedy i czym je zaszczepić. Ich matka pracuje w służbie zdrowia a sama miała wątpliwości co robić.

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Skrzat tak ja juz tylko mm od tygodnia. Pokarmu bylo malutko, az zanikl. Dobre i te 3 tyg ktore mu podawalam :( nie wiem dlaczego - w zyciu bym nie pomyslala. Wlasnie jak sie poprawi malemu to za tydz pojdziemy do lekarza i moze sie uda zeby recepte wystawila- tak mowila przynajmniej :)
My dzisiaj na bioderka :)

Martini ważne ze chociaż te kilka tygodni:) a koleżanka jechała na receptach przez ponad rok , tylko by lekarz wypisywał na zapas - trzymam kciuki i za bioderka tez.

Emalka tez czytałam ze obalili juz teorie ze autyzm od szczepień.... po prostu autyzm nie objawia sie od urodzenia. Ja sie zawsze tez stresuje ale z drugiej strony nie chciałabym aby Basia chorowała na polio czy krztusiec lub np Odrę.
Dlatego szczepilam na obowiązkowe nie szczepilam na ospę ani nie szczepie na grypy etc, jedyne co rozważam to jeszcze pneumokoki ale to mozna podać w innym terminie niz wszystko naraz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Sebastianek malenkimi kroczkami do przodu, opuchlizna już cala zeszła, bez leków na zwiotczenie ruszał rączkami, rozciągał się i robił minki. Zmniejszają mu nadal ilość leków i zmniejszają prace respiratora jak tak dalej pójdzie to w najbliższych dniach będzie ekstubowany. co do samego serduszka lewa komora pracuje ładnie a prawa jeszcze się słabo kurczy ale to też się poprawia pomaleńku

U nas bioderka ok :) chociaz w koncu cos dobrze ! :) nastepna kontrolna wizyta za 2 msc.
2 doba zmiany mleka - widze ogromna poprawe, synus placze tylko gdy jest glodny, albo meczy go odbicie, a tak to wesoly, bardzo ruchliwy i tak to moze byc , a nie placz przez 80% dnia. Jednak zmiana mleczka pomogla.

reklama
Gaga oby tak dalej [emoji5][emoji8]

Milagros dziwna sprawa z tą wysypką. Zuza miala głównie takie plamy lekko wypukłe, po nabiale, ale czasami mogą uczulic warzywa jakich byśmy się nie spodziewali, np. marchewka. Ja przy niej bardzo trzymałam dietę kp i jadłam m.in.surowke z marchewki i ona miała drobniutką wysypke. Wyszło, że właśnie przez tą marchewke, bo to był luty/marzec czyli na niewiadomo jakich nawozach.
Poza tym to truskawki, a nawet maliny, a dokładnie kwas acetylosalicylowy zawarty w malinach.
Kakao, czekolada to też alergeny.

A u nas powoli do przodu. Trochę dziwnie tak z prawie miesiecznym dzieckiem. Musze sie dopiero uczyć jaki płacz o czym świadczy. Ciężka sprawa. No i nie wiem czy to już pora że sie chce bawić, czy rozłożyć mu już mate. Taki już odchowany trochę jest. Nawet zaczyna powoli gaworzyć.
Dobrze, że nie kupowałam pajacy 56, bo już mu ubieram 62, albo 56 z HM.

Za to cały czas jestem pod największym wrażeniem tego, że je tylko cyca poza porannym lekarstwem. Daliśmy radę. Chcieć to móc.

A jak już w temacie to też mam prawdopodobnie kryzys laktacyjny. Po dobie przystawiania cyce chyba postanowiły się przeregulować na nowy tryb.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Do góry