reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

K8sad gratulacje!!!
Linka u nas właśnie po użyciu windi gazy zlatywały i kupka pięknie szła. Pupcie i rurkę windi najlepiej troche posmarować wazelinka.
I czasami jelita miał tak zgazowane ze zlatywały gazy, potem troche kupki i znowu duzo gazów i kupka.

Co do laktatora i ilości mleka...cały szkopuł tkwi nie w tym jakiej on jest firmy ale w tym jak czesto i systematycznie nim pracujemy. Ja jak odciagalam mleko regularnie co 3 godziny to nawet 150 z jednej piersi ściągałam. A teraz jak laktatora użyje dwa, trzy razy na dobe to nawet o obydwu piersi tyle nie mam.

Koalka moj przez dwa tygodnie pił tylko z butelki, a teraz głownie cycujemy i nie ma problemu ze ssaniem.

Basieńka nie wiem byc moze nie doczytałam ale dlaczego nie odciągasz swojego mleka i nie dajesz butelka? To z pewnoscia lepsze rozwiazanie niz mm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Koalka myślę że nie odzwyczai się jak raz na jakiś czas gdzieś wyjdziesz, bez przesady :-) przynajmniej u moich dzieci butelka od czasu do czasu nie szkodzi(la).

Keejti to super, że tak Ci dyrekcja ułatwia :-)
No właśnie ja też byłam w szoku że mąż sobie tak dobrze z 2 dzieci daje rade :-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

To super widzieć że raz na jakis czas moge podać butle z własnym mlekiem. Spróbujemy niebawem tylko zastanawia mnie to czy ściągając laktatorem często nie przyzwyczaję piersi do nadprodukcji? Skoro dzidzia na cycu i plus ściąganie laktatorem?

Ja po porodzie Zu też kończyłam studia. Miałam zjazdy w Krakowie raz w tygodniu. Ściągałam mleko i tatuś z nią siedział. I w drodze powrotnej też ściągałam. Nie było mnie czasem 6-8 godzin. Problemu z cycaniem nie było.

Basienkaa może ściągaj i dawaj z butelki, ale swoje (ja tak robiłam z Zu w nocy, żeby dłużej mi pospała). A po cycu widzisz, że coś upite? Może ma problemy z ssaniem piersi. Myślałaś o jakiejś profesjonalnej konsulacji?

Będziemy z tym windi próbować zamówiłam na Gemini bo trochę tańsze a witaminy się też kończą no i dużo taniej ten dicoflor jest ...

A któraś pytała czy ulewa maluch , nie ulewa ze 2 może 3 razy się zdążyło

K8sad gratulacje:)
Kejti sama bym poszła do szkoły by sie wyrwać z domu:)
Linka u nas z ta kupka tez cieżko, u mojego brata było to samo kupka co 4/5 dni, młodej mojej tem rumianek pomógł wczoraj w dzien, dziś zobaczę czy zrobi a jak nie od jutra wprowadzę na stałe (10 ml ja wczoraj przeczyściło)

Ale miałam noc... wyła do 2:( a zasnęła przed 3, od 22 gehenna:( cycki nie... w sumie wypila z cycków, potem 60ml odciagnietego, w miedzy czasie w ryku cyc, a o 24 mój jechał po mm bo juz nie wiedziałam co robić, a ściągniętego swojego nie miałam:( wypiła 30ml mm potem jeszcze cycki, ja w międzyczasie odciagnelam 80ml, wiec jeszcze mojego prawie 35ml i w koncu zasnęła... ale to były dziewczyny spazmy i wściekłość a jaka siła:( jak zasnela przed 3 to spała do 8:30... 5,5h... ech wstała rano pocycala i teraz tez śpi...

Basienka podejrzewam ze u Ciebie moze być to co u mnie... mi sie wydaje ze Młoda nie umie opróżnić cyca... mleko jest bo w 15 min poszło z jednego cycka prawie 80ml laktatorem... i ona dlatego sie tak wkurza bo nie dojada... ech ta konsultant laktacyjna tez to mówiła w szpitalu ze moze za płytko ssie, ale ja mam dziwne te cycki i nie wiem czy uda nam sie w koncu dotrzeć...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat u mnie malusi na początku miał problemy z jedzeniem w nocy i po kapaniu juz dawałam mleko ściągnięte z butelki i tak przez noc a od rana cycusia .. trwało to ok tygodnia aż zauważyłam że w dzień z piersi ładnie ciągnie bez nerwów i teraz w nocy pięknie je i śpi ...

Koalka mamy butle aventu wazne aby za szybko nie lecialo. U nas nie ma problemu, na raz wypije tak 40-50ml wiec tyle lub na dwie porcje. A sciagam z pelniejszej piersi i nie ma problemu pozniej ;)

Basienka wlasnie moze sprobuj swoje odciagnac i dac żeby ci sie nie rozregulowalo a swoja droga ruzbudzasz do karmienia? Bo te 2 h pewnie przysypia z cycem w buzi a Ty sie meczysz wazne zeby slyszec przelykanie albo czuc ze ciagnie u mnie jakieś 10min i najedzona. Jak przysypia smyram w podbródek albo zmieniam pozycje raz na wprost a raz spod pachy chyba po zmianie lepiej leci i znow efektywnie ssie.

Linka moze poki co z tym termometrem sprobuj ? Ja tez chyba musze o zamówienie sie pokusic z gemini
Aa tak jeszcze mi sie przypomnialo że siemie lniane do picia tez chyba pomaga

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie.
Nika u mnie laktator sciaga 20 ml??!!! Od poczatku tal bylo. Nie wien czemu. Uzywam canpol easy start.. Przed karmieniem , po.... Doradca laktacyjny ( konsultacka internetowa) stwierdziła ze niektóre piersi nie wspolpracuja z laktatorem.
Koala- po tych nocnych ekscesach dziecko przesypia chociaz godzine?? Wogke nie siegasz po mm?? Nie zawsze po kp tak płacze . czasem najada sie w 20 min i spi... Wieczorem jest najgorzej ....

reklama
Basienka a moze masz od kogo pozyczyc reczny innej firmy? Znam kilka przypadkow ze elektrycznym nie szlo a recznym jak mama sama ciagnela potok

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Do góry