reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mama4 cudowne wiadomosci :)

Koalka powodzenia !

Basieńka gratulacje maluszka :-*

Ivi doskonale Cie rozumiem bo ja z kim nie rozmawiam mówiąc jaki mam plan działania to wszyscy sie pukają w głowę ze przynajmniej 3 mce sonie powinnam dac ...nawet jedna pani mi to poparła nimerologia ze niby nic co sobie zaplanuje na ten czas nje wypali... wiec generalnie biorę na luz i planuje teraz co bede robic potem :)))

Koalka ja tez nigdy nie miałam długich skurczy max 1,5 minuty a średnio koło 40-60 sek . Spokojnie zbieraj sie do szpitala i ciesz no za chwile spotkasz sie ze swoim skarbem:)
6 cm to juz cudowne rozwarcie :) mowia ze 7 cm to krysys ja przy żadnym z porodów nie miałam kryzysu wiec i Ty moze nie będziesz miała :) tak jest zadaniowe podejście jest najlepsze :)

Mama4 myśle ze nie bedzie za pozno, chyba ze juz Ci kogoś przypisali ja co prawda juz z kija sie umawiałam przed porodem ale wiem ze dziewczyny dzwoniły z porodówek jeszcze , a u pediatry byłam dopiero wczoraj a młody skończył dziw 3 tygodnie .

Joasia na pewno nedzie wszystko dobrze i musze przyznać ze dzielnie to znosisz. Ja panikowałam jak mi młodego zabrali z sali bo postekiwal bie wiedziałam o co chodzi ... nie miałam siły jeszcze tam dojść do nich ... poprosiłam położna by sie dowiedziała co. Małym to zaraz przyleciała babka z noworodków powiedzieć o tym ze go dogrzewają ale chyba musiałam mieć przerażona minę bo zaraz przyszła razem z lekarzem a ten z tekstem zaczął ze słyszałem ze pani panikuje ale spokojnie bo ...

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
dziewczyny ja cały czas kombinuje i myślę jak nie zwariować w domu ;) ogólnie jestem całkiem niezłym analitykiem it ;) ale z czwórką dzieci to praca "na etat" mało realna mi się wydaje :( no nic, zobaczymy,.. ale już teraz kombinuje parę rzeczy ;) zobaczymy co z tego wyjdzie.. na razie tylko inwestuje :D

dziś byłam z młodym dwa razy na dluuugim spacerze, uwielbiam zimę :) (u nas od rana śnieg taki ze bałwana z dzieciakami lepiliśmy).

mama4/5 - my do podiatry w poniedziałek, ale położna była już 2 razy u nas - ważyła i oceniała żółtaczkę ;) i monituje też pępuszek bo mu wczęsnie odpadł i trochę podkrwawiał.

Koalka - mam nadzieej że już jesteś po! pamiętaj, wdech - dla młodego, wydech - kieruj energię w dół - na rozwarcie szyjki. I do przodu! ;)

Koalka-gratuluję serdecznie.

Dziewczyny- ja chyba źle zadałam poprzednie pytanie.Ile dni po wyjściu ze szpitala przychodziła do Was położna/pediatra?U nas w poniedziałek będzie będzie 4 dni i zastanawiam się , czy to nie za długo . Chodzi mi właśnie o ważenie i głównie ocenę zażółcenia skóry. Niby nic mu nie dolega ale od początku jest trochę żółty na buzi i dlatego pytam.

Ja wyszłam w poniedziałek, w środę rano była położna. Ale to dlatego ze specjalnie nalegałam zeby była szybko.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Koalka i Basieńka gratulacje!
Mamo4 my wyszliśmy ze szpitala tydzien temu i jeszcze nie była. Wczoraj dzwoniła ale okazało sie, ze troche za daleko mieszkamy i tego dnia nie da rady przyjechać. Z tym, ze pytała czy cos mnie niepokoi itp... Do pediatry zapisałam nas na przyszły tydzien.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka, gratuluję :)

Mamo czwórki, ja wyszłam w niedzielę i była u nas w środę, dzwoniłam do niej w sobotę.
A do pediatry na razie się nie wybieram, bo nie widzę potrzeby. Jest zapisana i wystarczy na razie. W czwartek mamy trzecią wizytę położnej.

Joasia, super, że już Cię wypisali i mogłaś zobaczyć się z synkiem, dużo sił dla Was i zdrowia!

reklama
Milagros te dni będą przełomowe. Jest jak na filmach. Nikt nic nie mówi, ale lekarz mówił dziś, że duży i silny i jak narazie ok, ale właśnie po tym ogrzaniu i odstawianiu po kolei tych wszystkich rzeczy różnie dzieci reagują
Trzeba być cierpliwym i dobrej myśli.

Ja jednak pojechałam znowu, bo bym inaczej nie mogła. Akurat byliśmy tuż po zdjęciu tego "sprzętu" chłodzącego i jeszcze na 15 minut nam pozwolili wejść.

Wg mnie dobrze reaguje. Złapał mnie za palec i nie puszczał. Starał się patrzeć na nas. Jak R. dotknął stopy to fikał nogą.
Ja mocno wierzę, że będzie dobrze i to wszystko to tylko profilaktyka.

[emoji480]8.11[emoji64]Gabryś

Do góry