reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Joasia - doczekalaś się w końcu tego wielkiego dnia i synka w domu. Super- cieszę się razem z Tobą.

A mój małżonek ma najprawdopodobniej półpasiec... Pojechał do ambulatorium całodobowego . Nie wiem jak mamy się odizolować z małym od Zosi i męża . Brak mi pomysłu i ręce trochę opadają .

reklama
Mamo5 a ile trwa juz ta ospa? Bo ospa zaraza sie najbardziej na samym początku, pózniej jak pecherzyki przyschna to chory z reguły nie powinien zarazić. Niestey maz pewnie bedzie zarażał i nie ma rady, musi unikać kontaktu z dzieckiem, bo wszystko przenosi sie droga kropelkowa. Mam nadzieje ze Dzidzia sie nie złapie ospy :-(

Mamo czworki to Wam sie choroby przyplataly:/ uwazajcie na siebie

Ja stanik kupilam zwykły bo taki wygodny mi się trafil z mieciutkimi miseczkami takimi ktore latwo odchylic ale usztywniany i jak wychodze go zakladan i odpinam ramiaczko a w domu w miekkim do karmienia.
Musze dokupic ale cycki mi urosly i poczekam aż sie rozmiar ustabilizuje

A szczepic niby chcieliśmy 5w1 ale właśnie jest problem z dostępnością. Nasza pediatra poleca te na nfz a pieniazki przeznaczyc na dodatkowe z kplei Julka dodatkowymi nie szczepilismy. Malo tego powiedzials ze mozna rozdzielic wklucia ale jak sa trzy na raz to organizm lepiej walczy? Jskos tak . musze się doedukowac bo to bardzo dobra doktor.

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Mamo4 z tego co moja pediatra mówiła ospa jak ty mialas jest bezpieczna dla takiego malucha bo ma Twoje przeciwciała. A tak to ospa sie zaraza juz 2 tygodnie przed chrostkami o ile dobrze pamietam ale doczytaj, wiec juz i tak mieli ze sobą kontakt. A reszta dzieci Twoja miała ospę? Bo jak nie to moze pójść lawinowo.

Co do szczepień to ja chciałam 5w1 ale jeszcze nie byłam u pediatry. My szczepimy na wszystko (Odra świnka różyczka tez) Odra wraca w zeszłym roku u nas panowała bo ludzie wlasnie nie szczepią:/

Kejti ja Basi tez na nic dodatkowego nie szczepilam tylko ze ona była sama a teraz ona moze przynosić małej cos ze szkoły.

My wczoraj poszliśmy na koncert z Basia - pierwsze wychodne;) nie było mnie 3h a mała wypiła 130ml[emoji15][emoji15] jedząc przed moim wyjściem i jak wróciłam dorwała sie do cycka... w ogóle zaczęła mi sie budzić w nocy co 2,5h wiec moze rośnie albo sie nie najadą ze chce wiecej jeść???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karola gratulacje ! jaki długi chłopak i ma moje ulubione imię :-) Myślałam o tobie w nocy czy urodziłaś wkoncu :-)
Dobrze ze podjęli decyzje o cc w takim wypadku!

Milagros strasznie mi żal ciebie ze biedna nie możesz odespać. Taki ssak ci sie trafił :-( Kurczę nie mam pomysłu czemu Malutka tak długo sidzi przy cycu:-( Je czy poprostu wisi ?

Karola gratuluje;)

Milagros a ruzbudzasz ja jak przysnie?
Mi przedwczoraj tak wisiala ze juz nie mialam sily b w pracy a jeszcze drugie dziecko do ogarniecia wiec wczoraj na wszelki sciagnelam 45ml powisiala jak podjadla dalam jej jeszcze z butli żeby dojadla i grzecznie spala a ja mialam czas dla Julka. Moze taki patent wyprobuj? Bo jak obie sie meczycie to bez sensu zebys ty chodzila niedospana i wykonczona bo cyc a mala sie denerwowala bo ze zmeczenia mleka mniej.
A bierzesz witaminy?

Swoja droga ja u siebie taka zaleznosc widze ze jak jestem wypoczeta (tak, zdarza sie) to mleko płynie a zmeczona czy pod wieczor jest go mniej.

Skrzat nie wiem czemu tak sie budzi moze nie dojada? Moja pieknie ok 2 i 6 ;)

Wogole dzis mam powera i tak wysprzatalam lazienke jak jeszcze nigdy kazdy kącik doslownie domestosem. Zaraz ciasto i chce wyciagnac Izule na spacer a ta cale zycie śpi;d
Dzis tez w odwiedki przychodzi kuzynka z mezem ta ktora na za dwa tygodnie ma termin i potrzebuje waszej pomocy w kwestii przekaski nie mam pojęcia co zrobic na szybko a beda ok 18

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Szczepienie w piatek bo Pani doktor dzisiaj nie bedzie.
Milagros zdrówka życzę. Żeby Ci się jak najszybciej polepszylo.
Na ilość mleka nawet stres ma wpływ a co za tym idzie na baby też.
Keejti może coś z ciastem francuskim? Ostatnio robilam paroweczki na trzy dzielilam i cienkim paseczkiem dookola zawijalam. Do tego sosy. Mozesz do tego lekka sałatkę zrobić. Albo tortille z lososiem lub szynką itd. Albo fajne zapiekanki z gruszka rukola lub tradycyjne.
A ja potrzebuje inspiracji na drugi cieply posilek na chrzciny.

13.10.2016 córcia

Koalka za szczepionke płaciłam 193 zł w aptece ziko czeka na nas w aptece przy osrodku zdrowia i trochę poczeka bo mały przeziębiony , katar ma mam nadzieje ze dalej to się nie rozwinie

reklama
Milagros moja tak samo czasami ma w dzien ze zasypia na cycu wypluwa sytek spi z nim ba czole, a jak odkładam to znow chce cyca. Sprawę wlasnie załatwia bujaczek albo łóżeczko i włączam kołysanki albo szumienie. Tak to czasami bywa ze dzieci chcą mamy i juz. Tylko u Ciebie to codziennie wiec nie dziwie sie ze sie frustrujesz. Jak J była chora i ciagle beczała i chciała cyca to w nocy nakrzyczalam na nia ze mam dość i nic nie dostanie jak ma co 5 minut jeść a pózniej płakałam ze to przecież dziecko i nie jej wina. Na drugi dzien jak poszłam do lekarza i sie dowiedziałam ze mała ma wirusowke to juz wogole byłam zła na siebie ze dziecko było chore a ja sie na nia zloscilam. Okropne uczucie.

Kejti dobrze dziewczyny piszą ciasto francuskie jest najlepsze i najszybsze.
Ja przepadam za brokułami wiec robiłam fileta z kurczaka w kosteczkę podsmazalam z przeprawa do grosa, brokuły mrożone różyczki gotowałam i pózniej podsmazalam chwile z filetem rozkładałam ciasto francuskie nacinalam jak warkocz na środek kładłam kurczaczki z brokułami i zaplątałam całość zamykałam do piekarnika na 20 min do tego sos czosnkowy własnej roboty albo jakis inny łagodny śmietanowy do brokułów i gotowe.

Do góry