reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Iza - leki albo alkohol? Czy normalne jedzenie?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

To nakarm i po prostu obserwuj bo równie dobrze moze nic nie być po nim:) leki są chyba z 12h, samo jedzonko nie wiem ile ale pewniebmiedzy 6-12 h właśnie.. a co zjadłaś ?:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

zupy chrzanowej , zjadlam polowe takiego pojemnika co na wynos daja i zastanawialam sie dalej z czego ona zrobiona bo taki nie wyrazny smak byl..

Dokładnie jak piszą dziewczyny trzeba jeść wszystko i obserwować dziecko jakie ma reakcje, dla przykładu na porodówce jeszcze zjadłam pomidora i wyskoczyły mu 3 kropki czerwone na twarzy , potem po kilku dniach zjadłam w domu znow i nic sie nie działo , mowi sie ze trzeba szczególnie uważać ze smażonym i cytrusami i mocno wzdeciowymi warzywami. No to mój maz zamiast Kubusia jakiegos bez cytusow kupił mi multiwitamine i piłam jak najęta dopiero potem zorientowałam sie ze tam cytrusy , potem zawinelam mandarynke z syna starszaka , dzis zjadłam łyżkę czerwonej kapuchy do obiadu ... a dziec ma przeciez dopiero 12 dni:) jeszcze sie czaje na colę ... a i najchętniej znow jadalnym tabliczkę czekolady dziennie ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

EmKa-super podejscie do kp! musze wziac z Ciebie przyklad bo ja spanikowana najchetniej ryz bym jadla caly czas! na cole tez mam smaka ale boje sie :p i na czekolade :-D

Mamusie, powiedzcie do kiedy trzeba uwazac na uszka malenstwa podczas kapieli?

Dziewczyny co wy myślicie.. mój mały był raz werandowany 5 min , wczoraj 10, a dzisiaj P chce jechać na obiad :o boje się zabierać jeszcze bobusia do miejsc gdzie przewija się tyle ludziskow .. jutro kończy 2 tyg ..

[emoji175][emoji7]synek już jest z nami [emoji7][emoji175]

reklama
Ja też będę próbować wszystkiego ale stopniowo i małymi kroczkami. Przez lata wpajano mi, że ma trzymać dietę podczas KP . Różnie u mnie z tym bywało, najczęściej dieta kończyła się po miesiącu-dwóch. Teraz będę próbowała wszystkiego od początku.

Iza - darowałabym sobie ten obiad, tym bardziej jeśli to ma być gdzieś w miejscu publicznym. Lepiej weź jutro malucha na krótki spacerek , a dzisiaj zamówcie. Chyba, że to u rodziny, a nie restauracji- to co innego. w restauracji cholera wie, kto co tam może zwlec.

Do góry